Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Walcherse gemeenten moeten snel vertellen hoe zij meer willen samenwerken

Walcherse gemeenten moeten snel vertellen hoe zij meer willen samenwerken

MIDDELBURG - Gedeputeerde Harry van der Maas vindt het ‘teleurstellend’ dat de drie Walcherse gemeenten nog geen idee hebben hoe ze meer willen samenwerken.

Het provinciebestuur vroeg in februari naar aanleiding van het rapport #Hoedan, over samenwerking tussen overheden in Zeeland, of gemeenten met initiatieven wilden komen.

Conclusies

Platform de Bevelanden zei een visie over intergemeentelijke samenwerking te willen maken, de Zeeuws-Vlaamse gemeenten zeiden de conclusies in het rapport te onderschrijven en willen in gesprek met het college en Tholen, dat ook veel met West-Brabant doet, heeft aangegeven zich voor de thema’s wonen, werken en recreëren aan te sluiten bij de vijf Bevelandse gemeenten.

Regie

De provincie heeft 200.000 euro beschikbaar voor goede initiatieven. “Uit het rapport kwam naar voren dat we als provincie niet altijd de regie moeten nemen op bepaalde onderwerpen. Gemeenten kunnen dat heel goed zelf. Wij hebben gevraagd hoe zij dat zien”, aldus Van der Maas.

Brief

Het provinciebestuur heeft een brief de deur uitgedaan waarin hij Middelburg, Veere en Vlissingen én Schouwen-Duiveland aanspoort om alsnog met een plan te komen. Voor Vlissingen hangt er meer vanaf, omdat zij in een Artikel 12-traject zit en samenwerking onontkoombaar is. “Als we met zijn allen in het rapport zeggen dat we het nu moeten doen, dan moeten we het nu ook doen.”

Meer uit Beveland

Nieuwdorp vernieuwt ingrijpend

NIEUWDORP - Het centrum van Nieuwdorp is ingrijpend aan het veranderen. Eind dit jaar hebben de inwoners hun zo gewenste dorpshart, met onder meer dorpshuis, basisschool en gymzaal onder één dak. Dat is nog niet alles. Op en rondom de locatie van het huidige dorpshuis en de school is woningbouw mogelijk. Even verderop nadert de nieuwbouw van de gereformeerde kerk haar voltooiing. Het naastgelegen, verouderde bedrijfspand wordt op termijn gesloopt voor parkeerruimte en de inrichting van een nieuwe straat naar de Hertenweg voor een betere verkeersafwikkeling.

17 uur geleden
Dertig jaar Goes En-Passant: 'Je 'kinderen' laten zien is steeds weer een hoogtepunt'

GOES - Bij 26 etalages in de Goese binnenstad is nog tot en met maandag 27 mei werk te bewonderen van acht kunstenaars. Dit is de opmaat naar de gratis toegankelijke overzichtstentoonstelling van Goes En-Passant die op zaterdag 1 juni opent voor het publiek in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Voor de dertigste keer. Door de variatie in kunstenaars en de spelregel dat zij nieuw werk moeten tonen, is geen editie hetzelfde geweest. "Dit jubileum voelt als triomf", vertelt kunstenares Ilse van Loo-Remijn uit Wolphaartsdijk, die aan de wieg stond van Goes En-Passant.

20 uur geleden
Gecrashte motorrijder reed zonder rijbewijs en vluchtte met 200 km/u van politie

HEINKENSZAND - De motorrijder die zondagochtend op de A58 bij Heinkenszand onderuit ging, had geen geldig rijbewijs. Hij was even daarvoor door de politie gespot met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur.

2 dagen geleden
Motorrijder onderuit op A58 bij Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op de snelweg A58 tussen Heinkenszand en 's-Heer Arendskerke is zondagochtend een motorrijder ten val gekomen.

2 dagen geleden
Historische boerenwagen in ere hersteld

GOES - Dingeman de Feiter uit Goes heeft de laatste hand gelegd aan de restauratie van een Brabantse boerenkar van bijna honderd jaar oud. Een half jaar lang stond de kar in de werkplaats in het Ambachtscentrum in Goes. Toen de kar weer helemaal in de mooie nieuwe lak stond ging de kar terug naar Tholen, waar hij vandaan komt.

2 dagen geleden
Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

3 dagen geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

3 dagen geleden