Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uslu: 60 meldingen bij meldpunt Mores sinds BOOS-uitzending

Uslu: 60 meldingen bij meldpunt Mores sinds BOOS-uitzending

DEN HAAG (ANP) - Sinds de BOOS-aflevering over The Voice of Holland van afgelopen donderdag, zijn er bij het meldpunt Mores voor de culturele en creatieve sector van grensoverschrijdend gedrag zestig meldingen gekomen. De helft van deze meldingen "kan leiden tot een strafrechtelijk onderzoek", zegt staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media).

Het aantal vertrouwenspersonen van het meldpunt is opgevoerd van twee naar acht, vertelt Uslu na haar gesprek met mediabazen over omgangsnormen binnen de sector. Aanleiding voor het gesprek met Talpa-baas John de Mol, maar ook de voorzitter van de NPO en de directeur van RTL, waren de onthullingen over het wangedrag bij The Voice.

Uslu bepleit nu een "gezamenlijke aanpak" tegen grensoverschrijdend gedrag en seksueel gemeld in de mediawereld. Ze wil daarom vaker om tafel met "omroepen, producenten, mediabedrijven maar ook experts op het gebied van seksueel geweld, gedrag en sociale veiligheid, psychologen. Maar ook het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur". Het gesprek over normen binnen de mediasector wil zij "initiëren, aanjagen en soms uitdagen".

Uslu reageerde vorige week fel op de uitzending van BOOS. De verhalen van slachtoffers maakten haar "misselijk", vertelde ze. De bewindsvrouw was ook kritisch op het optreden van De Mol. Of ze hem daar streng op aangesproken had, wil Uslu niet zeggen. Ze heeft het vooral gehad "over hoe het met het bedrijf en de medewerkers gaat en wat er gedaan wordt".

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden