Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Theaters vinden toekomst heropening te onzeker

Theaters vinden toekomst heropening te onzeker

AMSTERDAM (ANP) - Het heropenen van de theaters is nog te onzeker, aldus Boris van der Ham, de voorzitter van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten. Dinsdag presenteerde het kabinet een openingsplan waarin stapsgewijs staat welke coronamaatregelen wanneer kunnen worden losgelaten. Afhankelijk van de coronasituatie zouden nu op z'n vroegst vanaf 11 mei onder voorwaarden theaters, poppodia en musea weer open mogen.

"Hoewel we het goed vinden dat de Fieldlabs verder worden uitgerold is er voor heropening van de theaters sprake van grote onzekerheid", aldus Van der Ham. "De Vrije Theaterproducenten zien dan de horizon van heropening van de theaters steeds weer verder naar achteren schuiven. Die steeds veranderende onzekerheid maakt het voor producenten steeds moeilijker om producties op te starten."

De Taskforce Cultuursector liet woensdagochtend al weten dat het goed is dat er eindelijk een plan ligt, maar dat er nog wel veel onzeker is. Daar sluit Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals, zich bij aan. "Het is jammer dat er niet iets is gezegd over hoe de zomer eruit gaat zien", aldus Schans over de persconferentie. "We moeten van die anderhalve meter af, anders is het voor de sector niet te doen."

Willem Westermann van de Vereniging van Evenementen Makers is blij met de "scherpe doelen" die worden gesteld met betrekking tot de heropening. "Belangrijk dat evenementen worden genoemd, maar ook duidelijk dat daarvoor zowel het stevig doorgaan met vaccineren als het goed inzetten van de sneltestcapaciteit van belang is."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Libris Literatuurprijs naar Jeroen Brouwers

AMSTERDAM (ANP) - De Libris Literatuurprijs 2021 (50.000 euro) is voor Jeroen Brouwers en zijn boek Cliënt E. Busken. Dat is maandagavond bekendgemaakt door de jury onder voorzitterschap van Lilianne Ploumen.

21 uur geleden
Hugo de Jonge: coronabubbel rond songfestival werkt

ROTTERDAM (ANP) - De coronabubbel rond het Eurovisie Songfestival doet zijn werk. In de afgelopen dagen zijn voor de deur van Rotterdam Ahoy duizenden tests afgenomen waarvan slechts een enkeling positief was. Dat zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge maandag na afloop van een werkbezoek aan het songfestival.

1 dag geleden
Alle winnaars journalistieke prijs De Tegel bekendgemaakt

DEN HAAG (ANP) - Alle winnaars van de journalistieke prijs De Tegel zijn maandagavond vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag bekendgemaakt. Onderzoeksjournalisten Eelke van Ark en Jan-Hein Strop van onderzoeksplatform Follow the Money hebben in de categorie nieuws De Tegel gewonnen.

1 dag geleden
Thekla Reuten wint Portugese prijs voor beste actrice

LISSABON (ANP) - De psychologische thriller Marionette van regisseur Elbert van Strien is op het festival Fantasporto in Portugal in de prijzen gevallen. Hoofdrolspeelster Thekla Reuten werd bekroond met de prijs voor beste actrice. Daarnaast kreeg Marionette ook de prijs van de critici.

1 dag geleden
Kopstukken cultuursector lopen te hoop tegen testwet

DEN HAAG (ANP) - Tientallen kopstukken uit de kunst- en cultuursector zijn zeer bezorgd over de gevolgen van de tijdelijke testwet voor musea, theaters, concertzalen en bioscopen. Ze vrezen dat mensen niet gaan komen door de testplicht en dat kunnen ze er niet meer bij hebben. Dat blijkt uit een brief in NRC, ondertekend door onder anderen directeur van het Holland Festival Emily Ansenk, directeur van het Groninger Museum Andreas Blühm, regisseur en acteur Hans Croiset, directeur van het Rijksmuseum Taco Dibbits, schrijver Arnon Grunberg en directeur van het Internationaal Theater Amsterdam Ivo van Hove.

1 dag geleden
Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

DOETINCHEM (ANP) - De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.

2 dagen geleden
Resterende kaartjes Eurovisie Songfestival in de verkoop

ROTTERDAM (ANP) - Slechts negen dagen voor de eerste show gaan zaterdagmiddag alle kaarten voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam opnieuw in de verkoop. In eerste instantie kunnen alleen mensen die al een ticket voor de afgelaste editie van vorig jaar hadden een van de 27.500 resterende kaartjes kopen.

3 dagen geleden