Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Slachtoffers schietpartij Texas zaten in één lokaal

Slachtoffers schietpartij Texas zaten in één lokaal

UVALDE (ANP/RTR) - De schietpartij op de basisschool in Texas vond plaats in één klaslokaal. Een woordvoerder van het Texaanse ministerie van Openbare Veiligheid komt in interviews met verschillende Amerikaanse televisiezenders, waaronder CNN, woensdagochtend (lokale tijd) met meer details over het bloedbad. Naast de 21 doden die vielen, zouden er ook leerlingen gewond zijn achtergebleven.

Woordvoerder Chris Olivarez zegt dat het op dit moment onduidelijk is hoeveel van de gewonde kinderen de schietpartij hebben overleefd. Wat vaststaat is dat negentien leerlingen en twee docenten zijn omgekomen bij de dodelijkste schietpartij op een school in de Verenigde Staten sinds die op de Sandy Hook Elementary School in Connecticut in december 2012

Het motief van de schutter is nog altijd niet duidelijk. Beveiligingsmedewerkers van de school zouden hebben geprobeerd de man de toegang te ontzeggen, maar slaagden daar niet in. De 18-jarige Salvador Ramos zou zichzelf vervolgens in een lokaal hebben opgesloten en begon daar om zich heen te schieten. De schutter werd ter plekke doodgeschoten nadat agenten er in waren geslaagd het klaslokaal te betreden.

Amerikaanse media hebben de identiteit van enkele slachtoffers bekendgemaakt en volgens CNN zouden alle nabestaanden inmiddels op de hoogte zijn gesteld, maar de politie kan dit nog niet bevestigen. Wel is duidelijk dat de kinderen in leeftijd variëren van 7 tot 10. Kinderen zouden hebben geprobeerd te ontsnappen door ramen in te slaan en één leerling zou om het leven zijn gekomen tijdens een telefoongesprek over de schietpartij met de hulpdiensten.

Meer uit Buitenland

Azerbeidzjan: bijna 200 militairen omgekomen in Nagorno-Kabarach

BAKOE (ANP/RTR) - Azerbeidzjan zegt dat 192 militairen van het land en een burger zijn omgekomen bij een offensief vorige week in Nagorno-Kabarach. Het Azerbeidzjaanse leger viel die betwiste enclave aan in een operatie tegen separatisten.

57 minuten geleden
Voorzitter EU-parlement 'optimistisch' over migratieakkoord EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet er de komende maanden toch in kunnen slagen om het eindelijk eens te worden over het migratiebeleid, meent de voorzitter van het Europees Parlement. Roberta Metsola is "optimistisch", ook al dreigen de slepende onderhandelingen opnieuw vast te lopen.

1 uur geleden
Berlijn pleit voor internationale waarnemers in Nagorno-Kabarach

BERLIJN (ANP/AFP) - Duitsland pleit voor internationale waarnemers in de enclave Nagorno-Kabarach en roept Azerbeidzjan op deze groep binnen te laten. Dat zou volgens Berlijn aantonen dat het land serieus is over het waarborgen van de veiligheid van de etnische Armeniërs in de betwiste regio.

1 uur geleden
Meer dan honderd doden door brand tijdens bruiloft in Irak

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - Bij een brand tijdens een bruiloft in de plaats Hamdaniya in de noordelijke Iraakse provincie Nineve zijn minstens honderd mensen omgekomen, melden Iraakse staatsmedia. Ook raakten zo'n 150 mensen gewond. Die aantallen kunnen nog worden bijgesteld. Volgens lokale media was de brand veroorzaakt door tijdens de bruiloft afgestoken vuurwerk.

2 uur geleden
Duitsland verbiedt extreemrechtse Artgemeinschaft en doet invallen

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering heeft de extreemrechtse organisatie Artgemeinschaft verboden, waarna korte tijd later door het hele land invallen werden gedaan bij leden. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn in twaalf deelstaten, waaronder Noordrijn-Westfalen, invallen gedaan in 26 woningen van 39 leden. Minister Nancy Faeser noemt Artgemeinschaft een "sektarische, diep racistische en antisemitische vereniging".

2 uur geleden
Schrijversstaking Hollywood is voorbij

LOS ANGELES (ANP) - De Writers Guild of America (WGA), de vakbond van schrijvers voor film en televisie in de Verenigde Staten, laat weten dat haar leden woensdag weer aan het werk kunnen gaan. De grote Hollywoodstudio's stelden zaterdag een nieuw driejarig contract voor aan de al sinds begin mei stakende scriptschrijvers, dat zij hun laatste bod noemden. Daarmee is de WGA akkoord gegaan.

8 uur geleden
ABC: Blinken ondervraagd over omgang Biden met geheime documenten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken is een van de ondervraagden in het federale onderzoek naar de omgang door president Joe Biden met geheime documenten voordat hij president werd, meldt ABC News. Het onderzoek belicht onder meer veiligheidsprotocollen uit het Obama-tijdperk (2009-2017) en interne processen in het huidige Witte Huis.

9 uur geleden