Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee Nederlanders in race voor Oscar beste make-up

Twee Nederlanders in race voor Oscar beste make-up

LOS ANGELES (ANP) - Twee Nederlanders zijn dit jaar in de race voor een Oscar, en allebei in de categorie beste make-up. Het gaat om Arjen Tuiten en Tristan Versluis. De Friese make-upartist Tuiten is voor de tweede keer in zijn carrière genomineerd voor een Oscar, voor zijn werk aan de film Maleficent: Mistress of Evil.

Versluis, een van de mensen die verantwoordelijk was voor de protheses in oorlogsdrama 1917, heeft een Nederlands paspoort, bevestigde producent Amblin Partners maandag. Hij werkt al jaren in de filmindustrie en woont en werkt al lange tijd in Londen. Hij heeft de Nederlandse nationaliteit via zijn vader maar spreekt overigens zelf geen Nederlands.

Versluis verleende in het verleden zijn medewerking aan grote successen als Game of Thrones, The Revenant en The Dark Knight Rises. Ook staat de Nederlandse familiefilm Meester Kikker op zijn cv.

Andere genomineerde films in deze categorie zijn Bombshell, Joker en Judy. Maleficent II is het vervolg op de grote hit waarin Angelina Jolie de heks uit het sprookje Doornroosje speelt. 1917 van regisseur Sam Mendes is een gelauwerd oorlogsepos over twee soldaten die in de Eerste Wereldoorlog een speciale opdracht krijgen om te voorkomen dat 1600 Britse soldaten in een Duitse hinderlaag lopen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

9 maanden geleden