Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stevige winst op beurs in Hongkong, Nikkei gesloten

Stevige winst op beurs in Hongkong, Nikkei gesloten

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Hongkong ging donderdag flink vooruit. Ook op de andere beurzen in de Aziatische regio werden winsten geboekt. Beleggers schoven de zorgen over de snelle opmars van de Delta-variant van het coronavirus aan de kant en trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, dat later op de dag bekend wordt gemaakt. De handel verliep daarnaast relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markten in Tokio gesloten bleven.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1,8 procent in de plus. China Evergrande Group dikte 8 procent aan. De door schulden geplaagde Chinese projectontwikkelaar heeft volgens persbureau Reuters zijn juridische geschillen met kredietverstrekker China Guangfa Bank opgelost. De hoofdindex in Shanghai boekte een tussentijdse winst van 0,3 procent en de Kospi in Seoul kreeg er 1 procent bij. De Zuid-Koreaanse autobouwer Hyundai, die de winst zag stijgen dankzij de verkoop van luxewagens, klom 0,4 procent.

De All Ordinaries in Sydney steeg 1 procent. BHP won 3 procent. De Brits-Australische mijnbouwer heeft een deal gesloten met Tesla voor de levering van nikkel aan de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's. Financiële details van de overeenkomst werden niet gegeven. Nikkel is een belangrijke grondstof voor de productie van accu's voor elektrische voertuigen.

Meer uit Financieel

Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

13 minuten geleden
Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag op de eerste handelsdag van december met winst gesloten. Op het Damrak stond verlichtingsbedrijf Signify in de schijnwerpers na aankondiging van een reorganisatie om de kosten te verlagen. Met die ingreep in het personeelsbestand wil het in de MidKap genoteerde bedrijf 200 miljoen euro per jaar besparen.

24 minuten geleden
Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

1 uur geleden
Pfizer daalt op Wall Street na tegenvaller afslankpil

NEW YORK (ANP) - Pfizer behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het farmacieconcern stopt met de ontwikkeling van een tweemaal daagse versie van zijn experimentele afslankpil. Zwaarlijvige patiënten die het medicijn in een klinische studie gebruikten verloren wel gewicht, maar hadden veel last van bijwerkingen. Het concern is nog wel steeds van plan om medio 2024 de proefgegevens vrij te geven over een eenmaal daagse versie van het medicijn, bekend als danuglipron. Het aandeel werd bijna 7 procent lager gezet.

2 uur geleden
Achmea wil uitstoot verzekerde auto's verlagen

ZEIST (ANP) - Achmea wil de uitstoot van auto's die het concern verzekert omlaag krijgen. Die inspanningen maken deel uit van de klimaatdoelstellingen van de Nederlandse verzekeraar achter merken als Centraal Beheer en Interpolis.

3 uur geleden
Gemeenten kunnen WOZ-bezwaren niet op tijd afhandelen

DEN HAAG (ANP) - Gemeenten slagen er dit jaar niet in alle WOZ-bezwaren op tijd af te handelen. De bezwaren moeten eind deze maand zijn beoordeeld, maar in waarschijnlijk een vijfde van de gevallen gaat dat niet lukken.

3 uur geleden
Krant: Apple en Paramount praten over bundelen streamingdiensten

CUPERTINO (ANP) - Apple en Paramount hebben gesprekken over het bundelen van hun streamingdiensten, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Door samen te werken zouden de bedrijven hun diensten goedkoper en aantrekkelijker kunnen maken.

4 uur geleden