Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schouwburg Sittard krijgt nieuwe naam: Toon Hermans Theater

Schouwburg Sittard krijgt nieuwe naam: Toon Hermans Theater

SITTARD (ANP) - Schouwburg De Domijnen in Sittard krijgt een nieuwe naam en wordt straks vernoemd naar een van Sittards grootste 'zonen': de in de Limburgse stad geboren en getogen cabaretier Toon Hermans. Op 17 december, zijn geboortedag, zal het Toon Hermans Theater officieel worden gedoopt, maakten de gemeente Sittard-Geleen en De Domijnen donderdag bekend.

Met dit eerbetoon aan Hermans gaat een langgekoesterde wens in vervulling van de Stichting Toon Hermans en de gemeente Sittard-Geleen.

Toon staat te boek als een van de Grote Drie van het naoorlogse Nederlandse cabaret, verklaart de gemeente. Hij begon zijn carrière in Sittard waar hij in zijn jonge jaren met van humor doordrenkte teksten grote bekendheid in carnavalskringen verwierf. Zijn allereerste revue schreef hij in Sittards dialect.

Verbondenheid

Het herdoopte Toon Hermans Theater biedt ruimte aan een deel van de expositie Toon Thuis. "De komende maanden zal het theater stap voor stap meer Toon Hermans ademen", zegt cultuurwethouder Andries Houtakkers.

De nieuwe benaming wil ook onderstrepen hoezeer het theater zich verbonden wil voelen met de stad. Het theater maakt deel uit van multidisciplinaire culturele instelling De Domijnen met zo’n tien locaties in Sittard-Geleen. Daarvan maken onder meer poppodium Volt, een filmhuis, een museum en een bieb deel uit. Het schouwburgonderdeel van De Domijnen gaat vanaf 17 december dus verder als Toon Hermans Theater, aldus een woordvoerster van de Domijnen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden