Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Talpa kijkt met positief gevoel terug op De Dansmarathon

Talpa kijkt met positief gevoel terug op De Dansmarathon

HILVERSUM (ANP) - Talpa kijkt met een goed gevoel terug op de unieke tv-show De Dansmarathon, die de afgelopen dagen werd uitgezonden op SBS6. Tijdens het programma gingen koppels de dansvloer op voor het Longfonds en voor een geldprijs van 100.000 euro.

De Dansmarathon begon donderdagavond en werd vijftig uur lang uitgezonden. Het is daarmee het langstdurende Nederlandse tv-programma ooit. SBS6 schakelde alleen kort weg voor Hart van Nederland en Shownieuws.

De aftrap van de dansmarathon trok donderdagavond 265.000 kijkers. Vrijdagmiddag keken gemiddeld 150.000 mensen, zaterdagmiddag meer dan 200.000. Op het dieptepunt, in de nacht van vrijdag op zaterdag, zaten 4000 mensen voor de buis. De ontknoping op zaterdagavond werd volgens Stichting KijkOnderzoek door 1.028.000 mensen gevolgd, zij zagen hoe Tawatha en Jermaine uiteindelijk als winnaar uit de bus kwamen. Zij hadden van alle overgebleven dansparen in die vijftig uur tijd de minste pauze genomen, slechts 35 minuten.

Trots

Talpa liet zondag in een reactie weten met een positief gevoel terug te kijken "op De Dansmarathon, een televisie-experiment dat in de afgelopen drie dagen in totaal maar liefst 5.819.000 unieke kijkers heeft bereikt". "Iedereen, inclusief de dagelijks 1200 medewerkers, heeft zich de afgelopen dagen met volle overtuiging en enthousiasme voor het evenement ingezet en daar zijn we enorm trots op", aldus de zender.

Op Twitter werd de hele avond druk gesproken over De Dansmarathon. Velen uitten hun zorgen over de toestand van de laatste deelnemers en vroegen zich af of het wel verantwoord was. Talpa wilde hier zondagochtend niet specifiek op ingaan.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 1 maand geleden
Het zoveelste achterlijke programma van de Mol . Ik snap niet dat er iemand is die daar met zijn volle verstand naar kijkt . Talpa is er vast voor de geestelijk misdeelden onder ons denk ik zo
Porjus 1 maand geleden
Dus iemand die elk uur even langs kijkt telt als b.v; 25 unieke kijkers, zo is het lekker tellen. Vandaar dat de kijkcijfer zo "betrouwbaar"! zijn.

Meer uit Entertainment

Ik Wil Dansen van Froukje is Song van het Jaar 2021

HILVERSUM (ANP) - Ik Wil Dansen van Froukje is door de luisteraars van VPRO 3voor12 uitgeroepen tot Song van het Jaar 2021. Dat werd donderdag bekendgemaakt in de NPO 1-talkshow M.

15 uur geleden
Rapper Lil Kleine liep hersenschudding op bij beroving

ROTTERDAM (ANP) - Lil Kleine heeft een hersenschudding opgelopen toen hij in Rotterdam bij een beroving op straat werd geslagen met een vuurwapen. In een uitzending van het programma Bureau Rijnmond op regionale omroep RTV Rijnmond zijn beelden getoond van de drie verdachten die de Amsterdamse rapper begin november zijn peperdure horloge afhandig maakten.

16 uur geleden
Rijksmuseum wijdt voor het eerst tentoonstelling aan Vermeer

AMSTERDAM (ANP) - Voor het eerst in zijn geschiedenis komt het Rijksmuseum met een tentoonstelling over de zeventiende-eeuwse meester Johannes Vermeer. De expositie, die in het voorjaar van 2023 is te zien, wordt volgens het Amsterdamse museum de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit.

1 dag geleden
Amalia houdt Kemps en Van Nieuwkerk van koppositie Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het boek Amalia van Claudia de Breij staat voor de tweede achtereenvolgende week op nummer 1 in de Bestseller 60, maakte Stichting CPNB woensdag bekend. De biografie over de prinses, die volgende week 18 wordt, houdt daarmee nieuwkomer Chansons! van Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk van de koppositie.

1 dag geleden
Merken breken met tv-familie Meiland na anti-islamquotes Erica

HILVERSUM (ANP) - Meerdere bedrijven hebben de afgelopen dagen de samenwerking opgezegd met de tv-familie Meiland. Aanleiding voor de breuk zijn de anti-islamuitspraken die Erica Meiland onlangs deed in haar biografie.

2 dagen geleden
Bon Bini Holland 3 en Soof 3 komen later uit

DEN HAAG (ANP) - Twee nieuwe Nederlandse films komen later uit vanwege de coronamaatregelen waardoor de bioscopen om 17.00 uur moeten sluiten en minder bezoekers mogen ontvangen. De release van Bon Bini Holland 3 en Soof 3 is voor onbepaalde tijd uitgesteld, zo laten distributeurs WW Entertainment en Dutch FilmWorks weten.

3 dagen geleden
Ahoy zet opnieuw streep door kerstcircus

ROTTERDAM (ANP) - Het Kerstcircus Ahoy gaat ook dit jaar niet door. Vanwege de verscherpte maatregelen rond het coronavirus heeft Rotterdam Ahoy de show geannuleerd.

3 dagen geleden