Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weifelend begin Wall Street na hogere werkloosheidscijfers

Weifelend begin Wall Street na hogere werkloosheidscijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag voorzichtig geopend na de koerswinsten een dag eerder. Beleggers op Wall Street verwerkten tegenvallende cijfers over de wekelijkse Amerikaanse uitkeringsaanvragen. Daarnaast waren er weer veel bedrijfsresultaten, onder meer van chipconcern Texas Instruments en telecom- en entertainmentbedrijf AT&T.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een WW-uitkering steeg vorige week onverwacht met 419.000, terwijl economen in doorsnee op een daling naar 350.000 aanvragen hadden gerekend. Het cijfer kan erop wijzen dat het herstel op de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten van de coronacrisis aan het afzwakken is door de opmars van de Delta-variant. Het herstel van de arbeidsmarkt speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de VS.

Het aandeel Texas Instruments ging 4,3 procent omlaag. Het bedrijf kwam met sterke kwartaalresultaten, maar waarschuwde wel dat de cijfers in het derde kwartaal kunnen tegenvallen. AT&T won 0,2 procent dankzij beter dan verwachte prestaties in de afgelopen periode.

American Airlines

Ook de luchtvaart kreeg aandacht. American Airlines behaalde in het tweede kwartaal voor het eerst sinds de coronacrisis een positieve kasstroom en een nettowinst. De ticketverkoop herstelde zich ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar doordat Amerikanen weer vaker binnen VS een vlucht boekten. Beleggers hadden op meer gehoopt en zetten het aandeel ruim 3 procent lager. Branchegenoot Southwest Airlines kwam ook met cijfers en daalde 3,2 procent.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,3 procent lager op 34.695 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 4.354 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 14.663 punten.

Whirlpool

Andere bedrijven die de boeken openden waren witgoedproducent Whirlpool (min 3,8 procent), chemieconcern Dow (min 0,3 procent), huizenbouwer DR Horton (min 4,7 procent), biotechnoloog Biogen (plus 0,7 procent) en casino- en hotelexploitant Las Vegas Sands (min 5,1 procent).

De in New York genoteerde Chinese taxi-app Didi Global ging 7,3 procent onderuit. Chinese toezichthouders overwegen "ongekende" maatregelen op te leggen aan Didi. Een gigantische boete behoort tot de mogelijkheden, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Didi maakte eind vorige maand een beursgang in New York. Eerder werd bekend dat de Chinese autoriteiten Didi ervan verdenken dat het illegaal persoonsgegevens van gebruikers verzamelt.

Meer uit Financieel

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

HOUSTON (ANP/RTR) - Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak. Geen van de initiatiefvoorstellen, ingediend door het activistische beleggerscollectief Follow This, kreeg meer dan 36 procent van de stemmen.

1 uur geleden
Damrak kleurt rood in aanloop naar stemming schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op Beursplein 5 heeft de handelsdag woensdag met een verlies afgesloten. De algehele stemming op de Europese beursvloeren bleef terughoudend. Beleggers zijn vooral benieuwd of het Amerikaanse Congres de pas gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond zal goedkeuren. Vooral binnen de Amerikaanse Republikeinse partij lijkt het verzet toe te nemen tegen de deal, die naar verwachting vannacht in stemming wordt gebracht.

3 uur geleden
VS en EU ijveren voor gedragscode AI-bedrijven

LULEA (ANP/RTR/AFP) - De Verenigde Staten en Europese Unie moeten er bij techbedrijven op aandringen dat ze een gedragscode over kunstmatige intelligentie (AI) gaan volgen, zei Eurocommissaris Margrethe Vestager. De EU werkt weliswaar aan wetgeving die de risico's van baanbrekende technologie moet beperken. Maar de ontwikkelingen gaan zo snel dat bedrijven als OpenAI, Google en Microsoft zichzelf al zouden moeten reguleren om schadelijke maatschappelijke gevolgen van AI tegen te gaan.

3 uur geleden
Staatsagent: KLM schond afspraken, gezag overheid geschaad

DEN HAAG (ANP) - Het gezag van de overheid heeft schade opgelopen doordat KLM, tot dusver ongestraft, de voorwaarden voor staatssteun tijdens de coronacrisis schond. Dat schrijft staatsagent Jeroen Kremers, door het kabinet aangewezen om mee te kijken bij KLM zolang het bedrijf overheidssteun genoot, in zijn vijfde en laatste rapport.

4 uur geleden
Wall Street daalt in afwachting stemming over schuldendeal

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omlaag. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Vooral binnen de Republikeinse partij lijkt het verzet tegen de deal toe te nemen.

5 uur geleden
Duitse spoorvakbond denkt na over nieuwe stakingen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse vakbond voor spoorpersoneel EVG denkt na over nieuwe stakingen vanwege een slepend arbeidsconflict met Deutsche Bahn. EVG wees dinsdagavond een nieuw cao-voorstel van Deutsche Bahn af. Het staatsspoorbedrijf heeft vervolgens op zijn beurt een uitnodiging van de bond voor verdere onderhandelingen afgewezen.

6 uur geleden
Winning Portugese lithium voor stekkerauto's stap dichterbij

LISSABON (ANP/RTR) - De ontginning van lithium voor stekkerauto's en andere elektrische toepassingen in Portugal is een stap dichterbij gekomen. Het Britse mijnbouwbedrijf Savannah Resources heeft een positief oordeel gekregen van een Portugese toezichthouder over de verwachte impact op het milieu van een lithium-mijn in het noorden van Portugal. Het bedrijf spreekt van "een belangrijke mijlpaal" voor het project in de streek Barroso.

6 uur geleden