Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van Dik Hout wint Buma Gouden Harp 2021

Van Dik Hout wint Buma Gouden Harp 2021

AMSTERDAM (ANP) - Van Dik Hout is de winnaar van de Buma Gouden Harp 2021. De formatie van zanger Martin Buitenhuis mag de prijs op 20 september in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Buma Awards in Het Bimhuis in Amsterdam.

De Gouden Harp wordt toegekend aan Van Dik Hout vanwege de grote en belangrijke bijdrage aan de muziekindustrie in de afgelopen 27 jaar. "Hun combinatie van poëtische teksten met rockmuziek spreekt nog steeds een ongekend breed publiek van meerdere generaties aan", stelt Bernard Kobes van Buma/Stemra.

De jury prijst de grote rol die Van Dik Hout heeft gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse rockmuziek. "En als je als band met je tekst in de Dikke Van Dale wordt opgenomen, dan heb je een uitzonderlijke prestatie geleverd", aldus Kobes.

Volgens hoofdredacteur Ton den Boon van de Dikke Van Dale drukt de uitdrukking ‘Stil in mij’ uit de gelijknamige hit van de groep perfect het gevoel van leegte uit dat mensen kunnen ervaren als er iets ernstigs is gebeurd. Het lied werd uitgebracht in 1994 en is sindsdien veelvuldig terug te vinden in rouwadvertenties, op sociale media en in mediaberichten.

Stil in mij is inmiddels goed voor 25 miljoen streams op Spotify. Het nummer is eerder door de luisteraars van 3FM zelfs tot beste Nederlandstalige single aller tijden gekozen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Candy Dulfer wint Edison Jazz Oeuvreprijs

AMSTERDAM (ANP) - Candy Dulfer is gekroond met de Edison Jazz Oeuvreprijs. Dat heeft de organisatie van de Nederlandse muziekprijzen vrijdagavond bekendgemaakt.

18 uur geleden
Freek Vonk aan de slag voor Scouting Nederland

LEUSDEN (ANP) - Freek Vonk gaat zich inzetten voor Scouting Nederland. De televisiebioloog is de nieuwe 'chief scout', oftewel de belangrijkste ambassadeur en het gezicht van de organisatie.

1 dag geleden
Docuserie over Ruinerwoldkinderen maakt kans op Televizier-Ring

HILVERSUM (ANP) - Docuserie De Kinderen van Ruinerwold van BNNVARA is genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Ook de series Een Huis Vol (KRO-NCRV) en Mocro Maffia (Videoland) maken volgende maand kans op de prestigieuze prijs voor het beste televisieprogramma, maakte de organisatie donderdag bekend.

1 dag geleden
R. Kelly bevestigt niet te getuigen tijdens misbruikzaak

NEW YORK CITY (ANP/RTR) - R. Kelly getuigt woensdag inderdaad niet zelf tijdens zijn misbruikzaak in New York. Eerder leek het er al op dat de zanger niet zou getuigen: zijn naam stond niet op de lijst van getuigen die zijn advocaten zouden oproepen. Het hoge woord kwam er woensdag tijdens de zaak uit toen Kelly zelf antwoordde op de vraag van rechter Ann Donnelly of hij wilde getuigen. "Nee, mevrouw", antwoordde hij.

2 dagen geleden
Rechtbank behandelt gewapende overval op Fred van Leer

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam behandelt woensdag de gewapende overval op stylist en presentator Fred van Leer. Tijdens de zitting staat de 23-jarige Amsterdammer Oualid S. terecht, die ervan wordt verdacht dat hij op 18 november vorig jaar geprobeerd heeft Van Leer thuis te overvallen.

3 dagen geleden
Theater Haarlem laat tweede show Maassen met volle zaal doorgaan

HAARLEM (ANP) - Theo Maassen staat ook vrijdagavond voor een volle theaterzaal. Theater De Liefde in Haarlem heeft, ondanks de donderdag opgelegde dwangsom van 2500 euro, besloten de tweede voorstelling met volledige zaalcapaciteit door te zetten.

1 week geleden
André Hazes neemt rust vanwege burn-out

ROTTERDAM (ANP) - André Hazes heeft een burn-out en neemt daarom de komende tijd rust. De zanger heeft tijd nodig "om weer op krachten te komen", zo laat zijn management vrijdag weten.

1 week geleden