Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouw aangehouden op verdenking van brandstichting in trappenhuis van flat

Vrouw aangehouden op verdenking van brandstichting in trappenhuis van flat

MIDDELBURG - In het trappenhuis van een flat aan de Oosterscheldestraat in Middelburg is donderdagnacht omstreeks 04.00 uur een 37-jarige vrouw uit Vlissingen aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie vermoedt dat zij oud papier van een stapel in de galerij heeft gepakt en dat in de lift heeft aangestoken.

De politie kreeg een melding dat een flatbewoner een brandlucht had geroken in de lift. De melder zag in de lift een vrouw op de grond zitten die uit een blikje bier dronk met om haar heen wat afgebrande papieren. Ze vertelde tegen hem dat zij op iemand wachtte en warmte nodig had.

Trappenhuis

Na aankomst roken agenten inderdaad op de begane grond een brandlucht en troffen zij de vrouw aan het in trappenhuis. In de lift hing nog rook en in de hoek werd een schroeiplek aangetroffen. De verschroeide papieren waren opgeruimd. Die werden later tijdens een zoekactie in de tuin voor de flat aangetroffen.

De vrouw vertelde een onsamenhangend verhaal en gaf toe dat ze wiet had gerookt. Ze is daarop door de politie aangehouden. Een speekseltest bij haar reageerde positief op het gebruik van drugs. Een GGD arts heeft bloed bij haar afgenomen. De verdachte is ingesloten.

Meer uit Middelburg

Scooterbestuurder gewond na valpartij Middelburg

MIDDELBURG – Bij een eenzijdig ongeval in Middelburg is maandagmiddag een scooterbestuurder gewond geraakt.

7 uur geleden
Kees en zijn inzet voor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - In het verleden werkte Kees 's nachts waardoor de dag uit vrije tijd bestond. Het helpen van anderen is hem niet onbekend, want zoals Kees over die tijd vertelt: “Ik deed toen nog best wel eens wat voor een ander." Inwoners uit Grijpskerke wisten Kees te vinden en dat is nu niet anders, want via vrijwilligerswerk is de inzet van Kees voor het dorp alleen maar vergroot.

14 uur geleden
Bestuurders bekeurd na ongeval Aagtekerke

AAGTEKERKE – Meerdere bestuurders hebben maandagmorgen een bekeuring gekregen bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke.

17 uur geleden
Lichtgewonde bij ongeval bij Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij een ongeval op de Prelaatweg bij Aagtekerke is maandagmorgen een persoon lichtgewond geraakt. De politie, brandweer en ambulancedienst werden vanmorgen omstreeks 08.15 uur opgeroepen nadat was gemeld dat tussen Aagtekerke en Westkapelle een personenauto op zijn kop terecht was gekomen. 

18 uur geleden
Domburgse ondernemers stemmen ruim voor oprichting BIZ

DOMBURG - De afgelopen twee weken konden de ondernemers uit Domburg hun stem uitbrengen met betrekking tot de Bedrijven Investering Zone (BIZ). Onder toezicht van de gemeente vond de stemming plaats om het formele draagvlak te peilen. Op vrijdag 1 december heeft wethouder de Visser bekend gemaakt dat een ruime meerderheid van de ondernemers vóór de oprichting van de BIZ Domburg heeft gestemd.

19 uur geleden
Long stories, short films terug op ruiten van de Lange Noordstraat

MIDDELBURG - Jarenlang toonde RuimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg, in de donkere maanden rondom de jaarwisseling, door videoprojecties het programma 'dichters op de ruit', gecureerd door de dichter F. van Dixhoorn. Vanaf december 2021 is de traditie weer opgepakt. Ook dit jaar is er weer een programma, met videos op ruiten in de Lange Noordstraat.

21 uur geleden
Zeeuws schrijversduo in de prijzen bij landelijke schrijfwedstrijd

RIJEN - Op zaterdag 3 december werd in Rijen de uitslag van de Waterloper bekendgemaakt. De Waterloper is een themaverhalenwedstrijd in de genres fantasy, horror en sciencefiction voor maximaal 10.000 woorden. Dit was de vijfde editie, met zeventig inzendingen: een record, nooit eerder deden er zoveel verhalen mee. Heleen van den Hooven uit Vlissingen werd tweede, met het verhaal 'Schaduwwerker'. Zij veroverde, samen met Marielja de Geus uit Middelburg, ook de derde podiumplaats, met wie ze het verhaal 'Tess' zeewier' schreef.

1 dag geleden