Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Voorzichtige schatting' België: waterschade 150 miljoen euro

'Voorzichtige schatting' België: waterschade 150 miljoen euro

BRUSSEL (ANP) - De overstromingen van de afgelopen dagen hebben in België voor minstens 150 miljoen euro schade aangericht. Dat bedrag valt waarschijnlijk nog veel hoger uit, schatten verzekeraars.

De verzekeraars hebben al duizenden schadeclaims ontvangen, schrijft De Morgen. Maar dat is nog maar een fractie van het totaal, denken zij. "We zullen over de 150 miljoen euro gaan", zegt branchevereniging Assuralia in de Belgische krant, en dat is nog "een voorzichtige raming".

De schade is nog veel groter dan dat, want veel wordt ook niet gedekt. Daarvoor springt het Belgische rampenfonds in. Premier Alexander De Croo sprak in het weekend van honderden miljoenen euro's.

Verzekeraars hebben mobiele schadeloketten naar het rampgebied gestuurd, zodat gedupeerden in bijvoorbeeld Luik en Eupen ter plekke hun schade kunnen aangeven. Sommige getroffenen klagen dat verzekeraars pas in actie willen komen als het water is weggetrokken en de schade zichtbaar wordt.

Meer uit Buitenland

Tunesië wil niet Europese grenswacht zijn

TUNIS (ANP) - Tunesië is niet van plan de rol van grenswacht op zich te nemen ten behoeve van andere landen. Dat zegt de Tunesische president Kais Saied op de vooravond van een topontmoeting omtrent migratie.

2 uur geleden
Trump: wrede vervolging is een aanfluiting van gerechtigheid

COLUMBUS (ANP/RTR) - Bij zijn eerste publieke optreden nadat hij werd aangeklaagd voor tientallen misdrijven, haalde voormalig president Donald Trump uit naar president Joe Biden en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Op de Republikeinse staatsconventie in de staat Georgia zei hij dat de "wrede vervolging een aanfluiting is van gerechtigheid".

3 uur geleden
Macron vraagt Iran onmiddellijk te stoppen met steun aan Rusland

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron heeft gebeld met zijn Iraanse ambtgenoot Ebrahim Raisi met de vraag "een onmiddellijk einde te maken" aan de militaire steun die het land biedt aan Rusland in de strijd tegen Kyiv. Macron benadrukte de "humanitaire gevolgen" van de aanvallen die in Oekraïne plaatsvinden met Iraanse drones.

5 uur geleden
Na vertrek Johnson stappen nog twee Britse parlementsleden op

LONDEN (ANP/RTR) - Nadat de voormalige Britse premier Boris Johnson vrijdag is opgestapt als lid van het Britse Lagerhuis, hebben nog twee vertrouwelingen van hem zijn voorbeeld gevolgd. Vrijdag gaf Nadine Dorries aan te vertrekken en zaterdag kondigde ook Nigel Adams aan op te stappen. Beiden waren minister in de regering van Johnson.

7 uur geleden
Veertien lichamen aangetroffen na bosbranden in Kazachstan

ASTANA (ANP/RTR) - In het noordoosten van Kazachstan zijn in de nasleep van grote bosbranden zeker veertien lichamen aangetroffen. Dat meldt de overheid van het Centraal-Aziatische land. Die had eerder aangekondigd dat reddingswerkers op zoek gingen naar opzichters van het bos die door het vuur vastzaten.

8 uur geleden
Witte neushoorn doet na zeventien jaar herintrede in Congo

KINSHASA (ANP/AFP) - Zestien exemplaren van de zeldzame witte neushoorn zijn overgebracht van een privépark in Zuid-Afrika naar het Garamba Nationaal Park in Congo. Daarmee leven er voor het eerst sinds 2006 weer witte neushoorns in het Centraal-Afrikaanse land.

9 uur geleden
Zelensky: tegenaanvallen tegen Russische troepen zijn bezig

KYIV (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag gezegd dat er een Oekraïens tegenoffensief gaande is tegen de Russische troepen. Hij weigerde details te geven.

10 uur geleden