Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw van drugsbaron 'El Chapo' erkent rol in Sinaloa-drugskartel

Vrouw van drugsbaron 'El Chapo' erkent rol in Sinaloa-drugskartel

WASHINGTON (ANP/RTR) - De echtgenote van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquin Guzman, beter bekend als 'El Chapo', geeft toe haar man geholpen te hebben met de organisatie van het Mexicaanse Sinaloa-drugskartel. De rechtbank in de Verenigde Staten kan de 31-jarige Emma Coronel Aispuro veroordelen tot een levenslange celstraf.

Coronel Aispuro zei tijdens een zitting ook schuldig te zijn aan drugshandel en witwaspraktijken. Ze gaf daarnaast toe een rol te hebben gespeeld bij de ontsnapping van haar echtgenoot uit een Mexicaanse gevangenis in 2015. Al voor de zitting werd verwacht dat de voormalige schoonheidskoningin een bekentenis zou afleggen. Ze zal op 15 september haar straf horen.

Ze werd in februari aangehouden bij aankomst in de Verenigde Staten. Ze werd ervan beschuldigd Guzman van 2012 tot 2014 te hebben geholpen met zijn drugshandel door berichten aan hem door te geven, ook na zijn arrestatie in februari 2014.

De nu 64-jarige 'El Chapo' belandde in 2019 levenslang in de gevangenis, nadat de rechtbank in New York hem schuldig achtte aan onder meer het leiden van een criminele organisatie, witwassen en tientallen moorden. Het Sinaloa-kartel staat bekend als één van Mexico's meest gewelddadige drugsorganisaties.

Meer uit Buitenland

Duitse overheid bespaart energie: verwarming op 19 graden

BERLIJN (ANP) - De Duitse overheid gaat energie besparen in zijn gebouwen: de verwarming mag nog op maximaal 19 graden. De geplande maatregel geldt voor alle openbare gebouwen, behalve ziekenhuizen en sociale instellingen.

52 minuten geleden
Duitsland vindt kwik in rivier Oder na vondst vele dode vissen

BERLIJN/WARSCHAU (ANP/DPA) - Het ministerie van Milieu van de Duitse deelstaat Brandenburg zegt dat kwik is gevonden in de rivier Oder nadat daar veel dode vissen werden gezien. Het Poolse milieuministerie heeft tot zondag nodig om gegevens over de waterkwaliteit te analyseren.

2 uur geleden
Oud-bondskanselier Schröder klaagt Duitse parlement aan

BERLIJN (ANP/DPA) - De voormalige bondskanselier van Duitsland Gerhard Schröder heeft het Duitse parlement aangeklaagd, omdat dat in mei privileges van hem introk, vanwege zijn warme banden met Rusland en president Poetin. De advocaat van de 78-jarige zegt dat Schröder zijn privileges terug wil.

5 uur geleden
Hongkong heeft grootste bevolkingskrimp ooit en massale emigratie

HONGKONG (ANP/AFP) - Hongkong verloor het afgelopen jaar zo'n 113.200 inwoners, volgens cijfers die de stad donderdag publiceerde. De stad heeft nu nog een geschatte 7.291.600 inwoners, een daling van 1,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het was de grootste bevolkingsafname sinds de eerste volkstelling in 1961.

7 uur geleden
Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens

WASHINGTON (ANP) - De FBI zou de woning van voormalig president Donald Trump eerder deze week zijn binnengevallen vanwege "documenten over kernwapens". Dat melden bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek aan The Washington Post. Of het om geheime informatie over Amerikaanse kernwapens gaat is niet duidelijk, maar volgens de Amerikaanse krant benadrukt de zoekactie wel "hoe groot de angst is dat de documenten in verkeerde handen komen".

10 uur geleden
Bloomberg: Biden bereidt herverkiezingscampagne in 2024 voor

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden bereidt plannen voor om een herverkiezingscampagne te lanceren na de tussentijdse parlementsverkiezingen van november. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met naaste medewerkers en vertrouwelingen van Biden. Net als in 2018 zou zijn voornaamste motivatie het voorkomen van een nieuw presidentschap van Donald Trump zijn.

11 uur geleden
Gewapende aanval op FBI-kantoor Ohio verijdeld, aanvaller dood

CINCINNATI (ANP/RTR) - Een aanval van een gewapende man op het kantoor van de FBI in Cincinnati, Ohio, is verijdeld. De verdachte werd na een urenlange achtervolging neergeschoten. Hij overleed later donderdag aan zijn verwondingen.

11 uur geleden