Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wapenfabrikanten licht omlaag op Wall Street na toespraak Biden

Wapenfabrikanten licht omlaag op Wall Street na toespraak Biden

NEW YORK (ANP) - Wapenfabrikanten gingen donderdag overwegend omlaag op de beurzen in New York. De Amerikaanse president Joe Biden wil het nog steeds groeiende vuurwapengeweld in zijn land aanpakken met een reeks maatregelen. In een toespraak heeft hij gepleit voor een verbod op aanvalswapens voor particulieren.

Sturm Ruger en Smith & Wesson Brands leverden elk bijna 1 procent aan beurswaarde in. Dat de koersdalingen niet groter zijn komt mogelijk omdat Biden eerder al had aangegeven de wapenwetgeving te willen aanpassen. Munitiemaker Vista Outdoor ging ondanks het nieuws toch een fractie hoger de handel uit.

Op Wall Street was het sentiment onder beleggers over de gehele linie positief. Dat komt door geruststellende woorden van centrale banken. Uit notulen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) kwam namelijk naar voren dat ze vooralsnog weinig zien in een te vroege afbouw van hun stimuleringsmaatregelen voor de economie. Fed-voorzitter Jerome Powell liet ook nog van zich horen. Hij gaf aan dat de koepel van Amerikaanse centrale banken middelen heeft om pieken in de inflatie te beteugelen, mocht dat nodig zijn.

Netflix

De Dow-Jonesindex won 0,2 procent tot 33.503,57 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde 0,4 procent hoger op 4097,17 punten en techbeurs Nasdaq steeg 1 procent tot 13.829,31 punten.

Netflix was in trek vanwege een grote deal met de entertainmenttak van het Japanse elektronicaconcern Sony. De videostreamingdienst krijgt komende jaren in de Verenigde Staten exclusieve rechten op films van de Japanners. Als er straks nieuwe delen uitkomen in populaire filmreeksen als Jumanji en Spider-Man zullen die op Netflix worden toegevoegd, nadat de films in de bioscoop hebben gedraaid. Het aandeel steeg meer dan 1 procent.

GameStop verloor op zijn beurt meer dan 4 procent. De activistische belegger Ryan Cohen is voorgedragen als voorzitter bij de keten van computerspellenwinkels. Hij pleit al langere tijd voor een grote koerswijziging bij het bedrijf, dat onlangs nog flink aan beurswaarde won door particuliere beleggers die zich verenigden op forumsite Reddit.

GameStop

Er was ook overnamenieuws. De in New York genoteerde Canadese cannabisproducent Canopy Growth neemt voor honderden miljoenen dollars de Canadese branchegenoot Supreme Cannabis Holdings over. Canopy speelde op de beurs rond de 5 procent kwijt.

De euro was 1,1917 dollar waard, tegenover 1,1904 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd een fractie goedkoper op 59,76 dollar. Brentolie steeg 0,2 procent in prijs tot 63,29 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Sluiting sportscholen blijft resultaten Basic-Fit hinderen

AMSTERDAM (ANP) - Uitbater van fitnessclubs Basic-Fit geeft later op donderdag een kijkje in de boeken. De keten gaat al langer gebukt onder de lockdownmaatregelen in verschillende landen, waardoor het de deuren van veel van zijn sportscholen gesloten moest houden. Dit zal in de cijfers ook duidelijk worden, zo is de verwachting.

9 minuten geleden
ECB zegt bij rentebesluit mogelijk al iets over afbouwen steun

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) neemt donderdagmiddag weer een rentebesluit. Beleggers en economen zijn daarbij vooral benieuwd naar de visie van de centrale bank op de economische vooruitzichten voor de eurozone. Ook laat de ECB mogelijk al iets los over het afbouwen van zijn steunprogramma's, wat op een gegeven moment ongetwijfeld zal moeten gebeuren.

1 uur geleden
Nederlanders stuurden 23 miljoen pakketjes terug

DEN BOSCH (ANP) - Nederlanders hebben afgelopen jaar bijna 23 miljoen aankopen bij webwinkels teruggestuurd. dat komt neer op 7 procent van alle bestellingen, meldt marktonderzoeker Multiscope na een onderzoek onder bijna 3200 mensen. Vooral kleding stuurden we vaak terug. Daarvan ging een op de drie bestelde artikelen retour.

2 uur geleden
SCP: kansen door robots en online-economie, maar ook risico's

DEN HAAG (ANP) - De platformisering van de arbeidsmarkt van werk, waarbij mensen vaker zelfstandig werken en via een onlineplatform aan opdrachten worden gekoppeld, kan leiden tot meer flexibiliteit voor werknemers. Dat kan onzekerheid in de hand werken, maar ook kansen bieden, schrijft het Sociaal-Cultureel Planbureau (SCP). Zo zullen sommige groepen meer werk krijgen. Volgens het SCP worden stress veroorzakende activiteiten zoals het zoeken naar werk door de computer gedaan.

2 uur geleden
CBS: huizenprijzen stegen sinds 2001 niet zo hard als in maart

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen zijn in maart ruim 11 procent duurder geworden dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee stegen de huizenprijzen het hardst sinds de zomer van 2001, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster.

2 uur geleden
Netflix daalt maar houdt Wall Street niet van winst af

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Videostreamingdienst Netflix is woensdag flink lager gezet op Wall Street. Het bedrijf trok veel minder nieuwe abonnees dan verwacht en het aandeel daalde 7,4 procent. Over het algemeen waren de Amerikaanse beleggers echter positief gestemd. Onder meer door koopjesjagers gingen de drie grote beursgraadmeters na twee dagen van daling weer omhoog.

7 uur geleden
AFM: registreer studieschuld bij BKR

AMSTERDAM (ANP) - Studieschulden zouden geregistreerd moeten worden in een voor hypotheekverstrekkers toegankelijk systeem. Daarmee kan voorkomen worden dat consumenten een te hoge hypotheek krijgen, meent de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). De toezichthouder stelt dat het logisch zou zijn om dat bij het Bureau Krediet Registratie onder te brengen. Dat registreert nu ook al alle andere leningen die consumenten aangaan.

9 uur geleden