Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Samsung ziet winst stijgen door verkoop Galaxy S21 en gadgets

Samsung ziet winst stijgen door verkoop Galaxy S21 en gadgets

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De winst van Samsung is in het eerste kwartaal van 2021 flink gestegen. Dat kwam onder meer doordat de smartphonemaker het topmodel Galaxy S21 vroeg in het kwartaal op de markt bracht. Ook werden er meer gadgets verkocht.

Samsung had eerder nog gewaarschuwd voor een dalende winst in het eerste kwartaal omdat het rekening hield met een zwakkere vraag door de coronacrisis. In plaats daarvan herstelt de economie sneller dan verwacht. Daarnaast stijgen de prijzen van de chips die het bedrijf maakt door een wereldwijd tekort.

Verder had Samsung bij een chipfabriek in de Amerikaanse staat Texas in februari last van het uitvallen van stroomnetwerken door het strenge winterweer. De productie bij de fabriek in Austin lag daardoor ruim een maand stil. Volgens analisten kan dat het bedrijf tot 230 miljoen euro hebben gekost.

Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf boekte in het eerste kwartaal een operationele winst van 9,3 biljoen won (7 miljard euro). Dat is 44 procent meer op jaarbasis. Later deze maand komt Samsung met definitieve resultaten en dan maakt het onder meer de nettowinst bekend. Het bedrijf geeft dan een uitgebreider inzicht in hoe de verschillende divisies gepresteerd hebben. De omzet van Samsung bedroeg in het eerste kwartaal 65 biljoen won, 17 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

ABN AMRO, Aegon en Ahold Delhaize centraal op drukke cijferdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs komen onder andere ABN AMRO, verzekeraar Aegon en supermarktconcern Ahold Delhaize woensdag met cijfers. Daarmee is het zo'n beetje de laatste drukke cijferdag over het eerste kwartaal op Beursplein 5.

38 minuten geleden
Autobranche pleit voor kilometerheffing om CO2-doelen te halen

AMSTERDAM (ANP) - Het huidige systeem van autobelastingen moet grondig veranderen om het halen van klimaatdoelstellingen mogelijk te maken. Een vorm van kilometerheffing is daarbij onmisbaar, zegt een coalitie van autobrancheverenigingen BOVAG en RAI Vereniging, milieuorganisatie Natuur & Milieu, de ANWB en autoleasekoepel VNA. Voordat die nieuwe vorm van heffingen is ingevoerd, moet de aanschaf van elektrische auto's én zuinige benzineauto's worden gestimuleerd.

2 uur geleden
Overheidstekort Nederland lager dan omringende landen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse overheidsfinanciën zijn in 2020 minder verslechterd dan in de meeste grote Europese landen. De uitgaven liepen weliswaar flink op vanwege de coronacrisis, maar de inkomsten daalden minder vergeleken met andere landen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden
Uber geeft korting op ritten naar vaccinatiecentrum

AMSTERDAM (ANP) - Uber biedt vanaf woensdag korting aan voor klanten die via het taxiplatform in Nederland ritten boeken naar en van coronavaccinatiecentra. Het technologiebedrijf doneert daarnaast gratis taxiritten ter waarde van 100.000 euro aan het Rode Kruis.

3 uur geleden
Weer verliezen op aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw met rode cijfers gesloten door aanhoudende vrees bij beleggers voor een hogere inflatie en stijgende rente. De koersverliezen in de technologiesector op Wall Street van eerder op de handelsdag werden wel voor een groot deel weggepoetst.

6 uur geleden
Stevige min voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is dinsdag met een behoorlijk verlies gesloten, waarbij de AEX-index onder de 700 punten zakte. Ook elders in Europa waren stevige minnen te zien door zorgen over een oplopende inflatie waardoor de angst werd aangewakkerd dat de Amerikaanse centrale bank de rente sneller zal verhogen om de economie af te koelen. Een hogere rente is vooral ongunstig voor sterk groeiende techbedrijven.

11 uur geleden
Techfondsen weer omlaag op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De technologiebedrijven gingen dinsdag opnieuw omlaag op een roodgekleurd Wall Street door zorgen bij beleggers over een oplopende inflatie en een hogere rente. Ook de energiesector op de aandelenbeurzen in New York stond onder druk door de dalende olieprijzen.

13 uur geleden