Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vaccineren van Vlaamse jongeren verloopt in 'sneltreinvaart'

Vaccineren van Vlaamse jongeren verloopt in 'sneltreinvaart'

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Een ruime meerderheid van de Vlaamse jongeren heeft zich al laten inenten tegen het coronavirus. Van de 12 tot 15-jarigen kreeg 71 procent en van de 16 en 17-jarigen 80 procent een eerste prik. De autoriteiten spreken over een vaccinatie in sneltreinvaart. De verwachting was dat het tijdens de zomermaanden minder vlot zou gaan. Ze zeggen een beetje verbaasd te zijn over de cijfers.

Alleen in de hoofdstad Brussel verloopt alles moeizamer. Daar gaat het om slechts 17 procent van de jongere tieners en 30 procent bij de oudere tieners. Op de scholen in Brussel zal er daarom nog meer aandacht aan het vaccineren worden besteed.

Regionale verschillen waren eerder al duidelijk geworden bij de volwassenen. In Vlaanderen is de vaccinatiegraad met 88 procent aanmerkelijk hoger dan in Wallonië (driekwart van de bevolking) en in Brussel met 60 procent.

Meer uit Buitenland

Bij mesaanval in Mannheim verwonde agent overlijdt na coma

MANNHEIM (ANP/DPA) - De politieagent die vrijdag gewond raakte bij een mesaanval in het Duitse Mannheim is dood. Dat melden het openbaar ministerie van Karlsruhe, het politiebureau van Mannheim en de staatsrecherche. Eerder zondag was hij in een kunstmatige coma gebracht.

5 uur geleden
Trump waarschuwt: celstraf kan breekpunt zijn voor aanhangers

NEW YORK (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft gesuggereerd dat hem naar de gevangenis sturen een "breekpunt" kan zijn voor zijn aanhangers.

6 uur geleden
Noord-Korea stuurt geen ballonnen met afval meer naar Zuid-Korea

PYONGYANG (ANP/RTR/DPA) - Noord-Korea laat voorlopig geen ballonnen met allerlei afval meer naar Zuid-Korea vliegen. Dat meldt het land via het officiële Noord-Koreaanse persbureau KCNA. De afgelopen dagen stuurde Pyongyang bijna duizend ballonnen met afval zoals sigarettenpeuken, plastic en zelfs uitwerpselen naar het zuidelijke buurland.

7 uur geleden
Alle opvangcentra Rafah leeg, meldt VN-organisatie UNRWA

GAZA/TEL AVIV (ANP/DPA) - Alle 36 opvangcentra van de VN-hulporganisatie voor Palestijnen (UNRWA) in de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook zijn nu leeg. Volgens de organisatie waren duizenden families gedwongen te vluchten door de operaties van de Israëlische strijdkrachten.

10 uur geleden
Bondskanselier Scholz naar overstromingsgebied Zuid-Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz gaat maandag naar het overstromingsgebied in Zuid-Duitsland. Volgens de krant Bild wil hij met eigen ogen zien wat de situatie in het gebied is.

10 uur geleden
Ondanks megaverlies houdt ANC vast aan president Ramaphosa

PRETORIA (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Ondanks haar megaverlies bij de verkiezingen in Zuid-Afrika, houdt regeringspartij Afrikaans Nationaal Congres (ANC) vast aan president Cyril Ramaphosa. Het ANC moet voor het eerst een coalitie vormen, na dertig jaar alleenheerschappij sinds het einde van de apartheid.

12 uur geleden
Trump maakt account aan op TikTok

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft een account aangemaakt op TikTok. Als president probeerde hij dat Chinese socialemediaplatform nog te verbieden en afgelopen maart noemde hij het nog een bedreiging voor de nationale veiligheid.

13 uur geleden