Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Signify merkt dat vraag naar verlichting bij bedrijven herstelt

Signify merkt dat vraag naar verlichting bij bedrijven herstelt

EINDHOVEN (ANP) - Het herstel uit de coronacrisis wint aan kracht bij verlichtingsbedrijf Signify. Volgens de voormalige lampendivisie van Philips was er in het tweede kwartaal niet alleen sprake van veel vraag van consumenten, ook de vraag van bedrijven naar verlichtingssystemen toonde verbetering. Dat komt mogelijk doordat bedrijven bezig waren met de terugkeer van hun personeel naar kantoor. Wel heeft Signify de laatste tijd last van moeilijkheden in de leveringsketen, maar dat weerhoudt de onderneming er niet van om met vertrouwen uit te kijken naar de tweede helft van het jaar.

Vergeleken met het tweede kwartaal van 2020 groeide de omzet met bijna 10 procent tot ruim 1,6 miljard euro. Ook slaagde Signify erin de winstmarge wat op te krikken. Onder de streep ging 82 miljoen euro winst in de boeken, tegen 81 miljoen euro een jaar eerder.

Signify verkoopt tegenwoordig onder meer een tafellamp die beschermt tegen het coronavirus. Speciaal UV-licht zou volgens laboratoriumtests de besmettelijkheid van het virus in 9 seconden stoppen. Van deze lampen worden er de laatste tijd ook meer verkocht, al geeft het bedrijf hier geen specifieke cijfers over.

Uitdagingen het hoofd bieden

"Hoewel we steeds meer gevallen van Covid-19 zien, nieuwe varianten die leiden tot aanhoudende afsluitingen in delen van de wereld en leveringsbeperkingen die ons in de tweede helft van het jaar blijven beïnvloeden, hebben we er vertrouwen in dat de maatregelen die we hebben genomen ons in staat zullen stellen om aan die uitdagingen het hoofd te bieden", zegt topman Eric Rondolat.

Volgens hem heeft Signify zijn prijzen voor producten de laatste tijd verhoogd. Dat zou in lijn zijn met de algehele inflatie, maar ook vanwege hogere kosten. In gesprek met Bloomberg Television stelt hij daarnaast dat de huidige tekorten op het gebied van containers en elektrische componenten waarschijnlijk tijdelijk zijn. Rondolat handhaaft zodoende de financiële verwachtingen voor het hele jaar.

Begin deze maand werd nog bekend dat Signify een groot deel van het werk van zijn vestiging in Winterswijk naar Polen en Hongarije verplaatst. Door die ingreep, waarmee de onderneming kosten wil besparen, verliezen 94 werknemers hun baan. Signify ontwikkelt en maakt in Winterswijk op maat gemaakte armaturen voor ledverlichting. Het is niet de enige ingreep van de laatste tijd. Een half jaar geleden kondigde het bedrijf achter onder meer de Hue-lampen al aan meer dan 700 banen te schrappen, waarvan 250 in Nederland. Dat trof vooral ondersteunende functies, bijvoorbeeld banen op personeelszaken.

Meer uit Financieel

Hoop gloort voor failliete veerdienst naar Noorwegen

GRONINGEN (ANP) - Er gloort hoop voor de vorige maand failliet verklaarde veerdienst Holland Norway Lines. Curator Hans Silvius onderhandelt met twee 'serieuze' gegadigden die de ferry willen overnemen.

7 minuten geleden
Rentes op staatsobligaties uit VS en Europa hard omhoog

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De rentes op staatsobligaties uit de Verenigde Staten en Europa zijn de afgelopen dagen hard gestegen. Op de obligatiemarkt is onrust ontstaan door de angst voor een nog hogere rente in de VS en zorgen over een economische recessie.

59 minuten geleden
Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

2 uur geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

3 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

3 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

4 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

4 uur geleden