Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tineke de Nooij stopt met eigen programma op de radio

Tineke de Nooij stopt met eigen programma op de radio

HILVERSUM (ANP) - Presentatrice Tineke de Nooij stopt met haar radioprogramma TinekeShow op NPO Radio 5. In de uitzending van zaterdag maakte de 80-jarige presentatrice bekend dat het haar laatste was. Met haar besluit komt er een einde aan een radiocarrière van ruim zestig jaar.

De Nooij nam in een studio gevuld met collega's afscheid van haar programma. "Ik wil reizen nu het nog kan. Maar ik ga het werk ongelooflijk missen", zei ze. "Ik heb meer dan 60 jaar gewerkt en eigenlijk wil ik ook niets anders."

Het besluit van De Nooij komt voort uit de wens om meer van haar vrije tijd te genieten, vertelde ze. Helemaal stoppen doet ze overigens nog niet. Ze zal waar nodig invalwerk blijven doen voor Omroep MAX. Begin volgend jaar volgt nog een feestelijke afscheidsuitzending.

Tineke de Nooij maakte haar debuut op de radio als 12-jarige met het inspreken van een tekst voor een padvindersprogramma van de AVRO. In 1962 maakte ze vanaf het Radio Veronica-schip haar debuut als presentator van het dagelijkse programma Koffietijd. Na het einde van het Veronica-tijdperk in 1974 vertrok De Nooij naar Hilversum waar ze verschillende programma's maakte voor de toenmalige zenders Hilversum 3 en Hilversum 4. In 1982 stapte ze over naar tv en presenteerde ze onder meer Tineke, een dagelijks middagmagazine dat bekend werd om de begintune "1,2,3,4,5,6,7,8,9... Tineke!'.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden