Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zeeland wil deze week duidelijkheid over marinierskazerne

Zeeland wil deze week duidelijkheid over marinierskazerne

VLISSINGEN - De provincie, de gemeente Vlissingen en Waterschap Scheldestromen willen nog deze week duidelijkheid over de komst van de marinierskazerne naar Vlissingen.

Dat schrijven ze woensdag in een brief aan staatssecretaris Barbara Visser van het Ministerie van Defensie.

De brief is ‘vanwege het zeer grote belang voor Zeeland’ ook gestuurd naar minister-president Mark Rutte.

Apeldoorn

De provincie zegt sinds afgelopen vrijdag te worden bestookt met vragen over de marinierskazerne, omdat er in de ministerraad een voorstel op de agenda zou hebben gestaan om de kazerne in Apeldoorn te bouwen, bij Nieuw-Milligen. “Gelet op de nauwe contacten en het goede overleg dat wij in de afgelopen jaren steeds met u hebben gehad kunnen wij ons niet voorstellen dat daadwerkelijk een voorstel van die strekking in voorbereiding is.”

In augustus 2012 is besloten de marinierskazerne te verhuizen van Doorn naar Vlissingen. Sindsdien hebben alle betrokken partijen allerlei maatregelen genomen en miljoenen euro’s geïnvesteerd om de bouw van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne mogelijk te maken.

Meer uit Middelburg

Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

21 uur geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

22 uur geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

22 uur geleden
De lichtjes gaan aan! Inwoners Nieuw-en St.Joosland brengen dorp in Kerstsferen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op 6 december gaan de lichtjes aan! Van de kerstboom op het pleintje bij ''t Dorpsuus' in Nieuw- en Sint Joosland. Twee dorpsbewoners opperden het idee tijdens de Dorpstafel.

1 dag geleden
Warmtenet Dauwendaele gaat niet door

MIDDELBURG - Er komt geen warmtenet in de Middelburgse wijk Dauwendaele. Het onderzoek om industriële warmte die over is te gebruiken voor het verwarmen van 900 huizen is afgerond. De conclusie is dat de aanleg van dit warmtenet veel te duur is. Voor aansluiting op het warmtenet kan geen aantrekkelijk aanbod worden gedaan aan de huurders en huiseigenaren.

1 dag geleden
Tractor en auto in botsing bij Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Bij een aanrijding op de Parallelweg tussen Vrouwenpolder en De Banjaard is donderdagochtend materiële schade ontstaan. Na onderzoek bleek er niemand gewond te zijn geraakt.

1 dag geleden
IJsbaan opent vandaag in Middelburg

MIDDELBURG - Vanmiddag om 14.00 uur is het zover: dan kunnen schaatsliefhebbers weer terecht op de ijsbaan die vanaf vrijdag werd opgebouwd voor het stadhuis aan de Markt in Middelburg.

2 dagen geleden