Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sony mikt op herstel vraag naar smartphonecamera's

Sony mikt op herstel vraag naar smartphonecamera's

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Het Japanse tech- en gamesbedrijf Sony lijkt zich voor te bereiden op een mogelijk herstel van de vraag naar smartphones en daarmee op een toenemende vraag naar de camera's die het bedrijf voor mobiele telefoons maakt. Sony is namelijk in gesprek om meer land te kopen in de buurt van zijn fabriek voor beeldsensoren in de Japanse prefectuur Kumamoto.

De lokale krant Kumamoto Nichinichi meldde eerder al dat Sony, dat onder meer camera's maakt voor de iPhones van Apple, flink wil investeren in een tweede fabriek voor beeldsensoren op de nieuwe locatie. Tijdens een bijeenkomst met investeerders verklaarde de baas van de chipdivisie Terushi Shimizu dat Sony verwacht dat zijn aandeel in de wereldwijde markt voor beeldsensoren 60 procent zal bedragen tegen het boekjaar dat begint in april 2025. Sony heeft nu een marktaandeel van iets meer dan 50 procent.

De baas van de chipdivisie sprak daarbij wel van een "moeilijkere marktomgeving" voor beeldsensoren dit jaar. Het grootste deel van de beeldsensoren van Sony wordt gebruikt in smartphones, waarvan de verkopen flink zijn gedaald, met name in China, de grootste markt voor mobiele telefoons ter wereld.

Beeldsensoren

"Terwijl we toekomstige onzekerheden in het achterhoofd houden, bereiden we ons voor op de lange termijn, om ervoor te zorgen dat we groeikansen kunnen benutten wanneer de markt zich in de toekomst herstelt", aldus Shimizu.

Sony jaagt ook op de groeiende vraag naar beeldsensoren voor auto's. De sensoren waarmee beelden elektronisch vastgelegd kunnen worden zijn namelijk essentieel voor zelfrijdende auto's. Het bedrijf verwacht dat de omzet van autosensoren in het boekjaar tot en met maart zal verdubbelen. Sony streeft er daarbij naar om in één tot twee jaar winst te kunnen maken op deze sensoren.

Meer uit Financieel

Microsoft stelt nieuwe AI-zoekfunctie Recall uit na kritiek

REDMOND (ANP/BLOOMBERG/DPA) - Microsoft komt dinsdag toch nog niet met een nieuwe AI-functie voor zijn computers. Na kritiek op de cyberveiligheid test het techconcern de zoekfunctie 'Recall' eerst onder een kleine groep, waarna het in het geval van goede feedback de nieuwe inzet van kunstmatige intelligentie (AI) alsnog breder uitrolt.

10 minuten geleden
Canadees uit China bekent diefstal bedrijfsgeheimen Tesla

CENTRAL ISLIP (ANP/BLOOMBERG) - Een in China woonachtige Canadees heeft voor de Amerikaanse rechtbank bekend bedrijfsgeheimen van autofabrikant Tesla te hebben gestolen. De 58-jarige man hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd.

11 minuten geleden
Vrouwelijke werknemers betichten Apple van loondiscriminatie

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Twee vrouwelijke werknemers hebben Apple aangeklaagd, omdat ze vinden dat het techbedrijf vrouwen systematisch minder betaalt dan mannen voor hetzelfde werk. Ze willen duizenden andere vrouwen vertegenwoordigen die met dezelfde vermeende discriminatie te maken hebben.

29 minuten geleden
AEX koerst af op voorzichtig herstel na verliesbeurt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste dag van de week. Een dag eerder verloor de hoofdindex nog 0,8 procent. Beleggers hebben een rumoerige beursweek achter de rug, met de verrassende aankondiging van nieuwe parlementsverkiezingen in Frankrijk, een meevallende Amerikaanse inflatie en een rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve.

39 minuten geleden
Bloomberg: Duitsland bezig importheffing Chinese auto's te stoppen

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering probeert te voorkomen dat de hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's van kracht worden, of op zijn minst af te zwakken als een volledige stop niet mogelijk is. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

53 minuten geleden
Musk is ondanks verhuizing nog lang niet van rechter Delaware af

DELAWARE (ANP/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk is nog lang niet van de rechtbank in Delaware af. Hoewel aandeelhouders van Tesla donderdag akkoord gingen met een verhuizing van het autoconcern naar Texas, moet hij nog in ten minste drie zaken terechtstaan vanwege beschuldigingen van wanbeleid. De aanklachten werden de afgelopen dagen ingediend, vlak voor de jaarvergadering van Tesla waar een meerderheid van de aandeelhouders instemde met zijn megabonus van 55 miljard dollar.

1 uur geleden
CNV pleit voor meer zorgtijd en kortere werkweek

UTRECHT (ANP) - Werkenden moeten meer recht krijgen op tijd voor mantelzorg, kinderen of vrijwilligerswerk. Dat meldt vakbond CNV in zijn nieuwe visie die vrijdag wordt gepresenteerd op het openingscongres ter ere van de fusie van alle CNV-bonden. Het recht op meer zorgtijd past volgens de vakbond in het pleidooi om een 30-urige werkweek in te voeren.

1 uur geleden