Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vier verdachten van moord president Haïti gedood, twee opgepakt

Vier verdachten van moord president Haïti gedood, twee opgepakt

PORT-AU-PRINCE (ANP) - Vier verdachten van de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moise, in de nacht van dinsdag op woensdag, zijn gedood. Twee anderen zijn gearresteerd, zei politiechef Leon Charles in een tv-uitzending. Tijdens de confrontatie tussen de politie en de verdachten werden volgens Charles drie politieagenten gevangengenomen, maar later weer vrijgelaten. Verdere details over de confrontatie zijn niet bekendgemaakt.

Over de identiteit van de verdachten heerst nog onzekerheid. Volgens de Haïtiaanse ambassadeur in de Verenigde Staten waren de daders professionele huurmoordenaars, die zich voordeden als Amerikaanse agenten van de antidrugsdienst DEA. Eerder zei interim-premier Claude Joseph dat de daders waarschijnlijk buitenlanders zijn, die Engels en Spaans spraken. Hij had het over "goedgetrainde en zwaarbewapende" mannen.

Haïti wordt beschouwd als het armste land van het westelijk halfrond en leeft nog steeds met de gevolgen van de catastrofale aardbeving van 2010, waarbij zo'n 200.000 mensen omkwamen. Gevechten door bendes om de controle over delen van de hoofdstad Port-au-Prince hebben volgens VN-cijfers sinds begin juni van dit jaar bijna 15.000 mensen op de vlucht gedreven. Ongeveer 4,4 miljoen Haïtianen, op een bevolking van 11 miljoen, hebben humanitaire hulp nodig.

Meer uit Buitenland

Erdogan opnieuw beëdigd als Turkse president

ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is opnieuw beëdigd als de president van Turkije. De 69-jarige politicus, die vorige week de verkiezingen won, begint aan zijn derde termijn.

1 uur geleden
Israëlische soldaten doodgeschoten bij grens met Egypte

JERUZALEM (ANP/AFP) - Drie Israëlische soldaten zijn doodgeschoten bij de Egyptische grens in het zuiden, volgens Israël door een Egyptische agent. Na een klopjacht kon de terrorist op Israëlisch grondgebied worden gedood, meldt het Israëlische leger. Waarnemers noemen het incident aan de grens met Egypte, dat eind jaren 70 vrede sloot met Israël, uitzonderlijk.

1 uur geleden
Voor het eerst bezoekt een paus Mongolië

VATICAANSTAD (ANP/AFP/RTR) - Voor het eerst gaat een paus naar Mongolië, het Aziatische land ingeklemd tussen China en Rusland. De 86-jarige paus Franciscus is er van 31 augustus tot 4 september op bezoek, kondigde het Vaticaan aan, zonder verdere details te geven over het programma.

3 uur geleden
Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

5 uur geleden
Indiase premier Modi bezoekt plek van grote treinramp

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft bij de Oost-Indiase stad Balasore de plek bezocht waar vrijdag een groot treinongeluk is gebeurd. Hij sprak met reddingswerkers en zal volgens Indiase media ook het ziekenhuis bezoeken waar gewonden worden behandeld.

5 uur geleden
Bosbrandseizoen in Europa op weg naar piek

HOUTEN (ANP) - Komende weken neemt het aantal natuurbranden in Europa waarschijnlijk toe. Het aantal branden zal stijgen tot gemiddeld 27 per week, meldt Weeronline. In augustus is de piek, dan zijn er naar verwachting tachtig natuurbranden per week.

6 uur geleden
Europese gevangenen uit Iran aangekomen in België

BRUSSEL (ANP) - De drie Europese gevangenen die Iran heeft vrijgelaten zijn zaterdag omstreeks 02.45 plaatselijke tijd geland op de militaire luchthaven in Melsbroek. Daar werden ze ontvangen door de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib, zo schrijft het Belgische dagblad De Morgen.

8 uur geleden