Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Unilever verkoopt meer ijsjes aan horeca

Unilever verkoopt meer ijsjes aan horeca

LONDEN (ANP) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer ijsjes verkocht aan de horeca, dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen. Wel ligt de Europese verkoop van ijsjes van Magnum en Ben & Jerry's aan de horeca nog altijd lager dan voor de coronacrisis, aldus Unilever.

In totaal stegen de verkopen van Unilever in de afgelopen periode met 5 procent vergeleken met een jaar eerder. De totale omzet nam daarbij met 1,2 procent toe naar 13,5 miljard euro. Dat had vooral te maken met tegenwind van negatieve wisselkoerseffecten.

Volgens Unilever nam binnen Europa met name in Spanje en Italië de verkoop van ijsjes voor consumptie buitenshuis toe. Een jaar terug gingen de verkopen van ijsjes en andere producten aan de horeca door Unilever nog stevig omlaag vanwege de lockdowns tegen het coronavirus in veel landen. Daar stond tegenover dat juist wel meer ijs voor thuisconsumptie werd verkocht, maar ook andere levensmiddelen en schoonmaakproducten.

Grondstoffenprijzen

Unilever heeft wel te maken met hogere grondstoffenprijzen, waardoor de winstmarge onder druk staat. Het gaat bijvoorbeeld om kosten voor sojabonen en palmolie, maar ook voor verpakkingen. Het bedrijf gaf aan dat de operationele winstmarge daardoor dit jaar waarschijnlijk gelijk zal zijn aan die van 2020, terwijl eerder op een lichte stijging werd gerekend.

In een toelichting sprak financieel directeur Graeme Pitkethly van een sterke eerste helft van het jaar voor het bedrijf. Wel blijft de coronacrisis voor uitdagingen zorgen met nieuwe uitbraken in landen zoals Indonesië.

Eerder deze week werd nog bekend dat Ben & Jerry's stopt met de verkoop van zijn ijs in Joodse nederzettingen in Palestijns gebied. Het bedrijf zegt dat het niet in lijn is met de waarden van de onderneming om haar waren daar te slijten. De Israëlische premier Naftali Bennett waarschuwde vervolgens Unilever-topman Alan Jope telefonisch voor "ernstige gevolgen". Het is niet duidelijk wat voor consequenties Israël precies wil verbinden aan een ijsboycot.

Meer uit Financieel

Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

6 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

8 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

11 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

12 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

14 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

14 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

15 uur geleden