Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sunweb laat keuze over vakantie in oranje gebied aan reizigers

Sunweb laat keuze over vakantie in oranje gebied aan reizigers

ROTTERDAM (ANP) - Reisorganisatie Sunweb gaat vanaf 4 augustus weer vakanties verzorgen naar gebieden binnen de Europese Unie die vanwege corona een oranje reisadvies hebben. Klanten houden de mogelijkheid om kosteloos te annuleren of om te boeken als hun bestemming naar oranje gaat. Hiermee lijkt Sunweb rivaal Corendon te volgen, die eerder al besloot de keuze aan de klant te laten.

Sunweb benadrukt zelf met zijn besluit de richtlijnen van de Europese Commissie en een advies van brancheorganisatie ANVR te volgen. Ook de klanten zouden in meerderheid gewoon op vakantie willen.

Tot nu toe stopte Sunweb met vliegen naar oranje landen. Zo kondigde het bedrijf vorige week nog aan alle reizen tot eind juli naar Spanje, het vasteland van Portugal en Cyprus te annuleren nadat het advies voor die gebieden was veranderd.

Veilig

Volgens een woordvoerster besloten veel mensen vervolgens om hun reis om te boeken naar bijvoorbeeld Griekenland. Ook kozen mensen ervoor om dan maar op eigen houtje naar bijvoorbeeld Spanje af te reizen en zelf een hotel te regelen, zo geeft ze aan. "Je merkt gewoon dat mensen heel graag op vakantie willen."

Corendon besloot al eerder om weer reizen naar Turkije aan te bieden. Daarvoor geldt ook een oranje reisadvies. Volgens Corendon is Turkije een te groot land om met één reisadvies te vangen en is het in de toeristenbestemmingen aan de zuidkust veilig. Toen de Spaanse eilanden recent op oranje sprongen, koos Corendon er ook voor om door te vliegen naar Europese oranje bestemmingen.

Reisverzekering

Voor je reisverzekering zou het niet uitmaken dat een reisadvies vanwege corona op oranje staat. Alle niet aan het virus gerelateerde zaken zouden nog steeds worden gedekt. Mochten vakantiegangers positief testen op bestemming, dan nemen de reisorganisaties de zorg op zich. Ze betalen dan bijvoorbeeld de extra nachten in een hotel en regelen een latere terugvlucht.

Branchegenoot TUI voert nog geen vakantiereizen uit naar oranje gebieden, maar heroverweegt dat. Arjan Kers, die leiding geeft aan TUI Nederland, stelt verbaasd te zijn dat de overheid reizen naar oranje bestemmingen nu gedoogt. "Wij lopen eerst nogmaals zorgvuldig per land de consequenties na die het voor onze reizigers heeft als wij reizen zouden gaan uitvoeren naar oranje bestemmingen."

Naar eigen zeggen heeft TUI tot nu toe steeds het beleid van de Nederlandse overheid gevolgd om geen vakantiereizen uit te voeren naar oranje gebieden. Kers benadrukt dat die keuze bij zijn reisorganisatie vorige week nog heeft geleid tot het annuleren van ruim 30.000 vakantiereizen alleen al naar Spanje in de komende weken van het hoogseizoen.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

8 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

10 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

12 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

13 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

14 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

14 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

1 dag geleden