
Signify bekijkt impact coronavirus in China
AMSTERDAM (ANP) - Verlichtingsbedrijf Signify bekijkt de impact van het nieuwe coronavirus op zijn activiteiten in China. De voormalige lichtdivisie van Philips heeft een kleine 8000 werknemers in China, waarvan enkele tientallen in de regio Hubei, waar het virus als eerste de kop opstak.
De impact van het virus op de activiteiten van Signify is volgens topman Eric Rondolat nog ongewis, zo zei hij in een toelichting op de jaarcijfers. Ook omdat kantoren en productielocaties vanwege het Chinees Nieuwjaar gesloten zijn. China heeft de vakantieperiode vanwege het virus verlengd. De Signify-topman denkt dat de impact gering zal zijn als fabrieken en locaties een paar dagen langer dichtblijven. Als dit weken aanhoudt, zal dat volgens hem logischerwijs wel gevolgen hebben voor de resultaten.
Rondolat stelt de veiligheid en gezondheid van personeel voorop. Signify heeft al de nodige maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo krijgt het personeel mondkapjes uitgedeeld en worden andere hygiƫnemaatregelen genomen.
Omzet
Signify sloot het slotkwartaal van 2019 af met een omzet van 1,8 miljard euro. Dat was 1,4 procent meer dan een jaar eerder. Met name de toegenomen verkopen van ledverlichting, goed voor 80 procent van de totale omzet, zorgden voor een hoger resultaat. Ook overnames droegen hun steentje bij.
De vergelijkbare omzet daalde met 4,2 procent. Het bedrijf blijft melding maken van moeizame marktomstandigheden. Onder de streep bleef een bedrag van 98 miljoen euro over. Dat is minder dan de 119 miljoen euro een jaar eerder. Dit kwam onder meer door reorganisatiekosten en andere eenmalige posten. De winstmarge viel verder iets hoger uit.
In een toelichting stelt topman Eric Rondolat dat het bedrijf voorlopig vast blijft houden aan zijn conventionele verlichtingsdivisie. De marges voor die producten zijn volgens hem goed en er is ook nog altijd voldoende vraag naar. Volgens de Fransman duurt het nog wel even voordat deze producten uitgefaseerd zullen zijn.
Meer uit Financieel
DEN HAAG (ANP) - Het goederenvervoer over het spoor vanuit Nederland naar het buitenland is vorig jaar opnieuw gedaald, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De afname komt vooral doordat er minder kolen naar Duitsland worden vervoerd.
13 minuten geledenAPELDOORN (ANP) - Sinds het coronajaar 2020 zijn er niet zoveel vakantiewoningen verkocht in Nederland als vorig jaar. In totaal verwisselden bijna 4600 vakantiewoningen van eigenaar, 15 procent meer dan in 2023. Dat maakte het Kadaster donderdag bekend.
43 minuten geledenAMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse industrie laat dit jaar waarschijnlijk voor het derde jaar op rij geen groei zien. Dat voorspellen economen van ING in een nieuwe analyse. Geopolitieke spanningen, handelsonzekerheid en hoge energieprijzen drukken volgens hen zwaar op deze exportgerichte sector.
6 uur geledenNEW YORK (ANP) - Sportkledingconcern Nike won woensdag duidelijk aan waarde op Wall Street nadat de Amerikaanse president Donald Trump details bekend had gemaakt van een handelsakkoord met Vietnam. Nike laat veel kleding maken in het Aziatische land. Dat er nu eindelijk duidelijkheid is over de handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en Vietnam is een opluchting voor beleggers in het bedrijf.
8 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - In supermarkten dreigen opnieuw lege Douwe Egberts-schappen. JDE Peet's, de fabrikant van het bekende koffiemerk, levert zijn koffie niet meer door een nieuw conflict over de prijzen. Dat bevestigt topman Michiel Muller van onlinesupermarkt Picnic na berichtgeving door De Telegraaf.
10 uur geledenWASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Bill Pulte, het hoofd van de Amerikaanse Federal Housing Finance Agency (FHFA), heeft het Congres opgeroepen onderzoek te doen naar Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell. Pulte beweert dat Powells recente getuigenis aan de Senaat over de geplande renovaties van het hoofdkantoor van de centrale bank "misleidend" was.
11 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - Staal- en mijnbouwbedrijven behoorden woensdag tot de winnaars op de Europese beurzen. Beleggers zetten de aandelen hoger nadat de prijzen voor ijzererts en staal flink waren gestegen. Dat gebeurde nadat de Chinese overheid had aangekondigd hard op te treden tegen "ongeordende" prijsconcurrentie. Ook liet China weten bepaalde industriƫle capaciteit af te bouwen.
12 uur geleden