Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Uitreiking Gouden Televizier-Ring weer als 'vanouds'

Uitreiking Gouden Televizier-Ring weer als 'vanouds'

AMSTERDAM (ANP) - De rode loper wordt donderdag weer uitgerold in Carré in Amsterdam. In het theater vindt de 56e uitreiking van de Gouden Televizier-Ring plaats. De Kinderen van Ruinerwold (BNNVARA), Een Huis Vol (KRO-NCRV) en Mocro Maffia (Videoland) maken kans om de opvolger te worden van Over Mijn Lijk.

Vorig jaar won het BNNVARA-programma de prestigieuze tv-publieksprijs voor een bescheiden publiek. Vanwege de coronacrisis zaten toen alleen genomineerden in de zaal. Het gala is dit jaar weer als "vanouds", kondigde mede-organisator AVROTROS eerder aan.

Behalve de Gouden Televizier-Ring worden er ook weer prijzen uitgedeeld voor onder meer beste presentator, beste presentatrice, beste acteur/actrice en aanstormend talent. André van Duin, Arjen Lubach en Fred van Leer zijn in de race voor de Televizier-Ster Presentator en Hélène Hendriks, Marieke Elsinga en Nikkie de Jager zijn genomineerd bij de vrouwen.

Elise Schaap kan voor het derde jaar op rij de Televizier-Ster voor beste acteur/actrice mee naar huis nemen. Ze neemt het op tegen Angela Schijf en Frank Lammers. Monica Geuze, Raven van Dorst en Rob Kemps strijden met elkaar om de Televizier-Ster Talent.

Het gala, dat rechtstreeks wordt uitgezonden op NPO 1, wordt gepresenteerd door Jan Smit en Rik van de Westelaken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Dirigent Bernard Haitink op 92-jarige leeftijd overleden

LONDEN (ANP) - Voormalig topdirigent Bernard Haitink is donderdag op 92-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn management is Haitink vreedzaam gestorven, thuis in Londen, omringd door zijn vrouw en familie.

42 minuten geleden
Turks OM eist tot tien jaar celstraf tegen rapper Murda

ISTANBUL (ANP) - Het Turkse Openbaar Ministerie heeft een celstraf van vijf tot tien jaar geëist tegen de Nederlandse rapper Murda. De 37-jarige artiest zou in zijn songteksten drugsgebruik hebben aangemoedigd, meldden Turkse media. Als de aanklacht van het OM wordt aanvaard, moet Murda ergens in de komende dagen voor de rechter verschijnen.

4 uur geleden
Nederlandse documentaire wint Studenten Oscar

LOS ANGELES (ANP) - De Nederlandse documentaire Waarom bleef je niet voor mij? heeft een Student Academy Award, oftewel een Studenten Oscar, gewonnen. Het is de eerste keer dat een Nederlandse documentaire de prijs wint.

5 uur geleden
Koch en Romeyn krijgen inzage vooraf in Jiskefet-encyclopedie

AMSTERDAM (ANP) - Herman Koch en Michiel Romeyn krijgen inzage in de nog te verschijnen Jiskefet-encyclopedie. De uitgever van het boek heeft dat donderdag toegezegd tijdens een kort geding dat diende in de rechtbank van Haarlem, laat advocaat Onno Hennis weten. Hij stond de makers van de vroegere tv-serie bij.

6 uur geleden
Sonne Straal is de Faamnaam van 2021

HILVERSUM (ANP) - De naam Sonne Straal uit Utrecht wordt de opvallendste naam van Nederland geacht en is daarmee de zogenoemde Faamnaam 2021. Deze prijs voor de meeste bijzondere voor- en achternaamcombinatie van Nederland wordt jaarlijks uitgereikt door Radio 538.

7 uur geleden
Verslaggever Ron Fresen lijdt aan ongeneeslijke prostaatkanker

HILVERSUM (ANP) - Ron Fresen stopt met zijn werk bij de NOS omdat hij ongeneeslijk ziek is. De 62-jarige politiek verslaggever lijdt aan prostaatkanker en wil zijn laatste jaren doorbrengen met familie, zo zegt hij in een interview met de Volkskrant.

8 uur geleden
HBO raakt abonnees kwijt door einde van overeenkomst met Amazon

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Videostreamingdienst HBO Max en betaalzender HBO hebben bijna twee miljoen minder abonnees in de Verenigde Staten dan drie maanden geleden. Dat komt doordat een distributieovereenkomst met Amazon is beëindigd. Eerder was HBO ook te zien via Amazon Prime. Het aantal abonnees van HBO MAX en HBO groeide wereldwijd wel.

9 uur geleden