Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Verwijderen van LPG-tank Sint Laurens goed nieuws voor molen'

'Verwijderen van LPG-tank Sint Laurens goed nieuws voor molen'

SINT LAURENS - De LPG-installatie bij het Tamoil-tankstation aan de Noordweg in Sint Laurens wordt binnenkort verwijderd.

Vanaf juni is er geen LPG meer te koop.

Het besluit van Tamoil is goed nieuws voor de stichting Molen de Hoop, die in oprichting is. Enkele inwoners van het dorp hebben zich daarin verenigd. Zij maken zich sinds 2013 sterk voor herstel van de molen, die al jaren geen kap en wieken meer heeft.

Herstellen

De stichting wil het monument in oude luister herstellen. De molen is in 1721 gebouwd. In 1943 verwoestte een brand een groot deel van het bouwwerk aan de Noordweg. Daarna heeft hij geen wieken meer gehad. Sinds die tijd hebben molenaars op stroom gemaald, onder meer via een AEG-elektromotor.

Door die bijzondere aandrijving is de molen uniek en is hij sinds 2002 een rijksmonument.

Enthousiast

Voor de restauratie zijn honderdduizenden euro’s nodig. “We zijn enthousiast over de beslissing van Tamoil. Met het saneren van de LPG-installatie komen zowel voor de molen als inwoners van Sint Laurens de zogeheten risicozone en de beperkingen die daarbij horen te vervallen. Het is een belangrijke steun bij de verdere uitwerking van onze plannen”, zegt Frits van Borrendam van de stichting.

Meer uit Middelburg

Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 uur geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

23 uur geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

3 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

5 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

6 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

6 dagen geleden