Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schippers in tranen: de waarheid komt hard binnen

Schippers in tranen: de waarheid komt hard binnen

TOKIO (ANP) - Dafne Schippers is op haar plek gezet. De waarheid kwam keihard binnen tijdens haar race in de halve finales van de 200 meter op de Olympische Spelen. "Als je zo hard hebt gewerkt als ik hoop je op een gegeven moment dat je er wat voor terugkrijgt en dat is dus niet zo. Dat komt even heel hard binnen’’, zei de tweevoudig wereldkampioene zwaar geëmotioneerd na haar mislukte race. Ze eindigde als zesde in 23,03. Ter vergelijking, in 2015 veroverde ze de wereldtitel in 21,63.

Het lichaam van Schippers is door de vele jaren topsport tegen zijn grenzen aangelopen, met een kwetsbare rug als terugkerend probleem. De laatste anderhalf jaar kon ze niet optimaal trainen, moest ze vaak aanpassen en had ze soms zoveel pijn dat ze niet meer van de bank afkwam. "Er zijn wel moment geweest dat ik dacht, doei, bekijk het maar. Maar de vechter in mij kwam altijd weer naar boven."

Ze gaf toe ook de schijn te hebben opgehouden. "Die heb ik lang opgehouden voor mezelf, omdat ik ben blijven hopen dat het zou goed komen, dat alles weer op zijn plek zou vallen. Ik ben ook een toernooiloper. De bocht ging nog best lekker en bij het opkomen van het rechte stuk lag ik nog aardig in de race, maar op dat laatste stuk kan ik niet meer aanhaken bij die anderen. Die versnelling moet vast nog ergens zitten bij mij, want ik heb die toptijden gelopen, maar waar? Nu kost het zoveel energie dat ik het zuur inga. Dat is dus dat stuk trainingsinhoud dat ik de afgelopen anderhalf jaar heb gemist."

‘’Het is makkelijk alles vooruit te duwen en te denken het komt wel goed, maar de echte waarheid is dat het niet alleen maar goed komt. Ik ga me nu opladen voor de estafette, dat gaat me echt wel lukken. Ik voel ook dat ik snelheid heb. Maar na de Spelen ga ik lang en uitgebreid de tijd nemen om na te denken over hoe het verder moet en wat er anders moet, want ik kan niet blijven aanmodderen. Ik ben een harde werker, maar ik wil er wel iets voor terugkrijgen en ik ga ook alleen maar door als ik kan meestrijden met de wereldtop.’’

Meer uit Sport

Wielrenner Pidcock deze winter tien keer van start in het veld

MANCHESTER (ANP) - Tom Pidcock start zijn veldritseizoen op 16 december bij de cross in Herentals uit de XO2 Trofee. De 24-jarige Britse wereldkampioen van 2022 kondigde aan dat hij tien keer in actie komt deze winter. Het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor op 4 februari staat vooralsnog niet op zijn programma.

1 uur geleden
Middelkoop strikt Braziliaanse tennisser Melo als dubbelpartner

BREDA (ANP) - Matwé Middelkoop vormt komend seizoen in het dubbelspel een koppel met de Braziliaanse tennisser Marcelo Melo. De 40 jaar oude Melo is de voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel. De tweevoudig grandslamkampioen is afgezakt naar plek 47.

1 uur geleden
Schaatsbond houdt rekening met vroege natuurijsmarathon

UTRECHT (ANP) - Schaatsbond KNSB houdt rekening met een marathon op natuurijs komend weekend. "Het is allemaal fragiel, maar als het lukt, zou zaterdagochtend een kans zijn", zegt Geert-Jan Muskens, competitieleider van het marathonschaatsen en natuurijscoördinator. "De ijsverenigingen zijn realistisch, maar gaan er wel voor."

2 uur geleden
Verstappen en Van der Poel op shortlist voor Sportman van het Jaar

ARNHEM (ANP) - Max Verstappen en Mathieu van der Poel staan op de shortlist voor de prijs van Sportman van het Jaar, de prijs van NOC*NSF. Bij de vrouwen staan onder anderen atletes Femke Bol en Sifan Hassan en schaatssters Irene Schouten en Jutta Leerdam op de lijst met kanshebbers.

2 uur geleden
Deelnemersveld zesdaagse Rotterdam compleet met dertien koppels

ROTTERDAM (ANP) - De zesdaagse van Rotterdam heeft met dertien koppels het deelnemersveld rond voor de veertigste editie van het wielerevenement in Ahoy. Naast wereldkampioenen Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip doen met Vincent Hoppezak/Philip Heijnen en Yanne Dorenbos/Elmar Abma nog twee Nederlandse duo's mee aan de zesdaagse, die plaatsvindt van 12 tot en met 17 december.

2 uur geleden
Invaller Depay voelt zich weer voetballer na zege op Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Memphis Depay verliet met een glimlach het speelveld van De Kuip, na een uitzege met Atlético Madrid op Feyenoord (1-3). De aanvaller van Oranje had zich zojuist geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. En misschien nog wel belangrijker voor hem is dat hij eindelijk weer fit is.

12 uur geleden
Stengs: Feyenoord was niet meedogenloos in de Champions League

ROTTERDAM (ANP) - Calvin Stengs zocht niet naar excuses na de nederlaag van Feyenoord tegen Atlético Madrid (1-3), waardoor de club uit Rotterdam is uitgeschakeld in de Champions League. "We zijn in deze poule niet meedogenloos geweest", treurde hij. "En we geven de doelpunten soms te makkelijk weg."

12 uur geleden