Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thuisbezorgd brengt vooralsnog eten rond ondanks verwachte ijzel

Thuisbezorgd brengt vooralsnog eten rond ondanks verwachte ijzel

DEN HAAG (ANP) - Bezorgers van maaltijdbezorgdienst Thuisbezorgd lijken zondagavond vooralsnog gewoon de weg op te gaan om bestellingen rond te brengen, ondanks de ijzel die is voorspeld. Dat meldt een woordvoerster van het bedrijf, dat de situatie naar eigen zeggen goed in de gaten houdt. Eerder deze week hield Thuisbezorgd zijn bezorgers nog binnen vanwege ijzel.

"Je kunt je voorstellen dat steden met smalle klinkerstraatjes en bruggetjes gevaarlijker zijn op de fiets en e-bike dan plekken met meer doorgaande wegen waar gestrooid is", legt de woordvoerster uit. Voor nu houdt Thuisbezorgd volgens haar "van moment tot moment" in de gaten of het verantwoord is om de weg op te gaan. Daarbij heeft de maaltijdbezorgdienst niet in beeld of er restaurants zijn die uit eigen beweging besluiten hun bezorgers binnen te houden vanwege de verwachte ijzel. "Daarvoor raden we klanten aan de app of website te checken", aldus de zegsvrouw.

Thuisbezorgd hield donderdag bezorgers in verschillende steden een tijd aan de kant vanwege gladheid. De maaltijdbezorger vond het door de ijzel die er toen was niet verantwoord om bezorgers op de fiets op pad te sturen. Toen meldde het bedrijf dat veel mensen daar mogelijk niets van hadden gemerkt. De eigen bezorgers vormen maar een klein deel van alle bezorgers die via Thuisbezorgd maaltijden naar klanten brengen. Het merendeel is in dienst van de restaurants waar de bestelling wordt gedaan.

Meer uit Financieel

ABP vergoedt schade duizenden mensen die pensioengeld misliepen

HEERLEN (ANP) - Pensioenfonds ABP komt met extra compensatie voor ruim 8000 mensen die jarenlang geen arbeidsongeschiktheidspensioen kregen maar daar wel recht op hadden. Dit heeft bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland vrijdag laten weten in het tv-programma Meldpunt van Omroep MAX. Hiermee zijn waarschijnlijk miljoenen euro's gemoeid.

35 minuten geleden
Bankenonrust nog niet voorbij op beurs, Deutsche Bank hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Deutsche Bank was vrijdag de grote verliezer op de Europese beurzen. Ook andere banken, bijvoorbeeld ING, werden flink lager gezet door beleggers. Daarmee lijkt de recente onrust op de financiële markten over de bankensector nog niet voorbij. "Dit is weer een signaal van de kwetsbaarheid van banken", zegt Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de universiteit van Tilburg. "Er hoeft maar iets te gebeuren en alle bankaandelen gaan weer hard omlaag."

2 uur geleden
Voorzitter Pensioenfederatie: pak schijnzelfstandigheid aan

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst en andere overheidsinstanties moeten meer doen tegen schijnzelfstandigheid. Dat zegt voorzitter Ger Jaarsma van de Pensioenfederatie, de overkoepelende organisatie van pensioenfondsen.

2 uur geleden
Overname Eurocept door Mediq ten onrechte verboden

ROTTERDAM (ANP) - De concurrentiewaakhond heeft in 2021 ten onrechte een streep gezet door de overname van medisch leverancier Eurocept Homecare door branchegenoot Mediq. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vond dat de overname slecht was voor de mededinging, maar dat is niet goed onderbouwd, heeft de rechtbank in Rotterdam vrijdag bepaald.

4 uur geleden
Duitse transportminister rekent op snelle oplossing autoruzie EU

MAINZ (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse minister van Transport Volker Wissing verwacht snel tot een overeenkomst te komen met de Europese Commissie over een verbod op vervuilende auto's. De Duitse regering keerde zich in Brussel enkele weken geleden onverwachts tegen een eerder afgesproken verbod op auto's met verbrandingsmotoren, dat in 2035 in zou moeten gaan. Dat was aanleiding voor koortsachtig onderhandelen met Duitsland om het toch in te laten stemmen.

5 uur geleden
VDL groeit fors, ondanks personeelstekort en inflatie

EINDHOVEN (ANP) - De omzet van industrieconcern VDL uit Eindhoven is in het afgelopen jaar flink gestegen, ondanks tekorten aan medewerkers en materialen en stijgende kosten voor onder meer lonen en energie. Het bedrijf verwacht voor volgend jaar een verdere groei.

5 uur geleden
Banken onder druk op Wall Street na koersval Deutsche Bank

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse banken stonden vrijdag onder druk op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers bleven bezorgd over de stabiliteit van de financiële sector na de eerdere problemen bij Amerikaanse banken en de redding van de noodlijdende Zwitserse bank Credit Suisse. Hoewel de rust in de bankensector de afgelopen dagen leek te zijn teruggekeerd, laaide de onrust weer op door een koersval van Deutsche Bank en stevige verliezen in de hele Europese bankensector.

5 uur geleden