Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staat moet miljarden meer bijlenen voor verlengde coronasteun

Staat moet miljarden meer bijlenen voor verlengde coronasteun

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse staat moet 15,5 miljard euro meer lenen dan eerder werd geraamd. Dat komt vooral door de impact van de coronasteun op de overheidsbegroting. Nu de financiële hulpregelingen zijn verlengd en verruimd voor ondernemers die lijden onder de pandemie, is er ook een groter kastekort dat met leningen moet worden overbrugd.

Dit jaar moet de Nederlandse regering naar verwachting in totaal 110,6 miljard euro lenen, meldt het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA). In januari ging deze instantie, die namens het ministerie van Financiën verantwoordelijk is voor het financieren van de staatsschuld, nog uit van een financieringsbehoefte van 95,1 miljard euro.

De regering kondigde wegens snel oplopende besmettingsaantallen in december een harde lockdown af, waardoor ook winkeliers gedwongen moesten sluiten en hard in hun financiën werden getroffen. Doordat de coronabeperkingen maar voortduren, verhoogde het demissionaire kabinet de afgelopen maanden onder andere de tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers die veel omzet zijn verloren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Tesla-baas Elon Musk zet cryptobedrijven lager op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk heeft niet alleen de koers van de bitcoin flink doen kelderen, cryptobedrijven op Wall Street leverden donderdag ook aan beurswaarde in. De bekende ondernemer noemde het energieverbruik voor het minen van de digitale munt krankzinnig. Ook de mogelijkheid om met bitcoins een auto van Tesla aan te schaffen is geschrapt.

7 minuten geleden
Prada wil diversiteit in mode-industrie verbeteren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Modehuis Prada wil de diversiteit onder zijn personeel en in de mode-industrie in zijn geheel verbeteren. Daarvoor kondigde het bedrijf een reeks aanpassingen aan, waaronder een betaald stageprogramma, beurzen voor de Fashion Institute of Technology en een partnerschap met Dorchester Industries om een driejarig "ontwerplaboratorium" te creëren.

34 minuten geleden
McDonald's verhoogt lonen in VS om personeel te paaien

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - Fastfoodketen McDonald's verhoogt het minimumloon van medewerkers in de Verenigde Staten. Daarmee wil de keten niet alleen personeel tevreden houden, maar ook nieuwe medewerkers lokken met het oog op de krapte op de arbeidsmarkt. De verhoging geldt alleen voor de werknemers in de 650 eigen restaurants. Franchisenemers van de keten gaan zelf over de arbeidsvoorwaarden.

1 uur geleden
Chinese miljardenboete zorgt voor verlies webwinkel Alibaba

HUANGZHOU (ANP/BLOOMBERG) - De grote Chinese webwinkel Alibaba heeft in het afgelopen kwartaal een verlies geleden vanwege een miljardenboete die werd opgelegd door de Chinese autoriteiten voor monopoliepraktijken. Het nettoverlies bedroeg 5,5 miljard yuan, omgerekend 705 miljoen euro. Het is voor het eerst sinds 2012 dat er een nettoverlies in de boeken verschijnt bij Alibaba.

1 uur geleden
Prijs bitcoin zakt weer tot onder de 50.000 dollar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van bitcoin is donderdagmiddag onder het niveau van 50.000 dollar gezakt. De waarde van de digitale munt kreeg een tik te verwerken na opmerkingen van Tesla-baas Elon Musk. Die noemde het energieverbruik voor het minen van de munt krankzinnig. Ook de mogelijkheid om met bitcoins een auto van Tesla aan te schaffen werd geschrapt.

1 uur geleden
AEX onderuit op Hemelvaartsdag, Pharming keldert 10 procent

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs ging donderdag flink onderuit. Beleggers verwerkten de fors lagere slotstanden op Wall Street, waar de inflatievrees verder oplaaide na de sterkste stijging van het Amerikaanse prijspeil in meer dan tien jaar. De inflatie wordt aangejaagd door de omvangrijke steunprogramma's van overheden en centrale banken. Beleggers vrezen dat de rente daardoor sneller dan verwacht zal worden verhoogd om de geldontwaarding tegen te gaan. Hogere rentes maken aandelen als belegging echter minder aantrekkelijk.

6 uur geleden
Inflatiezorgen drukken Nikkei, techinvesteerder SoftBank onderuit

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio zakte donderdag verder weg na de zware koersverliezen in de afgelopen dagen. De veel hoger dan verwachte inflatiecijfers uit de Verenigde Staten joegen beleggers schrik aan. Door de hogere inflatieverwachtingen stijgt ook de rente en worden de aandelen van vooral snelgroeiende techbedrijven minder aantrekkelijk. Techinvesteerder SoftBank ging dan ook in de uitverkoop ondanks een recordwinst in het afgelopen boekjaar. Beleggers maakten zich zorgen over de hoge waarderingen van de techbedrijven in de beleggingsportefeuille van SoftBank.

7 uur geleden