Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tunesië zet tijdens 'open dag' half miljoen prikken

Tunesië zet tijdens 'open dag' half miljoen prikken

TUNIS (ANP/RTR/AFP) - Tunesië heeft in een dag meer dan een half miljoen prikken gezet. Volgens de volksgezondheidsminister zijn zondag 551.000 mensen ingeënt tegen corona, nadat alle veertigplussers door president Kais Saied waren opgeroepen om op deze "open dag" een prik te halen in een van de meer dan 300 vaccinatiecentra.

Veel mensen in het land zijn ontevreden over de aanpak van de coronacrisis en de traagheid van de vaccinatiecampagne. Na vijf maanden zijn 1,3 miljoen Tunesiërs volledig ingeënt. De ic-afdelingen van de ziekenhuizen in Tunesië liggen vol met coronapatiënten en artsen klagen over de werkdruk en het tekort aan zuurstof voor patiënten.

Het land heeft 6 miljoen vaccins gekregen van andere landen en krijgt er volgens de president nog eens 6 miljoen. Saied hoopt dat halverwege oktober minstens de helft van de bijna 12 miljoen inwoners een eerste prik heeft gehad. In Tunesië zijn sinds het begin van de uitbraak meer dan 610.000 besmettingen vastgesteld. Zeker 20.000 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Tunesië telt een van de hoogste aantallen doden als gevolg van corona per hoofd van de bevolking ter wereld. Ook worstelt het land met de economische gevolgen van de pandemie en verkeert het in een politieke crisis. Vorige maand stuurde de president de premier weg en schortte hij de werkzaamheden van het parlement voor dertig dagen op.

Meer uit Buitenland

Amerikaanse pier voor hulpgoederen weer verbonden aan kust Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Amerikaanse leger heeft een in moeilijkheden verkerende drijvende pier opnieuw aan de kust van de Gazastrook bevestigd. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van Amerikaanse functionarissen. De pier was onlangs tijdelijk verwijderd van de kust om de slechte omstandigheden op zee.

3 uur geleden
Laatste rivaal Rutte maakt zich op om weg naar NAVO vrij te maken

BRUSSEL/BOEKAREST (ANP) - De Roemeense president Klaus Iohannis laat donderdag weten of hij de leiding over de NAVO aan demissionair premier Mark Rutte laat. Als Iohannis zich terugtrekt uit de race - zoals iedereen verwacht - en de Nederlander steunt, staat niets Rutte meer in de weg om NAVO-secretaris-generaal te worden.

4 uur geleden
Stroomvoorziening in Ecuador nagenoeg hersteld

QUITO (ANP/RTR) - In Ecuador komt de stroomvoorziening geleidelijk weer op gang na een landelijke stroomstoring die ongeveer vier uur duurde, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. Inmiddels heeft zo'n 95 procent van de Ecuadoranen weer stroom.

4 uur geleden
Oxfam: meer klimaatvluchtelingen door droogte en overstromingen

DEN HAAG (ANP) - Wereldwijd slaan steeds meer mensen op de vlucht door klimaatgerelateerde rampen, zoals overstromingen en extreme droogte. Volgens een overzicht dat Oxfam Novib donderdag op Wereldvluchtelingendag publiceerde, is het aantal klimaatvluchtelingen in de tien zwaarst getroffen landen meer dan verdubbeld in tien jaar tijd.

7 uur geleden
Heel Ecuador zit zonder stroom

QUITO (ANP/RTR) - Ecuador is getroffen door een landelijke stroomstoring, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem.

7 uur geleden
Dodental onder deelnemers hadj opgelopen

MEKKA (ANP/AFP) - Het aantal sterfgevallen tijdens de hadj in Saudi-Arabië is opgelopen tot boven de negenhonderd. Deelnemers van de pelgrimstocht hebben dit jaar te maken met zeer hoge temperaturen en die hitte is honderden mensen fataal geworden.

10 uur geleden
Poetin aangekomen in Vietnam

HANOI (ANP/AFP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Vietnam, melden Russische persbureaus. Hij bezoekt het Zuidoost-Aziatische land voor het eerst sinds 2017 om de banden aan te halen.

10 uur geleden