Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Theaters open, maar met minder voorstellingen en publiek

Theaters open, maar met minder voorstellingen en publiek

UTRECHT (ANP) - Theaters zijn weer open, maar met minder voorstellingen en publiek. Dat komt naar voren uit een rondgang van het ANP onder theaters in Zeeland, Utrecht, Groningen en Limburg. Theaters mogen sinds woensdag weer open, maar wel maar tot 22.00 uur. Daarnaast moet publiek op 1,5 meter afstand van elkaar zitten. Theaters moeten hierdoor veel voorstellingen verplaatsen of annuleren, publiek afzeggen en krijgen bovendien te maken met artiesten die niet onder de huidige maatregelen kunnen of willen optreden.

Een woordvoerder van de Stadsschouwburg Utrecht en een programmeur van Zeelandtheaters noemen het "een puzzel". "Wat een probleem is, is dat veel kaarten al verkocht waren", zegt de woordvoerder van de Stadsschouwburg Utrecht. "Dus we zijn bezig met loten en bijvoorbeeld voorstellingen verplaatsen naar andere, grotere zalen. Maar daar staan ook weer voorstellingen." Sommige mensen moeten worden afgezegd, soms voor de vierde keer op rij. "Dat is heel naar."

Ook de programmeur van Zeelandtheaters, waar Scheldetheater Terneuzen, Schouwburg Middelburg en Theater de Mythe Goes onder vallen, zegt dat theaters voor keuzes staan. "Gaan we mensen afzeggen, door bijvoorbeeld te loten? Of gaan we het verplaatsen?" Er zijn daarnaast genoeg producties waarvoor nog nauwelijks kaarten zijn verkocht, doordat de theaters lang gesloten zijn geweest. "De verkoop daarvoor komt langzaam op gang."

Geplande voorstellingen

De geplande theatervoorstellingen in de Stadsschouwburg Groningen of De Oosterpoort gaan deels door. "Veel theater is seated, dus dat kan doorgaan met 1,5 meter afstand", zegt een woordvoerster van SPOT Groningen, de organisatie achter de Stadsschouwburg Groningen en De Oosterpoort.

Schouwburg Venray in Limburg heeft nog weinig voorstellingen gehad sinds de heropening, laat een medewerkster vrijdag weten. "Gister hadden we een voorstelling met weinig mensen. Morgenavond hebben we er een die wordt opgesplitst, omdat er minder mensen in de zaal kunnen zitten."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden