Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street opent met flinke winsten

Wall Street opent met flinke winsten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag flink hoger geopend, waarmee de winsten van een dag eerder een vervolg kregen. Wall Street reageerde positief op het einde aan de verliezen op de Chinese beurzen, die iets herstelden van de stevige koersvallen op maandag. Automaker Tesla staat wederom in de schijnwerpers. Aan de opmars van het aandeel komt vooralsnog geen einde. Verder kwam een trits bedrijven, waaronder Google-moeder Alphabet, met kwartaal- en jaarcijfers.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 1,4 procent hoger op 28.797 punten. De brede S&P 500 klom 1,2 procent tot 3287 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 1,2 procent vooruit tot 9384 punten.

Tesla sprong 10 procent omhoog. De fabrikant van elektrische auto's steeg maandag al bijna 20 procent dankzij positieve resultaten uit het samenwerkingsverband voor accu's met Panasonic.

ConocoPhillips

Alphabet rapporteerde een hogere omzet. De inkomsten uit advertenties stegen evenwel minder hard dan een jaar eerder, wat onder beleggers tot bezorgdheid leidt. Verder werd bekend dat Google te maken krijgt met een nieuw privacyonderzoek in de Europese Unie, wegens mogelijke overtredingen met het verzamelen van locatiedata. Het aandeel Alphabet daalde 3 procent.

ConocoPhillips meldde een gedaalde winst over het vierde kwartaal. Het olie- en gasconcern had te maken met lagere olieprijzen en een verminderde productie. Tegelijkertijd kondigde het bedrijf aan zijn lopende aandeleninkoopprogramma met 10 miljard dollar te verruimen. ConocoPhillips steeg 0,7 procent. Modemerk Ralph Lauren verraste met zijn omzet- en winstcijfers over het voorbije kwartaal, geholpen door goede verkopen in de belangrijke feestdagenperiode. Ralph Lauren kreeg er 10 procent bij.

Meer uit Financieel

FTX-oprichter ook verdacht van omkoping Chinese beambten

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De van fraude verdachte oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, heeft er nog een aanklacht bij gekregen. Openbaar aanklagers in New York betichten hem er nu ook van Chinese overheidsfunctionarissen te hebben omgekocht.

14 minuten geleden
Voormalig Audi-baas krijgt mogelijk voorwaardelijke celstraf

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De voormalige topman van Audi, Rupert Stadler, krijgt mogelijk een voorwaardelijke celstraf voor zijn aandeel in grootschalig gesjoemel met dieselauto's van het merk. Dan moet hij wel schuld bekennen, maakte de rechtbank van München bekend.

41 minuten geleden
Veel mis met veiligheid afhandelaars op Schiphol, ziet inspectie

DEN HAAG (ANP) - Bij het werk van grondpersoneel op Schiphol is nog veel mis met de veiligheid. Regels die het werk rond gelande vliegtuigen veiliger moeten maken, werden vorig jaar vaak niet nageleefd. Ook meldden betrokkenen lang niet alle risicovolle situaties bij een bureau dat deze voorvallen analyseert, terwijl dit wel verplicht is.

1 uur geleden
ILT: meer waarschuwingen en boetes over nachtvluchten Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vorig jaar meer boetes en waarschuwingen uitgedeeld aan luchtvaartmaatschappijen omdat zij zonder geldige reden nachtvluchten hebben uitgevoerd op Schiphol. Volgens een rapport van de ILT werden vorig jaar vijfhonderd overtredingen van de regels rond zogenoemde nachtslots geconstateerd. Dat waren er 37 een jaar eerder.

1 uur geleden
AFM: niet alle fondsen duidelijk over gevolgen pensioenverhoging

AMSTERDAM (ANP) - Een aantal pensioenfondsen heeft vorig jaar onvolledige informatie gegeven over de gevolgen van de verhoging van de pensioenen die ze doorvoerden. Ze belichtten daarbij vooral de voordelen van de indexatie en waren minder duidelijk over de nadelen, concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) na onderzoek.

2 uur geleden
Licht verlies op Amsterdamse beurs, Prosus grootste winnaar

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies gesloten, waarbij beleggers richting zoeken nu het onduidelijk is welke kant het rentebeleid van centrale banken opgaat. Techinvesteerder Prosus was van de AEX-bedrijven de grootste winnaar. Betalingsverwerker Adyen en chipmachinefabrikant ASML stonden juist onderaan in de hoofdgraadmeter.

2 uur geleden
Gemeenten: goed dat er eindelijk statiegeld op blik komt

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is blij dat er eindelijk per 1 april statiegeld op blikjes bier, frisdrank en andere dranken wordt ingevoerd. Volgens een woordvoerder van de VNG is daar de afgelopen jaren stevig voor gelobbyd omdat een groot deel van het zwerfafval op straat en in de natuur uit blikjes bestaat.

3 uur geleden