Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Sms-bom' politie naar mogelijke getuigen aanslag Sittard

'Sms-bom' politie naar mogelijke getuigen aanslag Sittard

SITTARD (ANP) - De politie heeft vrijdag een zogenoemde sms-bom verspreid naar mensen die op 12 september in de buurt waren van een schietpartij in Sittard. Zo hoopt ze mensen te vinden die getuige waren van de schietpartij.

Op de avond van 12 september werd op de Bradleystraat in Sittard een 38-jarige man beschoten, die daardoor ernstig gewond raakte. Hij zat in zijn auto toen hij vanaf een motor onder vuur werd genomen. Hij werd rond 23.15 uur op de oprit van een woning gevonden en naar het ziekenhuis gebracht. De motor werd later uitgebrand teruggevonden op de Raadskuilderweg in Geleen. Ook mensen die in de buurt waren van deze weg in Geleen kregen vrijdag een sms'je van de politie met het verzoek zich te melden als ze meer weten.

Het sms'je ging naar alle mobiele telefoons die volgens de gegevens van uitgepeilde zendmasten in de buurt van de incidenten waren.

Beelden

Opsporing Verzocht toonde tien dagen na de schietpartij beelden van de motor die vermoedelijk is gebruikt bij het schietincident. Na die uitzending kwamen bij de politie meerdere tips binnen. Een aantal van die tips bleek nuttig voor het onderzoek. Komende dinsdag besteedt Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan de schietpartij.

Volgens Dagblad de Limburger was de neergeschoten man Roermondenaar Anthony P. (38), prominent lid en ex-lid van Limburgse motorclubs. De aanleiding voor de schietpartij is vooralsnog onduidelijk. P. zou vele contacten hebben in het Limburgse criminele milieu en opgedoken zijn in meerdere strafdossiers, aldus de krant.

Meer uit Binnenland

Tweede Kamer vergadert voor het laatst in oude samenstelling

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer komt voor het laatst in de oude samenstelling bijeen. Na de laatste plichtplegingen nemen de Kamerleden afscheid. Ruim de helft keert niet terug in de nieuwe Kamer, die woensdag wordt geïnstalleerd.

9 minuten geleden
Gebruik huishoudelijke hulp via Wmo flink gestegen

DEN HAAG (ANP) - In de eerste helft van dit jaar kregen meer dan 485.000 mensen hulp bij het huishouden betaald uit de Wmo-pot, bedoeld voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het aantal is 27 procent hoger dan in de eerste helft van 2019, becijferde statistiekbureau CBS.

3 uur geleden
Zwaargewonde door steekpartij in parking Vinkeveen

VINKEVEEN (ANP) - In een parkeergarage in het Utrechtse Vinkeveen is maandagavond iemand zwaargewond geraakt door een steekpartij. Het incident gebeurde rond 18.40 uur aan de Pijlstaartlaan, meldt de politie.

8 uur geleden
Gemeente kan noodlijdende Rotterdam Pride niet financieel helpen

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam kan de noodlijdende stichting die de Rotterdam Pride organiseert niet financieel ondersteunen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De Stichting Rotterdam Pride (SRP) had aan de gemeente om financiële steun gevraagd, omdat er een tekort is ontstaan en de stichting niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.

10 uur geleden
Negen mensen met link met Nederland verlaten Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Negen mensen met een link met Nederland die in de Gazastrook verbleven zijn maandag via de grens met Rafah aangekomen in Egypte. Ze worden daar opgevangen door vertegenwoordigers van België en naar de Egyptische hoofdstad Caïro gebracht, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

10 uur geleden
Onderzoek: supermarkten gooien minder voedsel weg

WAGENINGEN (ANP) - Supermarkten gooien minder eten en drinken weg. Ongeveer 1,4 procent van al het voedsel in de schappen komt niet bij de consument terecht. De verspilling daalt, constateren onderzoekers van de universiteit in Wageningen.

11 uur geleden
Burgemeester Westerwolde: gemeenten moeten nu in actie komen

WESTERWOLDE (ANP) - Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, waar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is, wil dat politiek Den Haag gemeenten oproept om meer opvangplekken voor statushouders vrij te maken. "De gedachte is bijna onbestaanbaar dat politieke leiders hun bestuurders niet oproepen om in beweging te komen, dat is wat nu nodig is", zegt hij in het radioprogramma EenVandaag op NPO Radio 1.

11 uur geleden