Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uslu: 60 meldingen bij meldpunt Mores sinds BOOS-uitzending

Uslu: 60 meldingen bij meldpunt Mores sinds BOOS-uitzending

DEN HAAG (ANP) - Sinds de BOOS-aflevering over The Voice of Holland van afgelopen donderdag, zijn er bij het meldpunt Mores voor de culturele en creatieve sector van grensoverschrijdend gedrag zestig meldingen gekomen. De helft van deze meldingen "kan leiden tot een strafrechtelijk onderzoek", zegt staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media).

Het aantal vertrouwenspersonen van het meldpunt is opgevoerd van twee naar acht, vertelt Uslu na haar gesprek met mediabazen over omgangsnormen binnen de sector. Aanleiding voor het gesprek met Talpa-baas John de Mol, maar ook de voorzitter van de NPO en de directeur van RTL, waren de onthullingen over het wangedrag bij The Voice.

Uslu bepleit nu een "gezamenlijke aanpak" tegen grensoverschrijdend gedrag en seksueel gemeld in de mediawereld. Ze wil daarom vaker om tafel met "omroepen, producenten, mediabedrijven maar ook experts op het gebied van seksueel geweld, gedrag en sociale veiligheid, psychologen. Maar ook het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur". Het gesprek over normen binnen de mediasector wil zij "initiƫren, aanjagen en soms uitdagen".

Uslu reageerde vorige week fel op de uitzending van BOOS. De verhalen van slachtoffers maakten haar "misselijk", vertelde ze. De bewindsvrouw was ook kritisch op het optreden van De Mol. Of ze hem daar streng op aangesproken had, wil Uslu niet zeggen. Ze heeft het vooral gehad "over hoe het met het bedrijf en de medewerkers gaat en wat er gedaan wordt".

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 88 4 maanden geleden
is die uslu mediageil??? jeeeetje.

Meer uit Entertainment

Eerste hemelvaarteditie van The Passion te zien

HILVERSUM (ANP) - Voor het eerst is dit jaar een tweede editie van The Passion. Donderdag wordt een hemelvaarteditie van het jaarlijkse muzikale evenement uitgezonden op NPO 1. Organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland willen de kijker zo kennis laten maken met het verhaal van "een van de minst bekende feestdagen", zo legde Peter Kuipers, directievoorzitter bij de omroep, eerder uit.

15 uur geleden
Ontwerpers 'maken het verschil' met duurzaam design in Stedelijk

AMSTERDAM (ANP) - Het gebruik van duurzame materialen kan een groot verschil maken in de klimaatcrisis. Dat tonen ontwerpers en bedrijven vanuit de hele wereld in tachtig projecten in de nieuwe expositie 'It's Our F***ing Backyard. Designing Material Futures' die donderdag opent in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het gaat daarbij zowel om heel experimentele ontwerpen die nog toekomstmuziek zijn, maar ook om voorwerpen die nu al in de winkels liggen.

1 dag geleden
Bruce Springsteen komt met Europese tour naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Bruce Springsteen en The E Street Band hebben een Europese tour voor volgend jaar aangekondigd, waarbij de Born In The U.S.A.-zanger ook naar Nederland komt. Springsteen treedt 25 mei op in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en op 11 juni in Landgraaf.

2 dagen geleden
Pussy Riot treedt met Maria Aljotsjina op in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De bekende Russische punkband Pussy Riot heeft zaterdagavond opgetreden in Amsterdam. In poppodium Q-Factory stond ook de bekende activiste Maria Aljotsjina op het toneel. Zij ontvluchtte Rusland eerder deze maand ondanks dat ze onder politietoezicht stond.

4 dagen geleden
Songfestivaluitslag niet aangepast na ontdekken verdachte stemmen

TURIJN (ANP) - De uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival wordt niet meer aangepast. De European Broadcasting Union (EBU) heeft de eindrangschikking bevestigd nadat er de afgelopen dagen onderzoek is gedaan naar mogelijke stemfraude bij de jury's van zes landen.

1 week geleden
Chinezen boos dat ze niet droog blijven onder 'paraplu' van Gucci

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Chinezen halen op socialmediaplatform Weibo uit naar de 'paraplu' die luxemerk Gucci en sportmerk Adidas daar samen op de markt hebben gebracht. Ze schrijven dat het omgerekend 1500 euro kostende product niet eens water kan tegenhouden. De merken zeggen zelf dat het gaat om een modieuze parasol en geen paraplu.

1 week geleden
Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

TURIJN (ANP) - De Italiaanse zangeres en presentatrice Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Ze maakte dat op Instagram bekend.

1 week geleden