Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Saudi-Arabië maakt werk van zonne-energie

Saudi-Arabië maakt werk van zonne-energie

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Saudi-Arabië maakt werk van zonne-energie. De overheid van het olieland heeft zeven deals gesloten om in verschillende delen van het koninkrijk grote aantallen zonnepanelen op te stellen, laat energieminister Abdulaziz bin Salman al-Saud weten.

Saudi-Arabië is tot nu toe relatief traag als het gaat om de overgang van fossiele brandstoffen naar schone energie. Ter vergelijking: het Verenigd Koninkrijk was eind vorig jaar goed voor meer dan 38 gigawatt aan wind- en zonne-energie. In Saudi-Arabië gaat het voorlopig om minder dan 1 gigawatt. Dit grote verschil blijft voorlopig in stand. De nieuwe projecten hebben een gezamenlijke capaciteit van ongeveer 3,7 gigawatt.

Maar de energieminister, tevens een prins uit het Saudische koningshuis, denkt dat er komende jaren meer projecten aangekondigd gaan worden. Aan ambitie ontbreekt het volgens hem niet. Saudi-Arabië heeft zich ten doel gesteld om tegen 2030 de helft van zijn energieproductie uit hernieuwbare energiebronnen te halen. "In sommige jaren zullen we 5 tot 7 gigawatt aan zonne-energieprojecten zien", zo voorspelt hij.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

ECB zegt bij rentebesluit mogelijk al iets over afbouwen steun

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) neemt donderdagmiddag weer een rentebesluit. Beleggers en economen zijn daarbij vooral benieuwd naar de visie van de centrale bank op de economische vooruitzichten voor de eurozone. Ook laat de ECB mogelijk al iets los over het afbouwen van zijn steunprogramma's, wat op een gegeven moment ongetwijfeld zal moeten gebeuren.

1 uur geleden
Nederlanders stuurden 23 miljoen pakketjes terug

DEN BOSCH (ANP) - Nederlanders hebben afgelopen jaar bijna 23 miljoen aankopen bij webwinkels teruggestuurd. dat komt neer op 7 procent van alle bestellingen, meldt marktonderzoeker Multiscope na een onderzoek onder bijna 3200 mensen. Vooral kleding stuurden we vaak terug. Daarvan ging een op de drie bestelde artikelen retour.

2 uur geleden
SCP: kansen door robots en online-economie, maar ook risico's

DEN HAAG (ANP) - De platformisering van de arbeidsmarkt van werk, waarbij mensen vaker zelfstandig werken en via een onlineplatform aan opdrachten worden gekoppeld, kan leiden tot meer flexibiliteit voor werknemers. Dat kan onzekerheid in de hand werken, maar ook kansen bieden, schrijft het Sociaal-Cultureel Planbureau (SCP). Zo zullen sommige groepen meer werk krijgen. Volgens het SCP worden stress veroorzakende activiteiten zoals het zoeken naar werk door de computer gedaan.

2 uur geleden
CBS: huizenprijzen stegen sinds 2001 niet zo hard als in maart

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen zijn in maart ruim 11 procent duurder geworden dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee stegen de huizenprijzen het hardst sinds de zomer van 2001, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster.

2 uur geleden
Netflix daalt maar houdt Wall Street niet van winst af

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Videostreamingdienst Netflix is woensdag flink lager gezet op Wall Street. Het bedrijf trok veel minder nieuwe abonnees dan verwacht en het aandeel daalde 7,4 procent. Over het algemeen waren de Amerikaanse beleggers echter positief gestemd. Onder meer door koopjesjagers gingen de drie grote beursgraadmeters na twee dagen van daling weer omhoog.

6 uur geleden
AFM: registreer studieschuld bij BKR

AMSTERDAM (ANP) - Studieschulden zouden geregistreerd moeten worden in een voor hypotheekverstrekkers toegankelijk systeem. Daarmee kan voorkomen worden dat consumenten een te hoge hypotheek krijgen, meent de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De toezichthouder stelt dat het logisch zou zijn om dat bij het Bureau Krediet Registratie onder te brengen. Dat registreert nu ook al alle andere leningen die consumenten aangaan.

8 uur geleden
Topmannen Just Eat Takeaway en Uber ruziën op Twitter

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Topman Jitse Groen van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, bekend van Thuisbezorgd.nl, heeft woensdag op Twitter gebakkeleid met Dara Khosrowshahi van concurrent Uber. De twee vlogen elkaar verbaal in de haren nadat Uber via een interview in de Britse zakenkrant Financial Times had aangekondigd met maaltijdbezorgdienst Uber Eats in Duitsland actief te worden. Just Eat Takeaway is daar de grootste partij.

10 uur geleden