Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voortvluchtig maffialid opgepakt in Den Haag

Voortvluchtig maffialid opgepakt in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Een voortvluchtig 57-jarig Italiaans maffialid is maandag in Den Haag aangehouden. De man werd gezocht vanwege zijn coördinerende rol in drugshandel van Nederland naar Italië en lidmaatschap van een criminele organisatie. Daar staat maximaal dertig jaar cel op, aldus de politie.

De Italiaan was de enige verdachte van de bende die nog niet vastzat. Hij werd aangehouden in het restaurant waar hij als chef werkte. De Voorziening Anti-Maffia, een in 2017 opgezet politieteam van de Landelijke Eenheid, en de Italiaanse antimaffiadienst spoorden de voortvluchtige samen op. Het Italiaanse onderzoek draaide tussen 2013 en 2016 in de regio van Napels.

Het is niet de eerste keer dat in een horecagelegenheid een maffialid wordt opgepakt. Vorig jaar werden vijf verdachten aangehouden tijdens een grote actie tegen de Italiaanse 'Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië. Dat gebeurde in onder meer pizzeria's en hotels in Den Haag, Zoetermeer, Amsterdam, Amstelveen, Velsen, Rotterdam, Tegelen en Sittard.

Een vermeend lid van de Siciliaanse maffia werd in 2016 opgepakt in Den Haag. Hij zou zijn betrokken bij moord, afpersing, witwassen en drugshandel.

Meer uit Binnenland

ANWB: drukste avondspits van het jaar, ruim 1100 kilometer file

DEN HAAG (ANP) - De avondspits is onder meer door forse regenval dinsdag de drukste van het jaar, meldt een woordvoerder van de ANWB. Iets voor 17.30 uur stond er ruim 1100 kilometer file in het land.

9 minuten geleden
Felle buien veroorzaken grote verkeersdrukte in deel van het land

DEN HAAG (ANP) - Het is op de Nederlandse wegen veel drukker dan normaal, meldt de ANWB. Gemiddeld staat er rond 16.45 uur zo'n 450 kilometer, nu is dat ruim 800 kilometer.

38 minuten geleden
Ombudsmannen willen dat overheid vaker contact met burgers zoekt

DEN HAAG (ANP) - De overheid moet vaker persoonlijk contact met burgers opzoeken. Dat schrijven de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman in een dinsdag gepubliceerd jaarverslag. "Het is een plicht van de overheid om burgers zelf op te zoeken. Om te luisteren. En dan te doen wat nodig is."

50 minuten geleden
OM vervolgt Raisa Blommestijn voor groepsbelediging en smaad

DEN HAAG (ANP) - Het OM vervolgt Raisa Blommestijn voor groepsbelediging en smaad om verschillende berichten op X, voorheen Twitter, vorig jaar. Volgens het OM, dat Blommestijn niet bij naam noemt, liet ze zich beledigend uit over mensen met een zwarte huidskleur.

1 uur geleden
Weer conducteur bedreigd, verdachte aangehouden

WEERT/UTRECHT (ANP) - De NS heeft dinsdag aangifte gedaan van bedreiging van een conductrice. Dat heeft een woordvoerder van de spoorvervoerder gemeld. Het incident gebeurde in de trein van Eindhoven naar Weert toen een man de bril van een conductrice van haar hoofd trok en op de grond gooide. Zij had hem vlak daarvoor om zijn vervoersbewijs gevraagd, en dat had hij niet. Desondanks reisde hij eersteklas. Agenten hebben de man rond 13.30 uur in Weert uit de trein gehaald en naar het cellencomplex in Roermond gebracht, liet een woordvoerder van de politie weten.

1 uur geleden
OM verdenkt ex-partner van moord Leidse vrouw

LEIDEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie verdenkt een 37-jarige man uit Leiden van moord op zijn 30-jarige ex-vrouw. Het OM onderzoekt ook de mogelijkheid van zelfdoding, maar de officier zei dinsdag tijdens de eerste inleidende zitting in de zaak daar geen aanwijzingen voor te hebben. De rechtbank in Den Haag besloot dat de man vast moet blijven.

1 uur geleden
Tweede Kamer stemt voor verbod op kindersekspoppen

DEN HAAG (ANP) - Kindersekspoppen moeten verboden worden, heeft de Tweede Kamer dinsdag bepaald door een amendement te steunen. Daarin staat vier jaar cel voor onder meer het bezitten en aanbieden van poppen die eruitzien als kinderen en bedoeld zijn voor seksuele handelingen.

1 uur geleden