Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wall Street dicht vanwege viering Presidents' Day

Wall Street dicht vanwege viering Presidents' Day

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen houden maandag de deuren gesloten vanwege de viering van Presidents' Day. Deze feestdag was oorspronkelijk bedoeld om de verjaardag van de eerste president George Washington op 22 februari te vieren, maar is inmiddels een dag ter ere van alle presidenten van de Verenigde Staten.

Dinsdag wordt de beurshandel op Wall Street weer hervat. Dan gaat de aandacht vooral uit naar de resultaten van de grote Amerikaanse winkelbedrijven Walmart en Home Depot. Die cijfers geven mogelijk meer inzicht in hoeverre de Amerikaanse consumenten de hand op de knip houdt vanwege de hoge inflatie. Hoewel de inflatie in de grootste economie ter wereld aan het afkoelen is, blijkt de stijging van het algehele prijspeil toch hardnekkiger te zijn dan gehoopt.

De vrees dat de Amerikaanse centrale bank de rente daardoor verder zal moeten verhogen en die mogelijk ook langer op een hoog niveau zal moeten houden om de inflatie onder controle te krijgen, blijft de markten dan ook in de greep houden. Ook hebben veel bestuurders van de Federal Reserve in de afgelopen weken gewaarschuwd voor verdere renteverhogingen.

Beleggers letten deze week dan ook vooral op de notulen van de rentevergadering die de Fed begin deze maand heeft gehouden. De rente werd toen met een kwart procentpunt verhoogd. De aantekeningen, die woensdag worden vrijgegeven, bevatten mogelijk meer aanwijzingen over de toekomstige rentestappen.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden