Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Van der Vorst: dood Peter R. de Vries 'enorme klap' voor RTL

Van der Vorst: dood Peter R. de Vries 'enorme klap' voor RTL

HILVERSUM (ANP) - Het overlijden van Peter R. de Vries is hard aangekomen bij zijn collega's van RTL. "Toen we het begin van de middag te horen kregen was dat echt een enorme klap voor ons", reageert Peter van der Vorst, programmadirecteur van RTL Nederland, tegenover RTL Nieuws.

"We hebben, misschien tegen beter weten in, met z'n allen een week lang gehoopt op een wonder. En dan komt de boodschap dat het toch niet goed afloopt." De Vries werd op dinsdag 6 juli neergeschoten in het centrum van Amsterdam, waar hij vlak daarvoor was aangeschoven bij een uitzending van RTL Boulevard. Donderdag overleed de misdaadjournalist op 64-jarige leeftijd aan zijn verwondingen. Bij RTL is iedereen "echt verslagen en intens verdrietig", aldus Van der Vorst. "Ik kan het niet anders zeggen."

Volgens de programmadirecteur was De Vries "een van de beste journalisten van Nederland". "De onderste steen moest altijd bovenkomen. Maar daarnaast stond hij ook slachtoffers van onrecht met raad en daad bij. Wat dat betreft is hij echt ongeëvenaard."

Dat was De Vries niet alleen "als collega, maar ook als mens". "Hij was iemand die altijd zeer belangstellend was naar iedereen om hem heen", aldus Van der Vorst. De programmadirecteur herinnert zich de misdaadverslaggever als "ook heel verlegen". "Mensen weten vaak niet dat het ook een heel warme, lieve, belangstellende man was met ook humor. Maar hij was ook heel verlegen. Als je met hem op een kamer zat om het over een contract of nieuw tv-programma te hebben, dan waren dat eigenlijk hele korte gesprekken. Gewoon rechtdoorzee, doen wat nodig is. Daar was ik altijd verbaasd over, omdat hij iemand was die veel tekst had en over alles een mening had. Maar zodra het over hemzelf ging, was hij veel schuchterder."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden