Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schouwburg Sittard krijgt nieuwe naam: Toon Hermans Theater

Schouwburg Sittard krijgt nieuwe naam: Toon Hermans Theater

SITTARD (ANP) - Schouwburg De Domijnen in Sittard krijgt een nieuwe naam en wordt straks vernoemd naar een van Sittards grootste 'zonen': de in de Limburgse stad geboren en getogen cabaretier Toon Hermans. Op 17 december, zijn geboortedag, zal het Toon Hermans Theater officieel worden gedoopt, maakten de gemeente Sittard-Geleen en De Domijnen donderdag bekend.

Met dit eerbetoon aan Hermans gaat een langgekoesterde wens in vervulling van de Stichting Toon Hermans en de gemeente Sittard-Geleen.

Toon staat te boek als een van de Grote Drie van het naoorlogse Nederlandse cabaret, verklaart de gemeente. Hij begon zijn carrière in Sittard waar hij in zijn jonge jaren met van humor doordrenkte teksten grote bekendheid in carnavalskringen verwierf. Zijn allereerste revue schreef hij in Sittards dialect.

Verbondenheid

Het herdoopte Toon Hermans Theater biedt ruimte aan een deel van de expositie Toon Thuis. "De komende maanden zal het theater stap voor stap meer Toon Hermans ademen", zegt cultuurwethouder Andries Houtakkers.

De nieuwe benaming wil ook onderstrepen hoezeer het theater zich verbonden wil voelen met de stad. Het theater maakt deel uit van multidisciplinaire culturele instelling De Domijnen met zo’n tien locaties in Sittard-Geleen. Daarvan maken onder meer poppodium Volt, een filmhuis, een museum en een bieb deel uit. Het schouwburgonderdeel van De Domijnen gaat vanaf 17 december dus verder als Toon Hermans Theater, aldus een woordvoerster van de Domijnen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

S10 in eerste halve finale Eurovisie Songfestival

TURIJN (ANP) - Zangeres S10 is ingedeeld in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De loting vond dinsdagmiddag plaats in het Italiaanse Turijn, waar de 66e editie van het muziekevenement dit jaar plaatsheeft.

16 uur geleden
Na auteursrechten verkoopt Bob Dylan ook publicatierechten songs

LOS ANGELES (ANP) - Bob Dylan heeft de masteropnamen van zijn hele back-catalogus verkocht aan Sony Music. Dat melden verschillende media, waaronder muziekvakblad Billboard Magazine. Volgens het blad heeft het werk van de singer/songwriter een waarde van zo’n 175 miljoen euro. Daarbij wordt uitgegaan van een jaarlijkse omzet van ruim 14 miljoen euro.

1 dag geleden
Cultuursector pleit voor latere sluitingstijden

DEN HAAG (ANP) - De cultuursector is blij waarschijnlijk weer open te mogen, maar pleit voor latere sluitingstijden dan het tijdstip van 22.00 uur dat in de uitgelekte plannen voor het versoepelen van de coronaregels wordt genoemd. Dat is om pieken in vervoers- en bezoekersstromen te vermijden, aldus Jan Zoet, voorzitter van de Taskforce cultuursector. Deze organisatie vertegenwoordigt ruim vierhonderd organisaties en makers uit de creatieve en culturele sector.

1 dag geleden
Efteling wil 'grafzerk' van Kate Bush aan museum schenken

KAATSHEUVEL (ANP) - De Efteling gaat op zoek naar een speciale bestemming voor de 'grafzerk' van zangeres Kate Bush die in de tuin van het Spookslot staat. Dat heeft een woordvoerder maandag laten weten. "We denken nu aan bijvoorbeeld een museum of een andere bijzondere plek waar de zerk tot zijn recht komt", stelt hij.

1 dag geleden
Uslu praat woensdag met John De Mol over misstanden The Voice

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) praat aanstaande woensdag met Talpabaas John de Mol over de gemelde misstanden bij het programma The Voice of Holland, bevestigt haar woordvoerder. Waar het gesprek plaatsvindt, is nog niet bekend. De Mol zei afgelopen vrijdag al in te gaan op de uitnodiging van Uslu om te praten over de kwestie.

1 dag geleden
Loeki krijgt speciale gouden munt ter ere van 50e verjaardag

HOUTEN (ANP) - Ter ere van de 50e verjaardag van Loeki de Leeuw dit jaar heeft de Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) een zeer gelimiteerde oplage van munten geslagen met daarop een beeltenis van het bekende reclameleeuwtje.

1 dag geleden
DI-RECT wint Popprijs 2021 op Eurosonic Noorderslag

DEN HAAG (ANP) - De Haagse band DI-RECT heeft de Popprijs 2021 gewonnen. De prijs werd zaterdagavond uitgereikt tijdens de digitale editie van festival Noorderslag in Groningen. De prijs bestaat uit een cheque van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Theo Mackaay.

3 dagen geleden