Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

VS leggen Cuba nieuwe sancties op, dreigen met meer sancties

VS leggen Cuba nieuwe sancties op, dreigen met meer sancties

WASHINGTON (ANP) - De VS hebben Cuba vrijdag nieuwe sancties opgelegd vanwege het onderdrukken van anti-regeringsdemonstraties eerder deze maand. President Joe Biden waarschuwde dat extra strafmaatregelen in het verschiet liggen als het land geen ingrijpende hervormingen doorvoert. "Er zal meer volgen tenzij er een drastische verandering komt in Cuba, wat ik niet verwacht", zei Biden op een persconferentie vanwege een bijeenkomst met Cubaans-Amerikaanse leiders in het Witte Huis.

De nieuwe sancties lijken voornamelijk symbolisch: de VS hebben twee hoge Cubaanse politiefunctionarissen op een zwarte lijst gezet. Dat heeft onder meer tot gevolg dat al hun eventuele eigendommen in de VS, zoals tegoeden op bankrekeningen en vastgoed, zijn bevroren. Ook mogen ze geen transacties aangaan met Amerikaanse burgers of entiteiten.

"De actie van vandaag dient om de verantwoordelijken voor het onderdrukken van de oproepen van het Cubaanse volk tot vrijheid en respect voor mensenrechten ter verantwoording te roepen", zei een functionaris van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Op 11 en 12 juli gingen duizenden Cubanen de straat op om tegen de regering te demonstreren. Het was het grootste anti-regeringsprotest sinds Fidel Castro na de Cubaanse Revolutie in 1959 aan de macht kwam. Honderden demonstranten werden gearresteerd. Ongeveer zestig Cubanen worden vervolgd voor deelname aan de demonstraties.

Meer uit Buitenland

Israël: Kerem Shalom opnieuw aangevallen door Hamas

KEREM SHALOM (ANP) - Israël meldt dat Hamas de grensovergang Kerem Shalom opnieuw heeft aangevallen met raketten. De twee projectielen zijn neergehaald door de luchtverdediging, aldus de Israëlische krijgsmacht.

2 minuten geleden
Duitse minister over politiek geweld: harder straffen onvoldoende

BERLIJN (ANP/DPA) - Strenger straffen is niet voldoende om de toenemende agressie tegen politici tegen te gaan. Dat stelt de Duitse minister van Justitie Marco Buschmann, nadat in de afgelopen weken meerdere Duitse politici gewond zijn geraakt bij aanvallen.

44 minuten geleden
UNRWA schat dat 110.000 mensen Rafah hebben verlaten

RAFAH (ANP) - De VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) schat dat ongeveer 110.000 mensen Rafah in het zuiden van de Gazastrook hebben verlaten. Israël heeft dinsdag opgeroepen tot de evacuatie van Oost-Rafah. Deze oproep was gericht aan 100.000 mensen, aldus Israël.

1 uur geleden
Thailand telt nu al meer doden door zonnesteek dan in 2023

BANGKOK (ANP/AFP) - In Thailand zijn dit jaar 61 personen overleden na het oplopen van een zonnesteek. Dat is nu al meer dan in heel 2023, toen 37 sterfgevallen werden geregistreerd. Het land kampt de afgelopen weken met ongebruikelijk hoge temperaturen.

1 uur geleden
Egypte vindt dat Hamas en Israël flexibiliteit moeten tonen

CAÏRO (ANP/AFP) - Bemiddelaar Egypte vindt dat Hamas en Israël flexibiliteit moeten tonen als ze een overeenkomst willen sluiten over een staakt-het-vuren en de uitwisseling van gijzelaars en gevangenen. De jongste onderhandelingsronde deze week in Caïro heeft niet tot een doorbraak geleid.

2 uur geleden
Mexico kampt met 159 natuurbranden tijdens hittegolf

MEXICO-STAD (ANP/BLOOMBERG) - Mexico bestrijdt 159 natuurbranden door het hele land. Het land kampt met een hittegolf, de tweede dit jaar. Volgens de nationale weerdienst van Mexico kan het in zeker twaalf staten heter gaan worden dan 45 graden. Andere delen van het land kunnen temperaturen tegemoet zien van boven de 30 graden.

3 uur geleden
Netanyahu: ook zonder hulp van VS zal Israël doorvechten

JERUZALEM (ANP) - Israël zal zich "met hand en tand" verzetten, zelfs al zou het land er alleen voor staan. Dit liet de Israëlische premier Benjamin Netanyahu donderdag in een videoboodschap weten. De Amerikaanse president Joe Biden zei eerder dat de Verenigde Staten geen wapens meer aan Israël leveren als het doorgaat met de belegering van de stad Rafah in de Gazastrook.

5 uur geleden