Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verdachte Gökmen T. verzet zich tegen reis naar rechtbank

Verdachte Gökmen T. verzet zich tegen reis naar rechtbank

UTRECHT (ANP) - Gökmen T. die wordt verdacht van de tramaanslag in Utrecht is maandag niet op de zitting verschenen in de rechtbank in Utrecht, omdat hij zich te veel verzet. De rechtbank had hem bevolen wel te komen, maar daarvoor zou te veel geweld en dwang nodig zijn. Ook zou het in zulke omstandigheden de zitting ernstig verstoren terwijl het maandag alleen om een regiezitting gaat, stelde het Openbaar Ministerie.

De rechtbank was het hiermee eens en besloot het bevel niet uit te voeren. Dat leidde tot boze reacties van enkele nabestaanden in de zaal. Een vader zei dat de verdachte "ook veel geweld heeft gebruikt tegen zijn dochter. In wat voor land leven we?"

Meer uit Binnenland

Extra uitzendingen NOS Journaal en Boulevard vanwege Joost Klein

HILVERSUM (ANP) - De NOS heeft om 12.00 uur een extra NOS Journaal ingelast. Dit in verband met de ontwikkelingen rond Joost Klein op het Eurovisie Songfestival in Malmö. De uitzending is op NPO 1.

5 minuten geleden
Tientallen journalisten voor hotel waar Joost Klein verblijft

MALMÖ (ANP) - Voor het Clarion Hotel Malmö Live, waar zeventien delegaties van het Eurovisie Songfestival verblijven, hebben zich zaterdagochtend tientallen Nederlandse en internationale journalisten verzameld. In het hotel verblijft ook Joost Klein. Voor zover bekend is de zanger nog steeds in het hotel aanwezig.

12 minuten geleden
Groot songfestivalfeest in Leeuwarden gaat hoe dan ook door

LEEUWARDEN (ANP) - Het evenement dat zaterdagavond in Leeuwarden wordt gehouden rond de finale van het Eurovisie Songfestival gaat hoe dan ook door, ook als Joost Klein gediskwalificeerd wordt. Dit laat de organisator van het evenement weten. Op de zogenoemde 'Europaparty' op het plein Oldehoofsterkerkhof wordt de finale live uitgezonden en treden vrienden van Joost Klein op. Ook laat Nikkie de Jager vanaf daar de puntentelling namens Nederland weten.

45 minuten geleden
Weeronline: noorderlicht goed te zien, ook zaterdag waarneembaar

HOUTEN (ANP) - Aurora borealis, ook wel bekend als het noorderlicht, was vrijdagavond en afgelopen nacht goed te zien in Nederland. Volgens Weeronline was het poollicht zelfs op plaatsen met veel omgevingslicht, zoals Amsterdam, goed waarneembaar.

1 uur geleden
Joost Klein zou medewerker songfestival bedreigd hebben

MALMÖ (ANP) - De Zweedse politie doet onderzoek naar een aanklacht die is ingediend tegen zanger Joost Klein vanwege een vermeende bedreiging. Dat heeft de politie in Zweden zaterdag aan het ANP gemeld. Het incident zou zich donderdagavond hebben voorgedaan in de Malmö Arena. De indiener van de klacht is een medewerker van het Eurovisie Songfestival.

1 uur geleden
NPO-baas Leeflang heeft overleg met AVROTROS en EBU over Klein

MALMÖ (ANP) - NPO-baas Frederieke Leeflang heeft zaterdagochtend in Malmö overleg met AVROTROS en EBU, die het Eurovisie Songfestival organiseert, over de situatie rond zanger Joost Klein. Dat heeft de NPO desgevraagd aan het ANP bevestigd.

1 uur geleden
NPO-baas Leeflang in Malmö, bezoek was al gepland voor Joost-rel

MALMÖ (ANP) - Frederieke Leeflang, de hoogste baas van de NPO, is zaterdag in Malmö aanwezig. Dat heeft een woordvoerder van de NPO bevestigd. Leeflang is zaterdagavond aanwezig bij de finale van het Eurovisie Songfestival in de Zweedse stad. Dit was al langer gepland.

2 uur geleden