Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee verdachten aangehouden voor aanslag op Groningse journalist

Twee verdachten aangehouden voor aanslag op Groningse journalist

GRONINGEN (ANP) - De politie in Groningen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichting en poging tot moord op een journalist in Groningen.

De nacht ervoor zouden de verdachten van 31 en 32 jaar oud, beiden uit Groningen, brandend materiaal in en tegen het huis van de journalist hebben gegooid. Niemand raakte gewond, de journalist en zijn partner kwamen met de schrik vrij.

Onduidelijk is nog wat het motief is geweest voor de aanslag op Willem Groeneveld, journalist van stadsblog Sikkom, een nieuwssite over de stad Groningen. Dat wordt onderzocht. De politie had donderdag beelden gedeeld van de aanslag waarop de verdachten herkenbaar te zien waren. Door onderzoek en tips die daarna binnenkwamen, kon de politie de twee mannen aanhouden.

Groeneveld is opgelucht dat de verdachten zijn aangehouden. "Ik ben heel blij dat de politie en justitie zich zo hebben ingezet. Hopelijk kan ik mijn leven nu weer een beetje oppakken." De journalist zegt dat hij "regelmatig mensen boos maakt met artikelen". Groeneveld kreeg eerder al te maken met intimidaties en bedreigingen, zijn ruiten werden al eens ingegooid.

De politie zei eerder niet over de aanleiding te speculeren, maar stelde: "Ongeacht het motief staat vast dat journalisten in alle vrijheid hun werk moeten kunnen doen."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden