Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thuisbezorgd brengt vooralsnog eten rond ondanks verwachte ijzel

Thuisbezorgd brengt vooralsnog eten rond ondanks verwachte ijzel

DEN HAAG (ANP) - Bezorgers van maaltijdbezorgdienst Thuisbezorgd lijken zondagavond vooralsnog gewoon de weg op te gaan om bestellingen rond te brengen, ondanks de ijzel die is voorspeld. Dat meldt een woordvoerster van het bedrijf, dat de situatie naar eigen zeggen goed in de gaten houdt. Eerder deze week hield Thuisbezorgd zijn bezorgers nog binnen vanwege ijzel.

"Je kunt je voorstellen dat steden met smalle klinkerstraatjes en bruggetjes gevaarlijker zijn op de fiets en e-bike dan plekken met meer doorgaande wegen waar gestrooid is", legt de woordvoerster uit. Voor nu houdt Thuisbezorgd volgens haar "van moment tot moment" in de gaten of het verantwoord is om de weg op te gaan. Daarbij heeft de maaltijdbezorgdienst niet in beeld of er restaurants zijn die uit eigen beweging besluiten hun bezorgers binnen te houden vanwege de verwachte ijzel. "Daarvoor raden we klanten aan de app of website te checken", aldus de zegsvrouw.

Thuisbezorgd hield donderdag bezorgers in verschillende steden een tijd aan de kant vanwege gladheid. De maaltijdbezorger vond het door de ijzel die er toen was niet verantwoord om bezorgers op de fiets op pad te sturen. Toen meldde het bedrijf dat veel mensen daar mogelijk niets van hadden gemerkt. De eigen bezorgers vormen maar een klein deel van alle bezorgers die via Thuisbezorgd maaltijden naar klanten brengen. Het merendeel is in dienst van de restaurants waar de bestelling wordt gedaan.

Meer uit Financieel

Uber Eats begint met robotbezorgdienst in Tokio

TOKIO (ANP/AFP) - Uber Eats laat vanaf deze week in Tokio maaltijden bezorgen door robots. De robots zijn ontwikkeld in samenwerking met het Japanse techbedrijf Mitsubishi en zullen in eerste instantie alleen gebruikt worden bij bestellingen in een beperkt aantal restaurants in het drukke zakendistrict Nihonbashi.

20 minuten geleden
Bodemonderzoeker Fugro sleept miljoenencontract in Indonesië binnen

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bodemonderzoeker Fugro heeft een groot contract binnengesleept voor het uitvoeren van zeebodemonderzoek in Indonesië. Het Nederlandse bedrijf gaat voor het Japanse INPEX Masela de zeebodem in de buurt van Indonesië in kaart brengen, voor de aanleg van onder andere onderzeese pijpleidingen en de bouw van productieplatforms op zee.

46 minuten geleden
Zwitserland verkoopt minder wapens door verbod op doorverkoop

BERN (ANP/RTR) - De Zwitserse wapenexport is vorig jaar met meer dan een kwart gedaald, meldde het Staatssecretariaat voor Economische Zaken (SECO). Dat gaf geen reden voor de daling van de export. Volgens branchevereniging Swissmem van de machine- en metaalindustrie heeft het Zwitserse verbod op de wederuitvoer, ofwel de doorverkoop, van wapens echter een belangrijke rol gespeeld. Door de neutrale houding van Zwitserland wordt namelijk de wederuitvoer van wapens en munitie van Zwitserse makelij naar bijvoorbeeld Oekraïne geblokkeerd.

1 uur geleden
Tanken op korte termijn mogelijk weer duurder

DEN HAAG (ANP) - Tanken wordt de komende tijd waarschijnlijk duurder, voorspelt deskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. De adviesprijs van een liter Euro95 ligt op dit moment rond de 2,17 euro en van een liter diesel rond de 1,97 euro, maar met het besluit van oliekartel OPEC+ om de productie van olie langer te beperken kan de prijs volgens Van Selms nog verder oplopen. Ook speelt onrust in de wereld een grote rol volgens Van Selms. "Zoals de Houthi-rebellen die nog steeds actief zijn in de Rode Zee en natuurlijk de oorlog in Oekraïne."

1 uur geleden
Bloomberg: AMD mag van VS AI-chip niet in China verkopen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse chipfabrikant Advanced Micro Devices (AMD) mag een AI-chip niet in China verkopen omdat de chip te krachtig zou zijn, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De chip met kunstmatige intelligentie (AI) was minder krachtig gemaakt dan halfgeleiders die AMD in andere landen verkoopt, zodat het buiten exportbeperkingen zou vallen. Maar de Amerikaanse overheid vindt de chip alsnog te geavanceerd.

2 uur geleden
Politie vermoedt brandstichting als oorzaak uitval Tesla-fabriek

BERLIJN (ANP/DPA/AFP) - De Duitse politie vermoedt dat brandstichting bij een elektriciteitsmast heeft gezorgd voor een stroomstoring waardoor de productie bij de grote fabriek van Tesla nabij Berlijn is stilgevallen. Volgens Duitse media is er dinsdagochtend vroeg een explosie geweest bij een stroommast in de buurt van de fabriek in Grünheide.

2 uur geleden
Productie Duitse Tesla-fabriek stil door stroomstoring

BERLIJN (ANP) - De productie bij de grote fabriek van Tesla in de buurt van Berlijn is dinsdag stilgevallen door een stroomstoring. Dat meldt een woordvoerder aan het Duitse persbureau DPA. De fabriek bij Grünheide is ontruimd.

2 uur geleden