Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Taco Dankers van ON! legt functie neer na vermeend antisemitisme

Taco Dankers van ON! legt functie neer na vermeend antisemitisme

HILVERSUM (ANP) - Taco Dankers, de voorzitter van de raad van toezicht van Ongehoord Nederland (ON!), legt zijn werkzaamheden bij de omroep per direct neer. Woensdag kwam Dankers in opspraak nadat de NRC een artikel publiceerde waarin staat dat Dankers de leiding heeft over een denktank die regelmatig antisemitisch gedachtegoed zou verspreiden.

"Helaas is er controverse ontstaan rondom mijn persoon n.a.v. recente berichtgeving in de media. Ik herken mij niet in het beeld dat de pers van mij schetst en distantieer mij in de meest krachtige bewoordingen van antisemitisme, racisme en uitspraken die leiden tot polarisatie, discriminatie en haatzaaien", laat Dankers weten in een verklaring. "Mijn aanblijven zou de belangrijke missie van omroep Ongehoord Nederland schaden. Daarom leg ik vandaag 3 november 2021 mijn functie neer als voorzitter van de raad van toezicht."

De NPO had eerder laten weten "zeer geschrokken" te zijn van de berichtgeving rondom Dankers en kondigde een gesprek met de omroep aan. Het bestuur van Ongehoord Nederland zegt "in woord en daad" voor het respecteren "van alle mensenrechten" te staan.

In juli werd duidelijk dat Ongehoord Nederland, onder leiding van Arnold Karskens, mocht toetreden tot het publieke omroepbestel. Dat betekent dat ON!, net als de andere aspirant-omroep Omroep ZWART, de komende vijf jaar programma's kan maken voor de NPO. Karskens kreeg eerder kritiek omdat hij vond dat de NOS "fake news" verspreidt. De Raad voor Cultuur tikte hem daarvoor bij de toetreding tot het bestel op de vingers.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden