Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee miljoen kijkers voor Televizier-Ring Gala, maar geen record

Twee miljoen kijkers voor Televizier-Ring Gala, maar geen record

HILVERSUM (ANP) - Het Televizier-Ring Gala heeft donderdagavond bijna 2 miljoen kijkers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Hiermee werd het aantal kijkers van afgelopen jaar wel overtroffen (1,8 miljoen). Maar het record van 2019, toen ruim 2,5 miljoen mensen keken, werd niet benaderd.

De hoofdprijs ging naar regisseur Jessica Villerius die werd bekroond voor haar documentaire De Kinderen van Ruinerwold. Haar serie over het Drentse gezin waarvan de vader de kinderen jarenlang opsloot won het van Mocro Maffia en Een Huis Vol. Ruinerwold kreeg 54 procent van de stemmen.

Andere prijzen voor beste presentator en presentatrice gingen naar André van Duin en Nikkie de Jager. Het Televizier-Ring Gala was wel het best bekeken programma van de avond. Op de tweede plek stond het NOS Journaal van 20.00 uur, met 1,76 miljoen kijkers.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Bon Bini Holland 3 en Soof 3 komen later uit

DEN HAAG (ANP) - Twee nieuwe Nederlandse films komen later uit vanwege de coronamaatregelen waardoor de bioscopen om 17.00 uur moeten sluiten en minder bezoekers mogen ontvangen. De release van Bon Bini Holland 3 en Soof 3 is voor onbepaalde tijd uitgesteld, zo laten distributeurs WW Entertainment en Dutch FilmWorks weten.

3 uur geleden
Ahoy zet opnieuw streep door kerstcircus

ROTTERDAM (ANP) - Het Kerstcircus Ahoy gaat ook dit jaar niet door. Vanwege de verscherpte maatregelen rond het coronavirus heeft Rotterdam Ahoy de show geannuleerd.

10 uur geleden
Pinkpop boekt songfestivalwinnaar Måneskin

LANDGRAAF (ANP) - Songfestivalwinnaar Måneskin treedt volgend jaar op tijdens Pinkpop. De festivalorganisatie kondigde maandag de komst aan van de Italiaanse rockband, die afgelopen mei in Rotterdam de winst in het Songfestival opeiste.

12 uur geleden
Louis Vuitton-ontwerper Virgil Abloh (41) overleden aan kanker

NEW YORK (ANP) - Virgil Abloh, creative director van de mannenlijn van modehuis Louis Vuitton, is zondag op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat laten zijn nabestaanden weten op Instagram.

1 dag geleden
Popsector baalt van sluiting, wil heldere regels voor steun

AMSTERDAM (ANP) - De popsector verwacht dat veel podia de komende tijd de deuren sluiten omdat het met de nieuw aangekondigde maatregelen bijna niet mogelijk is concerten te organiseren. De sector vraagt om heldere regels met betrekking tot de aangekondigde steunpakketten.

2 dagen geleden
Politie op zoek naar twee verdachten van overval Ali B

ALMERE (ANP) - De politie van Almere is op zoek naar twee mannen die worden verdacht van de gewapende overval op Ali B en zijn chauffeur. De politie roept getuigen van het incident van donderdagavond op zich te melden.

3 dagen geleden
BN'ers overvallen door vliegverbod zuidelijk Afrika

DEN HAAG (ANP) - Diverse bekende Nederlanders zijn vrijdag overvallen door het nieuws dat vluchten uit zuidelijk Afrika zijn verboden in verband met de nieuwe, vermoedelijk besmettelijkere variant van het coronavirus die er is ontdekt. Onder anderen presentator Renze Klamer en bioloog/presentator Freek Vonk laten via sociale media weten dat ze in Afrika zitten.

3 dagen geleden