Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tickethouders Eurovisiesongfestival moeten kaartje inleveren

Tickethouders Eurovisiesongfestival moeten kaartje inleveren

ROTTERDAM (ANP) - Mensen die vorig jaar een kaartje kochten voor het Eurovisiesongfestival, moeten dat inleveren en krijgen hun geld terug. Het festival gaat in mei vanwege de aanhoudende coronacrisis niet in normale vorm door. De organisatie mikt desondanks nog altijd op een scenario waarin alle deelnemers, onder strikte maatregelen, naar Rotterdam komen. Ook wordt een songfestival met publiek nog niet helemaal uitgesloten. Dat werd woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie die online werd gehouden.

Fans met een kaartje krijgen bij het inleveren daarvan een code waarmee ze later toegang krijgen tot een nieuwe kaartverkoop als er beperkt publiek in de zaal mogelijk is. Alle beschikbare kaarten voor de drie liveshows en de zes generale repetities waren vorig jaar uitverkocht. Door corona werd het evenement in Rotterdam een jaar verschoven. Het is volgens de organisatie nu nog te vroeg om in te schatten of er publiek bij kan zijn en hoeveel mensen dat dan zouden zijn. Een definitieve beslissing daarover wordt uiterlijk half april gemaakt.

Alle pijlen zijn nu gericht op het hoogst haalbare scenario B, waarin het songfestival in aangepaste vorm door kan gaan. Dat betekent volgens uitvoerend producent Sietse Bakker een editie op 1,5 meter, met scherpe coronamaatregelen waarbij alle 41 artiesten in Rotterdam Ahoy kunnen optreden.

Scenario B

Het beste scenario, een normaal songfestival, is doorgestreept. De European Broadcasting Union (EBU) vindt dat onder de huidige omstandigheden niet realistisch. Door te kiezen voor scenario B kan er volgens de organisatie altijd nog afgeschaald worden naar beperktere scenario’s, waarin alle artiesten vanuit eigen land optreden. Ook wordt niet uitgesloten dat er op een aantal vlakken juist opgeschaald kan worden, mocht dat mogelijk zijn in mei.

Om alles veilig te laten verlopen ligt een uitgebreid gezondheidsplan en protocol klaar. Deze zijn vergelijkbaar met protocollen die worden gebruikt in de voetbalwereld en de Formule 1. Uit voorzorg heeft de EBU daarnaast al de grootte van de delegaties per land afgeschaald.

Vastberaden en realistisch

De organisatie is naar eigen zeggen "vastberaden en realistisch". Er is voorzichtig optimisme met het oog op de steeds grotere groep gevaccineerden en er komen steeds meer mogelijkheden om snel en betrouwbaar te testen. Ook de verschillende internationale pilots met testevenementen bieden hoop.

De halve finales zijn op 18 en 20 mei, de finale op 22 mei.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

10 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

10 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

10 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden