Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent met flinke winsten

Wall Street opent met flinke winsten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag flink hoger geopend, waarmee de winsten van een dag eerder een vervolg kregen. Wall Street reageerde positief op het einde aan de verliezen op de Chinese beurzen, die iets herstelden van de stevige koersvallen op maandag. Automaker Tesla staat wederom in de schijnwerpers. Aan de opmars van het aandeel komt vooralsnog geen einde. Verder kwam een trits bedrijven, waaronder Google-moeder Alphabet, met kwartaal- en jaarcijfers.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 1,4 procent hoger op 28.797 punten. De brede S&P 500 klom 1,2 procent tot 3287 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,2 procent vooruit tot 9384 punten.

Tesla sprong 10 procent omhoog. De fabrikant van elektrische auto's steeg maandag al bijna 20 procent dankzij positieve resultaten uit het samenwerkingsverband voor accu's met Panasonic.

ConocoPhillips

Alphabet rapporteerde een hogere omzet. De inkomsten uit advertenties stegen evenwel minder hard dan een jaar eerder, wat onder beleggers tot bezorgdheid leidt. Verder werd bekend dat Google te maken krijgt met een nieuw privacyonderzoek in de Europese Unie, wegens mogelijke overtredingen met het verzamelen van locatiedata. Het aandeel Alphabet daalde 3 procent.

ConocoPhillips meldde een gedaalde winst over het vierde kwartaal. Het olie- en gasconcern had te maken met lagere olieprijzen en een verminderde productie. Tegelijkertijd kondigde het bedrijf aan zijn lopende aandeleninkoopprogramma met 10 miljard dollar te verruimen. ConocoPhillips steeg 0,7 procent. Modemerk Ralph Lauren verraste met zijn omzet- en winstcijfers over het voorbije kwartaal, geholpen door goede verkopen in de belangrijke feestdagenperiode. Ralph Lauren kreeg er 10 procent bij.

Meer uit Financieel

Curaçao ontving nog nooit zoveel bezoekers als in maart 2024

WILLEMSTAD (ANP) - Maart 2024 gaat op Curaçao de boeken in als de beste toerismemaand ooit: het eiland verwelkomde afgelopen maand 63.556 toeristen. Dat is een stijging van 38 procent vergeleken met maart vorig jaar, zo maakte het Curaçaose toeristenbureau (CTB) vrijdag bekend.

4 minuten geleden
AI-bedrijf Nvidia verliest ruwweg 200 miljard aan beurswaarde

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Chipconcern Nvidia heeft op Wall Street vrijdag ruwweg 200 miljard dollar aan beurswaarde verloren. Het grote vertrouwen van de financiële markten in alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, lijkt een flinke knauw te hebben gekregen. Beleggers hebben de maker van chips voor AI-toepassingen 10 procent lager gezet door zorgen dat de aanstaande kwartaalcijfers van Nvidia wel eens tegen kunnen vallen.

2 uur geleden
Achterban FNV schaart zich achter nieuwe NS-cao

UTRECHT (ANP) - Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij spoorvervoerder NS heeft ingestemd met het verbeterde cao-resultaat voor het NS-personeel. Daarmee lijkt de dreiging van nieuwe vakbondsacties bij de NS voorbij.

2 uur geleden
Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

4 uur geleden
Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

6 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

7 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

8 uur geleden