Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Veiling muurschildering Banksy uitgesteld na technische problemen

Veiling muurschildering Banksy uitgesteld na technische problemen

ZWOLLE (ANP) - De veiling van een grote muurschildering van 3 bij 3,5 meter van de Britse kunstenaar Banksy dinsdagavond is verzet naar woensdagavond. Er zijn technische problemen en daardoor kon niet iedereen (online) bieden. De schildering, de White House Rat, is in 2004 gemaakt voor de Liverpool Biennial en wordt geveild bij veilinghuis Hessink's in Zwolle.

Het werk kwam begin april aan in Nederland, in Hoek van Holland, waarna het gevaarte van 500 kilo per vrachtwagen werd overgebracht naar Staphorst, waar het even werd opgeslagen. Daarna werd het kunstwerk overgebracht naar het veilinghuis in Zwolle. Hessink's zetelt in de watertoren de Koperen Hoogte. Daar kon het kunstwerk niet zomaar naar binnen. Een kraanverhuurbedrijf moest eraan te pas komen om het gevaarte over het gebouw heen te tillen zodat het via de achterzijde van het gebouw naar binnen kon.

Het oorspronkelijke werk was nog groter, maar alleen het bovenlijf van de rat kon worden losgehaald. Hessink's verkocht al eerder enkele stukken straatkunst van Banksy voor eigenaren van huizen waarop de artiest had geschilderd.

Hessink's meldt dinsdagavond dat de problemen te maken hebben met "een automatische safety check" op de website, waardoor de ondersteuning van één van de internationale biedsystemen uitviel. Om iedere geïnteresseerde potentiële bieder een eerlijke kans te geven, heeft de directie van Hessink’s veilingen besloten de veiling te verplaatsen naar woensdag om 19.00 uur. "Uiteraard betreuren wij dit ten zeerste en bieden hiervoor onze oprechte excuses aan", aldus het veilinghuis.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden