Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Wasette spiegelt mij als de beste

Wasette spiegelt mij als de beste

“Mijn paard spiegelt enorm. Kom ik gehaast of gestrest bij haar aan, dan krijg ik dat direct terug. Ik kan dan niet anders dan rustig worden, anders komt er van rijden niets. In die zin weet ik zeker dat zij mij aanvoelt en ik haar. Kortom, in mijn drukke leven, met Katoen en twee dochters, brengen de paarden rust en ontspanning.” Vivian is samen met haar echtgenoot Ron Diephout eigenaar van hotel & brasserie Katoen. Ruim zes jaar geleden startten zij deze unieke zaak in het centrum van Goes. Tot die tijd werkte Vivian in de buitendienst bij een farmaceutisch bedrijf. Een baan waarvan ze lang dacht, die nooit te zullen opgeven. Maar de plannen voor Katoen werden groter en groter en daarmee ook de aantrekkingskracht om dit samen met haar man te doen. “Ron is van origine chef-kok. Met Katoen maakt hij zijn droom waar. Zelf had ik geen ambities om gastvrouw te worden. Daarom is mijn rol hoofdzakelijk achter de schermen. Alhoewel, ik steek ook regelmatig de handen uit de mouwen.”

Passievolle perfectionist
Vanaf de start is Katoen een succes. Zo’n succes dat verschillende, nieuwe plannen elkaar in rap tempo opvolgen. Zo ontstond ZAAL bij Katoen en wordt het aantal hotelkamers uitgebreid. “Katoen is vanaf dag één een rijdende trein. Dat is onwijs leuk en geeft enorm veel energie. Wat we met veel passie doen, blijkt te werken. Zelfs corona hebben we omarmd. We hebben in die periode veel geleerd en nieuwe kansen gegrepen, zoals het Katoen To Go concept. Dat laten we niet meer los. Verder is het team hechter geworden. We hebben elkaar echt leren kennen.” Vivian praat enthousiast en gedreven over Katoen. Hier is overduidelijk een perfectionist aan het woord. “Ik bewaak ons concept met argusogen. Ik leg alle details onder een vergrootglas, want alles moet kloppen. Past het bij Katoen? Dat is de vraag die ik mezelf meerdere keren per dag stel. Alleen bij een volmondig ja, ga ik ervoor.”

Van Katoen
Die passie, die gedrevenheid van Vivian, is ook te zien in de manier waarop zij met haar paarden omgaat. Al van kinds af aan is zij een ‘paardenmeisje’. “Bij de start van Katoen had ik één paard, Wasette. Ik besloot om met haar te gaan fokken Het eerste jaar werd de merrie Lousette van Katoen geboren. Ik leerde direct dat de natuur haar eigen regels heeft. Lousette werd ziek en kon niet verkocht worden. We hebben haar nog steeds. Gelukkig maar, we hebben zo’n band opgebouwd. De jaren daarna volgde er ieder jaar een veulen. Deze kregen telkens een naam eindigend op -ette en met het achtervoegsel ‘van Katoen’. Sinds de start van Katoen heeft Wasette al 5 veulens gehad. Momenteel is ze drachtig van de zesde. Het is een echte moeder geworden. Ik weet niet hoelang we doorgaan, maar ik gun haar daarna een heel rustig pensioen.” Lachend: “Trouwens, de naam Katoen zie je ook hier op alle mogelijke manieren terug, zoals in onze kleding en uitrusting. Marketingtechnisch lijkt me dat een slimme keuze.”

Grooming bij dressuurwedstrijden
Wasette en Lousette staan beiden op stal Het Kruissewegje in Heinkenszand. Iedere ochtend vroeg gaat Vivian daar naartoe, verder is ze er elke zaterdag- en zondagochtend. Nu het met Lousette zo goed gaat, heeft Vivian samen met ruiter Margriet Simonse, het plan opgevat om met haar dressuurwedstrijden te rijden. Hun doel? Lousette samen naar een hoger niveau brengen. “Margriet is de ruiter en ik doe de grooming (redactie: een van oorsprong Engelse term voor verzorging). Zo doen we samen aan wedstrijden mee en dat gaat super goed!”

Heerlijk om te doen
In een leven dat zo vol is, brengt de paardensport Vivian ontspanning. “Op stal maak ik mijn hoofd leeg en geniet ik van het buitenzijn. Hier speelt zich ook een belangrijk deel van mijn sociale leven af. Door ons werk is dat beperkt. Ik vind het fantastisch om samen met Margriet en de trainers het beste uit Lousette te halen. We steken daar veel tijd en energie in, maar dat is o zo heerlijk om te doen.”

Meer uit Zeeland

Zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal

Zoek je een hotel waar je flexibel een zakelijke overnachting kunt boeken? Ontdek dan het Otium Wellness Hotel in Roosendaal. De comfortabele en luxe kamers zijn volledig uitgerust voor een aangenaam zakelijk verblijf. Met 127 kamers, inclusief een kitchenette met spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond buiten de deur te dineren. Vanaf april is de Wellness geopend. Als je liever buiten de deur eet, bevinden verschillende restaurants zoals het Hooihuis en Mazzeltov zich op slechts twee minuten loopafstand. Maar dat is niet het enige wat de omgeving te bieden heeft. In Leisure Park Roosendaal is van alles te doen, waaronder verschillende sportscholen, een (indoor) golfbaan en het Designer Outlet Roosendaal. Na een lange werkdag kun je ontspannen in onze in-house wellness van Vitae Wellnessresorts.

3 weken geleden
Holland Datacenters opent 22 maart haar deur

Duurzame toekomst van datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving Vrijdag 22 maart 2024 Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Laat je op vrijdag 22 maart 2024 informeren en inspireren tijdens het event De duurzame toekomst van datacenters in de voormalige NAVOatoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis. "Datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving.”

3 weken geleden
De DELTA Ride for the Roses geeft het startschot

Op 1 februari vond de kick-off van de DELTA Ride for the Roses 2024 - het jaarlijkse fietsevenement dat zich inzet voor KWF kankeronderzoek - plaats op het hoofdkantoor van Roompot te Goes, één van de partners van de DELTA Ride for the Roses. De kick-off markeert de officiële start van de inschrijvingen voor de editie 2024. Met een druk op de knop ging het inschrijven live, op de vernieuwde website deltaridefortheroses.nl De bijeenkomst begon met een warm ontvangst en inspirerend welkomstwoord door Baptiste van Outryve, Head of PR & Communication Roompot.

3 weken geleden
Terugblik op de Banenmarkt

1 februari vond de Banenmarkt 'Werken in Zeeland' plaats in de Mythe in Goes. We kijken er positief op terug. Met 1250 bezoekers en ruim 60 bedrijven uit verschillende sectoren, was deze editie wederom succesvol. Bezoekers kregen de gelegenheid om zich te oriënteren op een nieuwe stap in hun carrière, waarbij ze konden netwerken, in gesprek gaan met werkgevers en hun cv laten checken.Dit was de perfecte gelegenheid voor werkzoekenden om connecties te leggen en in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van bedrijven. Verschillende bedrijven stonden open om talent te verwelkomen, waardoor de Banenmarkt een divers scala aan carrièrekansen bood, of je nu een nieuwe uitdaging zocht in de technologische sector, zorg, onderwijs, of elders.

1 maand geleden
Holland Datacenters in Kloetinge opent haar deuren

Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur? En wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Laat je op donderdag 29 februari 2024 informeren en inspireren tijdens het event De duurzame toekomst van datacenters in de voormalige NAVO atoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis. “Datacenters als basis voor autonome en veilige cyberomgeving.” Eric van Scherpenzeel directeur Holland Datacenters B.V.

1 maand geleden
Scoor een BOB in de sportkantine

‘Rondje? Scoor eerst een BOB’; met de Zeeuwse BOB Sport campagne richt het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) zich dit jaar nadrukkelijk op sportkantines. Sporters, vrijwilligers, bestuurders en bezoekers van wedstrijden; een drankje in de kantine is vaak een vast onderdeel van de sportbeleving. “Het doel van de BOB Sport campagne is om mensen bewust te maken van verkeersveiligheid en hun eigen rol daarin. Alcohol en verkeer gaan niet samen – niet in de auto, niet op de fiets. Regel dus vóóraf een BOB, als je van plan bent om in de sportkantine iets te drinken. Bezoekers van de sportkantines hiervan bewust maken, zorgt voor meer verkeersveiligheid in Zeeland.” De kantine is vaak dé plek om na te praten, de wedstrijd nog eens door te nemen of na trainingen even te relaxen met teamgenoten en vrienden. In kantines wordt, naast frisdranken, vaak ook bier geschonken. Dat is daar meestal goedkoper dan op een terrasje in de stad. Dit maakt het drinken van alcohol ook makkelijker. Met alle risico’s van dien, want naar huis gaan - op de fiets of met de auto - kan levensgevaarlijk zijn met een slok op. Amanda Flohr, communicatieadviseur van het ROVZ, is actief betrokken bij de Zeeuwse BOB Sport campagne. “Die campagne is belangrijk én nodig”, legt ze uit. “Uit cijfers van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat maar liefst een kwart van onze verkeersdeelname voortvloeit uit sportactiviteiten en kantinebezoek. Door ons specifiek op deze groep te richten, kunnen we dus een belangrijke stap zetten op het gebied van verkeersveiligheid.”

1 maand geleden
Twintigjarig bestaan University College Roosevelt

Op 23 januari bestaat University College Roosevelt (UCR) 20 jaar. Dit lustrumjaar wordt gevierd met verschillende interne en externe evenementen, zoals een lezingenreeks en een open dag voor inwoners van Zeeland. 20 jaar UCR In 2004 opende UCR, toen nog Roosevelt Academy, haar deuren. Oprichter en toenmalig Dean Prof. Hans Adriaansens had een kleinschalig college voor ogen, waar studenten vakken op allerlei vakgebieden kunnen combineren, en in een kleinschalige community in het hart van Middelburg wonen. Nu 20 later, is UCR uitgegroeid tot een volwaardig Liberal Arts & Science college, waar bijna 600 studenten verspreid over 4 campuslocaties in Middelburg studeren, wonen, en leven.

1 maand geleden