Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spaanse tennissers op voorsprong in Daviscup

Spaanse tennissers op voorsprong in Daviscup

MADRID (ANP) - Roberto Bautista Agut heeft de Spaanse tennissers aan de leiding gebracht in de eindstrijd van de Daviscup. De nummer 9 van de wereld versloeg in Madrid de Canadees Felix Auger Aliassime met 7-6 (3) 6-3.

Bautista Agut verliet een paar dagen geleden de Spaanse ploeg, omdat zijn vader te overlijden kwam. Daardoor miste hij de duels met Argentinië en Groot-Brittannië. Na een bezoek aan zijn familie keerde hij dit weekend terug in Madrid. Bondscoach Sergi Bruguera besloot een beroep op hem te doen.

Door de zege van Bautista Agut kan Rafael Nadal Spanje de Daviscup bezorgen. De kopman en mondiale nummer 1 stuit in de tweede partij op Denis Shapovalov. Mocht Canada winnen, dan volgt er een beslissend dubbelspel.

In 2011 won Spanje het landentoernooi voor het laatst. Destijds werd op een gravelbaan in Sevilla Argentinië verslagen.

Meer uit Sport

Griekspoor naar tweede ronde op graveltoernooi Genève

GENÈVE (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is doorgedrongen tot de tweede ronde van het Genève Open. Op het Zwitserse graveltoernooi was de 27-jarige Haarlemmer in drie sets te sterk voor de Amerikaan Christopher Eubanks: 6-4 1-6 6-3.

2 minuten geleden
Tennisster Rus verliest ook in Rabat in eerste ronde

RABAT (ANP) - Arantxa Rus is ook op het tennistoernooi van het Marokkaanse Rabat al in de eerste ronde uitgeschakeld. De nummer 5 van de plaatsingslijst, en nummer 49 van de wereld, verloor van de Argentijnse María Lourdes Carlé: 6-3 6-3. Carlé is de nummer 83 van de wereld.

2 uur geleden
Organisatie Giro schrapt Umbrailpas na dreigement renners

LIVIGNO (ANP) - Na enkele chaotische uren heeft de organisatie van de Giro d'Italia besloten de Umbrailpas uit het parcours van de zestiende etappe te schrappen. De renners hadden dinsdagochtend unaniem gedreigd niet van start te gaan vanwege gevaarlijke omstandigheden op de Umbrailpas waar sneeuw en ijskoude regen worden verwacht.

3 uur geleden
Renners dreigen dinsdag niet te starten in Giro om extreem weer

LIVIGNO (ANP) - Wielrenners dreigen dinsdag niet te starten in de zestiende etappe van de Giro d'Italia als de Umbrailpas in het parcours gehandhaafd blijft. De renners vrezen voor gevaarlijke omstandigheden aangezien er dinsdag zware sneeuwval wordt voorspeld. De top van de Umbrailpas ligt op 2498 meter hoogte.

5 uur geleden
Ook zieke sprinter Van Poppel verlaat Giro d'Italia

LIVIGNO (ANP) - Wielrenner Danny van Poppel heeft de Giro d'Italia verlaten wegens ziekte. De 30-jarige sprinter van BORA - hansgrohe was dinsdag niet fit genoeg om op de fiets te stappen voor de zestiende etappe van de Ronde van Italië. Dat meldde zijn ploeg op sociale media.

6 uur geleden
Tennisster Hartono strandt in kwalificaties Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Arianne Hartono is er niet in geslaagd de tweede ronde van het kwalificatietoernooi op Roland Garros te bereiken. De 28-jarige Nederlandse verloor in drie sets van Dominika Salkova uit Tsjechië: 6-4 2-6 6-4.

19 uur geleden
Pogacar denkt goed genoeg te zijn om Giro en Tour te winnen

LIVIGNO (ANP/AFP) - Tadej Pogacar zegt dat zijn huidige vorm goed genoeg voelt om na de Giro d'Italia een gooi te doen naar de zege in de Tour de France. De Sloveen van UAE Team Emirates leidt op de tweede rustdag van de Ronde van Italië met een ruime voorsprong en hoopt daarom wat behoudender te kunnen rijden in de slotweek.

19 uur geleden