Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee Duitse woningen doorzocht in onderzoek naar aanslag Wenen

Twee Duitse woningen doorzocht in onderzoek naar aanslag Wenen

OSNABRÜCK (ANP/AFP) - De Duitse politie heeft de woningen doorzocht van twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke aanslag in Wenen vorig jaar, melden Duitse aanklagers. Zij komen uit Osnabrück en Kassel. De verdachten zouden hebben geweten van de plannen van de aanslagpleger, maar dit niet hebben gemeld bij de autoriteiten.

Een sympathisant van de terroristische organisatie Islamitische Staat schoot in november 2020 vier mensen dood in Wenen. Hij werd vervolgens gedood door de Oostenrijkse politie. De twee verdachten zouden via sociale media nauw contact hebben gehad met schutter Kujtim Fejzulai. Ook zouden ze hem in juli 2020 nog hebben bezocht in Oostenrijk en bij hem hebben overnacht. Tijdens dit bezoek hadden ze nog contact met andere islamisten uit Oostenrijk en Zwitserland.

Het DNA van de twee mannen is na de aanslag gevonden op de wapens en een ring van de schutter. De aanklagers vinden het aannemelijk dat de twee wisten wat de dader van plan was. Het tweetal wordt ook verdacht van een poging bewijs te vernietigen. Ze zouden chatgesprekken op hun mobiele telefoons hebben verwijderd, evenals materiaal dat zij op sociale media hadden geplaatst op de avond van de aanslag.

In het onderzoek naar de aanslag zijn al zeker twintig mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag.

Meer uit Buitenland

Rammstein spreekt zich uit na nieuwe beschuldigingen wangedrag

BERLIJN (ANP) - Rammstein heeft zich na nieuwe beschuldigingen van wangedrag richting frontman Till Lindemann en de band uitgesproken op Instagram. De Duitse metalband laat weten elke vorm van geweld te veroordelen.

1 uur geleden
Spanningen in Duitse stad Leipzig op linkse demonstratiedag Tag X

LEIPZIG (ANP/DPA) - Op "Tag X", een extreemlinkse protestdag, is het in de Duitse stad Leipzig tot botsingen gekomen tussen demonstranten en de politie, die in groten getale was uitgerukt. De politie sprak van "grote rellen", waarbij vuurwerk en stenen naar de politie werden gegooid. Voor "Tag X" zijn in linkse kringen door heel Duitsland mensen opgeroepen mee te doen, mogelijk duizenden zijn naar Leipzig gekomen. De aanleiding is de veroordeling van de links-extremistische Lina E. en drie anderen. Zij werden woensdag veroordeeld voor aanslagen op vermeende of daadwerkelijke neonazi's, waarbij meerdere gewonden vielen.

2 uur geleden
Biden ondertekent wet over verhoging schuldenplafond

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft de wet ondertekend over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Na weken onderhandelen en gekibbel werd het wetsvoorstel donderdag door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden aangenomen.

2 uur geleden
Erdogan opnieuw beëdigd als Turkse president

ANKARA (ANP) - Recep Tayyip Erdogan is opnieuw beëdigd als de president van Turkije. De 69-jarige politicus, die vorige week de verkiezingen won, begint aan zijn derde termijn.

9 uur geleden
Israëlische soldaten doodgeschoten bij grens met Egypte

JERUZALEM (ANP/AFP) - Drie Israëlische soldaten zijn doodgeschoten bij de Egyptische grens in het zuiden, volgens Israël door een Egyptische agent. Na een klopjacht kon de "terrorist" op Israëlisch grondgebied worden gedood, meldt het Israëlische leger. Waarnemers noemen het incident aan de grens met Egypte, dat eind jaren 70 vrede sloot met Israël, uitzonderlijk.

9 uur geleden
Voor het eerst bezoekt een paus Mongolië

VATICAANSTAD (ANP/AFP/RTR) - Voor het eerst gaat een paus naar Mongolië, het Aziatische land ingeklemd tussen China en Rusland. De 86-jarige paus Franciscus is er van 31 augustus tot 4 september op bezoek, kondigde het Vaticaan aan, zonder verdere details te geven over het programma.

11 uur geleden
Peru verplaatst Joran van der Sloot voor uitlevering aan VS

LIMA (ANP) - Joran van der Sloot is zaterdag verplaatst naar een andere gevangenis in Peru, meldt CNN. De 35-jarige Nederlandse hoofdverdachte van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005 zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten en deze verplaatsing is een stap in dat proces.

13 uur geleden