Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verouderde woningen zijn voor Zeeland groter probleem dat woningtekort

Verouderde woningen zijn voor Zeeland groter probleem dat woningtekort

MIDDELBURG - Zeeland verdient maatwerk bij het opstellen van nieuwe plannen. Dat stellen de Zeeuwse overheden, verenigd in het Overleg Zeeuwse Overheden (OZO), in reactie op de dinsdag gepresenteerde Miljoenennota. De provincie heeft bijvoorbeeld, in tegenstelling tot andere delen van het land, meer te maken met verouderde woningen dan met een woningtekort.

In het OZO nemen de provincie Zeeland, Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen deel. 'Het gaat beter met de economie en er is meer ruimte voor investeringen', vinden de overheden. 'Tegelijkertijd zien we nog een berg werk om die stijgende lijn te kunnen behouden.' Zo heeft Zeeland moeite de vacatures op te vullen. 'Willen we werknemers verleiden om naar Zeeland te verhuizen, dan moeten we onze woningen verduurzamen en vernieuwen en daar is geld voor nodig.'

Jeugdzorg

Het OZO is blij met het extra geld dat het Rijk inzet voor de jeugdzorg, maar het is volgens de Zeeuwse overheden niet genoeg. 'We komen structureel miljoenen tekort. Er is te weinig geld beschikbaar om onze jeugd goed te helpen.'

Landbouw

Den Haag investeert ook in het versterken van dijken, met name op Zuid-Beveland, en in het opspuiten van de stranden. 'Er wordt zeven miljoen euro extra beschikbaar gesteld om droogte en verzilting tegen te gaan. Dat is vooral voor onze landbouw ontzettend belangrijk. In Zeeland werken we nauw samen in het klimaatbestendig maken van onze openbare ruimte en we maken dan ook graag gebruik van de twintig miljoen die het Rijk extra beschikbaar stelt voor klimaatadaptatie.'

Marinierskazerne

Op een aantal punten vraagt het OZO om meer duidelijkheid. 'Zo hadden we graag gezien dat het Rijk het dossier Marinierskazerne voortvarend zou oppakken. Wij houden vast aan de gemaakte afspraken.' Die afspraak is dat de marinierskazerne in Vlissingen in 2024 gerealiseerd is.

Stikstofproblematiek

Ook pleit het OZO voor snelle duidelijkheid over een aanpak voor de stikstofproblematiek in Nederland, om te voorkomen dat bouwprojecten worden stilgelegd of helemaal niet van de grond komen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Joris Davidse. 9 maanden geleden
De oudere woningen zijn betaalbaar. Graag willen de woningcorporaties ze slopen en dure huur- en koopwoningen neerzetten. Dan kunnen ze woningzoekenden met een kleine beurs, 95% van de Nederlanders tegenwoordig, het vel over de oren trekken voor woonruimte. Hoe ze dan hun eten, gas, water en elektra betalen is niet van belang. Corrupte hebberige rotbende is Nederland.

Meer uit Middelburg

ChristenUnie partijleider Gert-Jan Segers online in gesprek met de Zeeuwen

VLISSINGEN - ChristenUnie-partijleider Gert-Jan Segers spreekt woensdagavond 8 juli online met inwoners van Zeeland.

5 uur geleden
Beginnende kunstenaars exposeren in Het Lokaal

MIDDELBURG – Het Lokaal is de nieuwe expositieruimte waar op de eerste zondag van de maand kunst te zien is van een jonge of beginnende kunstenaar. De Kunst- en Cultuurroute Middelburg geeft hiermee een extra invulling aan de ruimte waarvan ook ondernemersvereniging VOM en Scalda gebruik maken.

7 uur geleden
Deel sirenes maandag niet afgegaan op Tholen

THOLEN - De Veiligheidsregio Zeeland Veilig gaat onderzoeken waarom in een deel van de provincie Zeeland om 12.00 uur de sirenes niet zijn afgegaan.

8 uur geleden
Appartementencomplex De Vestetuin bereikt hoogste punt

THOLEN - Het hoogste punt op de bouwplaats van De Vestetuin in Tholen is bereikt.

9 uur geleden
Operatie Portunus: 65.000 euro gevonden in garagebox Goes

GOES - In het kader van de operatie Portunus heeft afgelopen zaterdag een doorzoeking plaatsgevonden in een garagebox in Goes. Hierbij werd naast een vuurwapen ook 65.000 euro aan contant geld aangetroffen. Of er ook nieuwe aanhoudingen zijn verricht, heeft de politie niet bekendgemaakt.

10 uur geleden
Mart van camping Kruytenburg: 'De vakantie in eigen land is populairder dan ooit'

Mart Nieuwenhuyzen is eigenaar van camping Kruytenburg in Poortvliet. Nu de zomervakantie voor de deur staat, ervaart hij een aanzienlijk grotere vraag. Zeker nu de campings aan de kust nagenoeg vol zitten. "De hele corona-situatie is positief voor de recreatie. Mensen herontdekken Nederland nu als vakantieland en zijn vervolgens blij verrast!'

10 uur geleden
‘Mooi om oplossingen voor lange termijn te zoeken’

YERSEKE - Lang is er in Reimerswaal uitgekeken naar de komst van een derde wijkagent en inmiddels is Jaap Ouwehand volop aan de slag. De hele gemeente is zijn werkgebied, maar hij is vooral het gezicht van de politie voor de inwoners van Yerseke en Oostdijk.

10 uur geleden