Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorlopige verkiezingsuitslag Goes: PvdA/GroenLinks wint gemeenteraadsverkiezingen

Voorlopige verkiezingsuitslag Goes: PvdA/GroenLinks wint gemeenteraadsverkiezingen

GOES - ‘De kiezer heeft het samengaan van PvdA en GroenLinks in Goes beloond.’ Zo reageert lijsttrekker Marco Eestermans woensdagavond in het stadskantoor in Goes op de voorlopige winst van zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen. PvdA/GroenLinks verslaat daarmee het CDA als grootste partij in de Goese gemeenteraad. Lokale partij Nieuw Goes groeit en lijkt samen met CDA, VVD en SGP/ChristenUnie even groot.

In de voorlopige zetelverdeling krijgt PvdA/GroenLinks vijf zetels in de Goese gemeenteraad. Daarna volgen vier partijen met vier zetels: Nieuw Goes (was drie), CDA (was vijf), VVD (was vier) en SGP/ChristenUnie (was vier). Partij voor Goes en D66 blijven met ieder twee zetels de kleinste partijen.

In de gemeente Goes hebben 51,7 procent van de kiesgerechtigden gestemd. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, in 2018, was dit 58,2 procent. “Jammer dat het aantal minder is dan de vorige keer”, zegt burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes tegen de presentator van de uitslagenavond, Eugène de Kok. “We hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk mensen naar het stembureau te krijgen. Hadden we dat niet gedaan, dan waren er misschien minder mensen gaan stemmen. We analyseren de verkiezingen om daaruit lering te trekken.”

De gemeente Goes verwacht de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen maandag.

Meer uit Beveland

Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen, samenkomst in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

9 uur geleden
Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

15 uur geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

1 dag geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

3 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

3 dagen geleden