Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Twee dode kinderen onder puin ingestorte flat Florida gehaald

Twee dode kinderen onder puin ingestorte flat Florida gehaald

SURFSIDE (ANP) - Onder het puin van een ingestorte appartementencomplex in Florida zijn de lichamen van twee kinderen gevonden, dat maakte de burgemeester van Miami-Dade woensdag bekend. Het dodental van de ingestorte flat is daarmee opgelopen naar achttien.

Eerder op de dag liet burgemeester Daniella Levine Cava weten dat er nog zeker 145 mensen worden vermist. Het is niet bekend of zij in het pand in Surfside aanwezig waren toen het vorige week instortte. Vooralsnog is niemand levend onder het puin gehaald.

De Amerikaanse regering gaat een onderzoek uitvoeren hoe de flat ineen heeft kunnen storten, melden bronnen aan persbureau Reuters. De oorzaak van de instorting van het Champlain Towers South-complex is nog niet duidelijk. Wel waarschuwde een ingenieur drie jaar geleden al voor grote structurele schade aan het gebouw van twaalf verdiepingen. De vereniging van eigenaren waarschuwde in april dat de schade in de parkeergarage erger was geworden en maakte ook melding van schade aan het dak. Er zouden binnenkort werkzaamheden beginnen aan het complex van veertig jaar oud.

President Joe Biden bezoekt de rampplek donderdag met zijn vrouw Jill. "Het is een onvoorstelbaar moeilijke tijd voor de families die deze tragedie te verduren hebben", zei Biden eerder.

Meer uit Buitenland

Belgische prins Laurent wil zelf zijn geld verdienen in Turkije

BRUSSEL (ANP) - De Belgische prins Laurent wil minder optreden voor het Belgische koninklijk huis en zijn eigen geld verdienen met groene energie. Hij wil zich "beter kunnen ontplooien" dan hij nu als broer van koning Filip kan, zegt hij in een interview met de krant Het Laatste Nieuws.

32 minuten geleden
Macron houdt spoedoverleg over rellen Nieuw-Caledonië

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - De Franse president Emmanuel Macron zal woensdag crisisoverleg voorzitten over de situatie in Nieuw-Caledonië. Hij annuleert daarvoor een geplande reis naar de regio Normandië.

39 minuten geleden
Oekraïense president Zelensky annuleert bezoek aan Spanje

MADRID (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zijn bezoek aan Spanje en Portugal geannuleerd. Volgens Spaanse en Portugese media is het Russische offensief in het oosten van Oekraïne de reden van de afzegging, al wordt dat door de autoriteiten niet bevestigd.

1 uur geleden
Doden en honderden gewonden na rellen in Nieuw-Caledonië

NOUMÉA (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Het dodental door de rellen in het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is opgelopen naar drie. Ook raakten volgens de autoriteiten honderden mensen gewond.

1 uur geleden
Rellen Nieuw-Caledonië houden aan: dode en veel arrestaties

NOUMÉA (ANP/RTR/AFP) - In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is een dode gevallen bij onrust over een omstreden hervorming. In de hoofdstad Nouméa klonken woensdag schoten en scholen bleven dicht.

3 uur geleden
Poetin prijst 'oprechte wens' China voor vrede in Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft de "oprechte wens" van China om de crisis in Oekraïne te helpen oplossen geprezen. Dat deed hij in een interview met Chinese staatsmedia voorafgaand aan een tweedaags bezoek aan het land.

4 uur geleden
Studie: hittegolven leiden wereldwijd tot 150.000 doden per jaar

SYDNEY (ANP/DPA) - Hittegolven tijdens de warmste maanden van het jaar leiden elk jaar tot meer dan 150.000 doden wereldwijd. Dat blijkt uit onderzoek van de Monash University in Australië.

4 uur geleden